Otso Rantakari vahvistamaan Sportin puolustusta − "Näyttänyt jo aikaisemmilla liigakausillaan olevansa sarjan kärkipuolustajia"

LIIGA / Uutinen
Rantakari kiekkoili HIFK:n paidassa kaudella 2022–23.
Kuva © Tiia Mahkonen
Saksassa viime kauden kiekkoillut Otso Rantakari palaa Liigaan. Puolustaja edustaa tulevalla kaudella Vaasan Sportia.

Otso Rantakari liittyy Sportin riveihin kaksivuotisella sopimuksella. 30-vuotiaalle puolustajalle vaasalaisjoukkue on uran neljäs Liiga-seura. Kaikkiaan 366 ottelua Liigassa pelannut Rantakari on edustanut aiemmin Bluesia, Tapparaa sekä HIFK:ta.

− Olen iloinen, että Otso valitsi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Vaasan Sportin. Erityisesti hänen kiekollinen osaamisensa tuo meille lisää hyökkäyspelivoimaa, ja hän tuo mukanaan ylivoimaamme tarvitsemaamme tulitukea ja taitoa, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Herkko Koski.

Viime kauden Rantakari pelasi Saksan DEL:ssä Augsburger Pantherin miehistössä. Puolustaja teki kauden aikana 51 ottelussa tehot 6+10. Ulkomailta Rantakarilla on kokemusta myös KHL:stä, Sveitsin NL:stä sekä SHL:stä.

Rantakari on voittanut urallaan yhden Suomen mestaruuden Tapparan riveissä keväällä 2017. Palkintokaapissa on myös SM-hopea- ja pronssi. Kaudella 2014–15 hänet palkittiin Liigan vuoden tulokkaana.

− Otso on näyttänyt jo aikaisemmilla liigakausillaan olevansa sarjan kärkipuolustajia, ja hänellä on vankka kokemus myös muista Euroopan huippusarjoista. Joukkueena haluamme ottaa seuraavat askeleet sarjataulukossa ylöspäin ja on selvää, että molemmin puolin odotukset hänen roolistaan ja panoksestaan tämän tavoitteen saavuttamisessa ovat korkealla, Koski toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle