Tuttu kollega houkutteli Jarmo Myllyksen Hokkiin: "Kesällä käyty kalassa ja sellaista"

MESTIS / Artikkeli
Jarmo Myllys ja Pasi Räsänen valmentavat jälleen saman penkin takana.
Kuva © Antti Varonen
Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen sai täksi kaudeksi penkin taakse tutun aisaparin, kun maalivahtilegenda Jarmo Myllys siirtyi Kajaaniin. Innokkaana sarjan alkua odottava Myllys on ehtinyt tutustua Kajaaniin ja Hokin joukkueeseen parin viikon ajan ja ennakoi käynnistyvää kautta.

Alkavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kajaanin Hokki sai kauden alla vaihtopenkkinsä taakse kovan nimen, kun Leijonien vuoden 1995 maailmanmestaruuden takuumiehenä torjunut Jarmo Myllys liittyi valmennustiimiin Pasi Räsäsen avuksi.

– Hyvä ensivaikutelma, kun kokonaisuutta katsoo. Räsäsen Pasin kanssa ollaan tuttuja SaPKosta monen vuoden ajalta, mikä helpottaa uuteen seuraan tulemista, kertoi savonlinnalaislähtöinen Myllys ensitunnelmiaan Kajaanista ja Hokin organisaatiosta.

– Tietysti tämä hallielämä on aika samanlaista joka paikassa. Joukkueessa on tekemisen meininki, vaikka pienet loukkaantumishuolet ovat sotkeneet kauteen valmistautumista.

Myllys toimi aikaisemmin Hokin nykyisen päävalmentajan Räsäsen aisaparina kaksikon kotikaupungissa Savonlinnassa. Myllys paljasti, että Hokki-siirrosta keskusteltiin jo vuotta aikaisemmin, mutta tuolloin tullut tarjous Alps Hockey Leaguen VEU Feldkirchistä vei miehen Itävaltaan.

– Viime vuonna päätin lähteä Itävaltaan ja siirto kariutui. Tietysti kun Räsäsen kanssa ollaan oltu tekemisissä jään ulkopuolellakin, esimerkiksi kesällä käyty kalassa ja sellaista, niin tuli taas puhe asiasta. Aika nopeasti päästiin yhteisymmärrykseen, helppo oli tulla, kun tiedetään jo toisen toimintatavat, Myllys kiitteli.

Kajaanissa lähdetään menestysjahtiin vuoden kokeneempana

Hokin pelaajarunko on säilynyt viime kaudesta suurilta osin samana. Joitakin yksittäisiä pelaajia on siirtynyt muualle, ja vastaavasti uusia vahvistuksia liittynyt rivistöön, pääasiassa muista Mestis-joukkueista. Nimekkäimpänä yksittäisenä lähtijänä mainittakoon viime kaudella koko Mestiksen maalipörssin voittanut Oskari Siiki.

Jos ovat pelaajat keskenään tuttuja, on joukkue suurilta osin uudelle valmentajalle vielä tuntematon. Tekeminen on kuitenkin näyttänyt Myllyksen silmään pääosin hyvältä.

– Pari viikkoa olen opetellut tuntemaan pelaajia, kun on paljon uusia jätkiä. Tekemisen meininki on ollut nähtävissä, samoin sitoutuminen harjoitteluun. Nuoria, uralla eteenpäin meneviä poikia nämä ovat.

Apuvalmentajan tehtävien lisäksi maalivahtilegenda vastaa itseoikeutetusti myös Hokin maalivahtien valmennuksesta. Veräjää vartioivat viime kauden tapaan Patrik Koivisto ja Alex Mäkelä.

– Koiviston tunnen entuudestaan Savonlinnasta. Meillä on hyvä, nuori, tasavertainen kaksikko, jonka välillä kilpailutilanteen pitää olla kova, mutta positiivisessa mielessä. Mielestäni on hyvä, ettei ole selkeää ykköstä tai kakkosta. Sarja on pitkä ja on vahvuus, että voi heittää kumman vaan maaliin.

Joukkueen sisäistä tavoitepalaveria ei oltu ehditty vielä haastatteluhetkellä pitää ja tavoitteita asettaa, mutta Myllys linjasi minimitavoitteeksi pudotuspelipaikan.

– Odotan mielenkiintoista sarjaa. Uskon että tulee tasainen kausi, ja on ihan hyvä, että tulee ulkomaalaistakin väriä tuomaan mielenkiintoa, Myllys ennakoi alkavaa kautta.

– Pidän Mestistä tärkeänä sarjana suomalaisessa kiekkoilussa, se on hyvä ponnahduslauta nuorille mennä eteenpäin, peli on nopeaa. Kun täällä pelaa hyvän kauden, niin Liigan tai muiden sarjojen portit aukeavat, avasi valmentaja vielä näkemyksiään sarjan asemasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle