Bingostakin aikanaan vauhtia hakenut Kontiola palaa Liigaan − "En olisi halunnut perhettäni Venäjälle viedä"

LIIGA / Haastattelu
Hyökkääjä Petri Kontiola palaa liigakaukaloihin ovelana joukkuepelaajana.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Petri Kontiola yhdistettiin kesällä vahvasti sekä Tapparaan että Ilvekseen, mutta uusi seura löytyikin vajaat 100 kilometriä etelämmästä, Hämeenlinnasta. Pitkän tauon jälkeen kotimaisille pelikentille palaava Kontiola tuntee olevansa kehittynyt sekä ihmisenä että pelaajana.

Petri Kontiolan nimi pyöri jääkiekkoa seuraavan kansan huulilla koko kesän ajan. Miehen huhuttiin siirtyvän milloin minnekin. Varsinkin Tampereella asiantuntijat kahvipöydissä jopa kiistelivät, onko pelaaja tulossa Tapparaan vai Ilvekseen.

Huhuilta kuitenkin leikkaantuivat siivet, kun hallitseva mestari HPK ilmoitti tehneensä sopimuksen juonikkaan hyökkääjän kanssa.

− Hiukan se hymyilytti seurata noita keskusteluita, mutta en missään vaiheessa ollut Tampereelle siirtymässä kumpaankaan seuraan. Kai siinä jotakin keskustelua oli ihmisten kanssa, mutta se oli sellaista puuta heinää.

− Valitsin HPK:n, koska seura oli minusta eniten kiinnostunut ja oli minuun todella usein yhteydessä, Kontiola paljastaa.

"Vielä kun Venäjälle ei oikein välitetä tuosta koronasta aivan samalla tapaa kuin Suomessa, niin valinta oli lopulta helppokin"

Edelliset 13 vuotta Kontiola on viettänyt ulkomaisissa sarjoissa, lähinnä KHL:ssä. Ukomailla kiinnosti edelleen jonkin verran, mutta lopulta mies päätti jäädä kotimaan kamaralle pelaamaan.

− Ajattelin ensin odottaa, mitä tarjouksia muualtakin tulee. Sitten alkoi tehdä mieli päästä joukkueen mukaan harjoittelemaan ja Suomeen jääminen alkoi kiinnostamaan enemmän. Vielä kun Venäjälle ei oikein välitetä tuosta koronasta aivan samalla tapaa kuin Suomessa, niin valinta oli lopulta helppokin.

− En olisi halunnut perhettäni Venäjälle viedä, enkä toisaalta jättää heitä niin pitkäksi aikaa muutoinkaan. Kyllä tämä minulle oli se paras ratkaisu, Kontiola myöntää.

Kontiola muodostaa HPK:n kokeneemman kaartin Koistisen kanssa

Petri Kontiola, 35, tuo HPK:hon rutkasti kokemusta, muttei siltikään ole joukkueensa nestori. Sen tittelin vie Kontiolan hyvä ystävä Ville Koistinen, 38. Toisen kokeneen pelaajan mukana oloa Kontiola pelkästään hyvänä asiana.

− Ville on minulle vähän sellainen tuki ja turva noiden nuorten jannujen keskellä, sillä yhteinen keskustelunaihe löytyy selvästi. Hänen kanssaan on hauska tarinoida, koska hyviä juttuja tuntuu piisaavan.

− Olemme nuorille sanoneet, että meillä on aina ovet avoinna, joten he saavat tulla juttelemaan aivan kaikesta. Kyllä me konkarit haluamme auttaa.

Petri Kontiola oli vuosia myös Leijonien kantavia voimia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Nuoria pelaajia on runsaasti niin HPK:ssa kuin muissakin liigajoukkueissa. Kontiola on mielissään siitä, miten urheilullisia nykynuoret ovat.

− Minä saatoin tuossa iässä lähteä treenien jälkeen bingoon, niin nämä hoitavat lihashuollot ja terveelliset ravinnot jo automaattisesti. Ovat jo junioreissa oppineet tekemään kaiken jääkiekon ehdoilla ja tottuneet ikään kuin ammattimaiseen toimintaan. Kyllä he tietyllä tapaa valmiimpia ovat kuin mitä itse muistan olleeni.

"Nyt pelaan selvästi enemmän joukkueen ehdoilla"

Kontiola ei kovin kauaa ehtinyt joukkueen mukana olla, kun pelaajat komennettiin karanteeniin. Tämä hiukan harmittaa hyökkääjää, joka nimenomaan oli kaivannut joukkueena treenaamista. Ensivaikutelma uudesta joukkueesta kuitenkin ehti syntyä.

− Niin mielelläni harjoittelisin joukkueen mukana, mutta tämä nyt vaan on tilanne. Otetaan menetetty aika kiinni ja annetaan palaa. Joukkue antoi kyllä hyvän vaikutelman. Todella energinen ja hyvin liikkuva joukkue, joka pelaa rohkeaa lätkää. Olemme varmaan hauskaa seurattavaa.

Kontiolaa toteaa muuttuneensa ihmisen vuosien varrella ja tämä näkyy varsinkin henkilökohtaisissa tavoitteissa.

− Nuorempana oli tärkeää tehdä paljon maaleja ja pisteitä. Hattutemppu tappiopelissä sai hymyn huulille ottelun jälkeenkin. Nyt pelaan selvästi enemmän joukkueen ehdoilla. Jos joku tarvitsee nimetä omaksi tavoitteeksi, niin ehkä haluaisin olla sellainen hyvä joukkuekaveri.

− Nyttemmin tappiot tuntuvat karvaalta, mutta pelitahti on niin tiukka, ettei niitä edes ehdi jäädä murehtimaan. Ehkä jonkin verran tulee analysoitua sitä, millä tapaa tappio on tullut.

Alkavan sarjan voimasuhteista ei Kontiolla ole tarkkaa käsitystä, sillä Liigan seuraaminen on viime vuosina jäänyt aika vähäiseksi.

− Ei ole ihan hirveästi tullut pelejä seurattua viime kausina. En ole ehtinyt edes nyt syksyllä muita joukkueita tarkastella. Kai ne kestosuosikit taas ovat kärjessä, mutta on siellä tilaa yllätyksillekin.

− Toivottavasti tilanne normalisoituu ja saadaan pelattua viihdyttävä sarja. Ainakin itse pyrin olemaan jäällä sellainen ovela!

» Lähetä palautetta toimitukselle