Mielipide

Petri Kontiolan siirto HPK:hon osoittaa, ettei Tappara oppinut tapaus Niemisestä mitään

LIIGA / Kolumni
Elokuussa julkaistiin yllättävä siirtouutinen, kun HPK ilmoitti tehneensä yksivuotisen sopimuksen leijonapaidastakin tutun Petri Kontiolan kanssa.

Jo hyvissä ajoin keväällä kävi selväksi, että Petri Kontiolan pitkä kierros ulkomailla olisi tulossa päätökseensä. Sen lisäksi, että 35-vuotiaan Konnan paluu kotimaisiin kaukaloihin oli pelillisesti perusteltu, painoivat vaakakupissa myös perhesyyt. Ennen kaikkea Kontiola ilmoitti itse julkisesti, että hän haluaisi pelata Tampereella.

Tapparassa 200 runkosarjaottelua pelannut Kontiola ei ole pelattujen ottelujen määrässä mitattuna varsinaisessa seuralegendan maineessa, mutta silti Seinäjoelta lähtöisin oleva hyökkääjä on onnistunut jättämään lähtemättömän jäljen juuri tapparalaisiin.

Sanotaan, että aika kultaa muistot, mutta Tapparasta lähtiessään Kontiolasta odotettiin jopa seuraavaa suomalaista NHL-tähteä. Toisin kävi, mutta silti Kontiolan uralle pitää nostaa hattua.

Nyt niin Pohjois-Amerikan kuin Venäjänkin kaukaloita kolunnut Kontiola palaa Suomeen ja kotoiseen Liigaan. Ei kuitenkaan sinne minne monet odottivat eli Tapparaan, vaan HPK:hon. Heti tuoreeltaan uutinen nostatti monien mieliin vuoden 2014 ja silloisen kohun Tappara-legenda Ville Niemisen ympärillä.

Niemisen siirto Lukkoon peliuransa viimeiseksi kaudeksi sai osan perinteikkään tamperelaisseuran kannattajista tuolloin lähes raivon partaalle, sillä vahvasti tapparalaiseksi tunnustautuneen Niemisen kohtelu koettiin epäkunnioittavaksi.

Tuon saagan jättämiä haavoja revittiin osittain auki Kontiolan HPK-siirron yhteydessä.

Julkisuuskuva on eri kuva

Tilanne on monella tapaa Tapparalle kiusallinen. Kontiola oli poikkeuksellisesti itse tuonut esiin halunsa palata Tampereelle − ottamatta toki kantaa joukkueeseen. Käytäväpuheiden perusteella Tapparakin oli yrittänyt houkutella Konnaa riveihinsä jokusen kerran aiempina keväinä.

Lisäksi Tapparan joukkueessa pelaa ensi kaudella peräti kahdeksan ulkomaalaista pelaajaa, joista osan liigatason pelikykyjä voidaan vain arvailla, joten pelkästään resursseihin ei tilanteessa voi vedota.

Tapparan puolustukseksi voidaan todeta, ettei tämän suuruusluokan seuran kuulukaan vuosikausia odottaa yhden yksittäisen pelaajan mahdollista paluuta. Tappara on myös selkeästi linjannut halunsa nuorentaa liigajoukkueen rakennetta ja panostaa nuorten pelaajien kehittämiseen.

Niin tai näin, tällaiset spekulaatiot ovat kuitenkin isossa kuvassa turhia. Valtaosa kiekkoseuraajista luo mielipiteensä eri tilanteista vain julkisuudessa esitettyjen faktojen varaan, ja niiden valossa tilanne näyttää hyvin samankaltaiselta kuin Niemisen kanssa.

Päästämällä Kontiolan Hämeenlinnaan Tappara sanoi hyvästit niin potentiaaliselle kausikortti- ja fanituotemyynnin kasvulle kuin taitonsa jo todistaneen maajoukkuehyökkääjän palveluksille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös