Ketterä-kapteeni Marlo Koponen: "Tämä oli syksyn viimeinen rypistys"

MESTIS / Haastattelu
Marlo Koposelle Suomen Cup -voitto oli jo kolmas.
Kuva © Topi Lainio
Ketterä pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa kolmatta kertaa peräkkäin. Joukkueen kokenut kapteeni Marlo Koponen näkee yhtenäisyyden olevan iso asia Ketterän menestyksen takana.

Vuosina 2018 ja 2019 Suomen Cupin voitto on ratkennut kolmen maalin erolla, mutta tällä kertaa ratkaisua saatiin jännittää loppuun asti. Ketterän 2−1 -voittomaali syntyi vain 18,6 sekuntia ennen loppusummeria.

− Hyvä peli kaiken kaikkiaan. Vähän oli kyllä sellainen tunne, että vastustajan maalivahti (Roope Taponen) seisoi päällään. Kiekko-Espoo pelasi kyllä muutenkin hyvin. Maukas voitto, joukkueen kapteeni Marlo Koponen mietti taiston tauottua.

Ratkaisumaali syntyi ylivoimalla hienon syöttelyn jälkeen. Henry Karjalaisen syötöstä Elmeri Kaksonen jatkoi yhdellä kosketuksella Jegor Tšižikoville, joka siirsi kiekon maaliin.

− Tuollaisen se vissiin vaati loppujen lopuksi, eli ihan tyhjä maali ja yläpeltiin.

Jo neljättä kauttaan Ketterässä pelaava Koponen on nähnyt läheltä, mitä menestys on imatralaisilta vaatinut.

− Meillä on ollut vuosia hyvä porukka, paitsi pelaajat niin myös seurajohto ja valmennus. Pelaajat puhaltavat hyvin yhteen hiileen.

Useampi pelaaja on ollut Ketterässä voittamassa kaikkia kolmea Cup-mestaruutta. Nämä muodostavat vahvan rungon joukkueelle.

− Moni pelaaja on ollut tämän joukkueen mukana pitkään. Kärkipelaajat ovat usein jatkaneet matkaa, mutta sitten ollaan saatu uusia vastuunkantajia.

Ketterä hallitsi ottelun alkuhetkiä, mutta pelin kestäessä myös Kiekko-Espoo sai ajoittain parempaa otetta

− Vaikka olisitkin kuskin paikalla, niin maalit loppujen lopuksi ratkaisevat. Ne täytyy kuitenkin tehdä.

Kauden aikaisempien tapahtumien valossa Ketterä lähti otteluun ennakkosuosikkina. Joukkue johtaa Mestiksen runkosarjaa, ja puolitoista viikkoa sitten finaalijoukkueiden kohtaamisessa Ketterä haki 7−1 -murskavoiton Espoosta. Koponen näki, että tuo ottelu ei kertonut joukkueen tasoerosta todellista kuvaa.

− Välillä on vain sellaisia iltoja, että toisella onnistuu kaikki ja toisella ei mikään, hän myönsi.

Alkukauden tavoite on Ketterässä nyt saavutettu, mutta töitä jatketaan eteenpäin entiseen tapaan.

− Tämä oli meille syksyn viimeinen rypistys. Ollaan pelattu hyvin, ja voittoja on tullut paljon. Eihän se kuitenkaan kenenkään tavoite ole olla syksyllä parhaimmillaan. Tässä on paljon töitä edessä, ja tästä lähdetään rakentamaan kohti kevättä, jolloin pitää pelata parasta kiekkoa, Koponen päättää.

Ketterä ja Kiekko-Espoo kohtaavat uudestaan heti keskiviikkona Imatralla, kun joukkueet jatkavat Mestis-kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle