Harri Pesosen kisapassi on leimattu − "Pitäisi miehen olla tikissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesosella on hyviä muistoja MM-kisoista.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Leijonat pelaa toisen MM-kisojen alkulohko-ottelunsa illalla Saksaa vastaan. Kokoonpanossa nähdään uusi nimi, sillä olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Harri Pesonen asettuu Leijonien kolmannen ketjun laidalle.

Hyökkääjä Harri Pesonen katsoi kentän laidalta, kun Suomi hävisi avausottelunsa Yhdysvalloille. Nyt hänen kisapassinsa on kansankielellä leimattu ja Muuramesta maailmalle ponnistanut olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari pääsee tositoimiin Saksaa vastaan.

− Eihän niitä kai virallisesti kukaan leimaile, mutta on hienoa päästä pelaamaan. Tässä on viikon ehtinyt treenaamaan, joten pitäisi miehen olla tikissä.

Suomi aloitti kisansa kovalla ottelulla Yhdysvaltoja vastaan, jonka jälkeen vastaan asettuvat lohkon seuraavat kovimmat kilpailijat, eli Ruotsi ja Saksa. Pesonen pitää siitä, että joukkuetta testataan välittömästi.

− On aina mukava aloittaa, kun pääsee heti ihan tosissaan vääntämään. Jossain vaiheessa ne tulevat kuitenkin vastaan, joten eipä järjestyksellä sen ihmeemmin väliä.

Pelaamattomuus kaiversi Pesosta alkuun, vaikka hän osasi odottaa vastuuta turnauksen edetessä. Hyökkääjä on tyytyväinen, että pääsee nopeasti mukaan peleihin.

− Kaikki ketkä ovat mukana, haluavat päästä pelaamaan. Se on kuitenkin tämän homman suola. Ei ole mukavaa katsoa vierestä kun pojat pelaa, mutta joukkuehommaahan tämä on. Valmentajat pähkäilevät, että mikä on paras nippu, millä lähdetään.

− Toivottavasti tulee pitkä turnaus ja siinä kun sattuu ja tapahtuu, niin osasi vähän odottaakin, että jossain vaiheessa pääsee pelaamaan, mutta kiva että pääsin mukaan näin nopeasti.

Vastassa Saksa

Leijonat kohtaa illalla Saksan. Eilen Ruotsille 1−0-lukemin hävinnyt saksalaisryhmä pelasi lopputuloksesta huolimatta hyvän pelin, ja Leijonat ovat varautuneet tasokkaaseen vastustajaan.

− Täytyy myöntää, ettei hirveästi ole etukäteistietoa, mutta Saksan viime vuosien trendi jääkiekossa on ollut nousujohteinen. Kaikki lainausmerkeissä pienemmät maat ovat kuroneet eroa kiinni, varsinkin taktisella puolella.

− Valmistautunut Saksa on varmasti vastassa. He varmaan odottavat, että me hölmöilisimme jotain ja sitä kautta päästäisiin vastaiskuihin. Toivottavasti saataisiin tänään enemmän hyökkäyspeliä ja katkaistua vastustajan hyökkäys nopeammin.

Käärijä loistaa Euroviisuissa samaan aikaan, kun Leijonat taistelevat MM-kullasta. Pesonen toivoo menestystä hänen kasvattajaseuraansa eli JYPiä huhujen mukaan kannattavalle suomalaismuusikolle.

− Täytyy myöntää, etten ole mikään mieletön fani, mutta hienoa, jos siellä on suosiota tullut muidenkin kuin suomalaisten puolesta. Toivotaan menestystä sinne.

» Lähetä palautetta toimitukselle