Atte Engren pelasi pudotuspelisarjan parhaan ottelunsa – HIFK sai neljännen voittonsa Pelicansista

LIIGA / Haastattelu
Atte Engren tuuletti vapautuneesti Pelicansin kaaduttua neljännen kerran.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Pelicans teki enemmän maaleja kuin HIFK joukkueiden välisessä puolivälieräsarjassa. HIFK:n maalivahti Atte Engren muistutti, että vain voitot lasketaan. Tehtyjen ja päästettyjen maalien määrällä ei ole sarjan voittamisen kannalta merkitystä.

Perjantain peli Lahdessa ei ollut helppo Atte Engrenille. Viiden takaiskumaalin jälkeen aikaa valmistautua kuudenteen peliin oli vain 20 tuntia. Valmentaja Jarno Pikkarainen luottaa ykkösvahtiinsa. Engren onnistui pelaamaan lauantaina parhaan pelinsä tässä ottelusarjassa. Ottelu päättyi HIFK:n 2–1-voittoon.

– No pudotuspelit ovat tämmöisiä. On ihan sama, häviätkö 10–0 vai 1–0. Siitä saa aina vaan yhden voiton. Tulos on mikä on. Pitää pystyä elämään peli kerrallaan. Ei kai se sen kummempaa. Pitää äkkiä unohtaa eilinen, ja se unohdettiin hyvin. Tänään herättiin silmä virkeänä tämän päivän peliin, Engren totesi.

Perjantai-illan ottelussa HIFK:n puolustuspeli oli ajoittain pahasti levällään. Engren sai kuudennessa ottelussa kenttäpelaajilta hyvin tukea.

– Tänään oli toiminta paremmin kasassa – ei läheskään niin paljon ylivoimahyökkäyksiä. Tehtiin duunia koko 60 minuuttia. Pysyttiin kärsivällisinä, Engren kiitteli HIFK:n viisikkopeliä.

Engrenin mukaan ottelusarja oli sen näköinen kuin HIFK:n runkosarjakin.

– Vähän mennään kovaa ylös ja tullaan alas. Sitten taas kiivetään ylös. Sellainen sarja meillä, summasi Engren.

Engren ei kokenut, että kypärä olisi puristanut, vaikka kaksi rökäletappiota Lahdessa tulikin. Itseluottamus ja taistelutahto löytyi helposti.

– Se on playoffia. Välillä ei saa hippaakaan vieraissa. Ei sillä ole mitään väliä. Jos saat neljä voittoa kasaan, niin se on siinä, Engren tiivisti.

Engren kehui Nordiksen huikeata yleisöä.

– Viime vuonna oli sama homma. Hyvin elää halli meidän mukanamme. Kiva tuossa on pelata, tunnelmoi Engren.

Seuraava HIFK:lla on edessään välieräsarja runkosarjan ylivoimaista voittajaa Kärppiä vastaan.

– Kärpät on Liigan paras joukkue, vielä isompi haaste kuin Pelicans. Lähdetään haastamaan ja pistämään niille painetta, Engren mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle