Sakari Salminen ratkaisi HIFK:n ja Pelicansin ottelusarjan

LIIGA / Haastattelu
Salminen ohjasi Juho Olkinuoran edestä voittomaalin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Sakari Salmisen mielestä oli vaikea sanoa, mikä käänsi puolivälieräsarjan HIFK:lle. Pelit olivat tasaisia kahta Lahden ottelua lukuun ottamatta. Salmisen koki tiettyjen maalien ratkaisseen momentumin, jolla hän viittaa ottelun ja sarjan kulkuun. Salminen epäili HIFK:n lopulta halunneen enemmän mennä jatkoon.

HIFK hyödynsi toisen ottelupallonsa pudotuspelisarjassa. Valmistautuminen kuudenteen otteluun sujui rauhallisissa merkeissä.

– Verrattuna perjantain peliin lauantaina oli jotenkin rauhallisempi fiilis kopissa ja pelaajat keskittyvät tekemiseen. Edellinen oli aika vaisu peli. Puhuttiin pelin jälkeen, että palataan takaisin siihen, missä ollaan hyviä. Puolustetaan kurinalaisesti ja hyökätään vastaan. Onnistuttiin aika hyvin siinä.

Ensimmäinen peli oli HIFK:lle murskatappio. Joukkue kasvoi pelillisesti sarjan edetessä.

– Se 6–0-peli vähän valehtelee. Pelsu teki siinä pelissä joka paikasta maalin. Oltiin vähän ehkä varpaisillaan. Sen jälkeen pelasimme, eilistä peliä lukuun ottamatta, tosi hyvää puolustuspeliä. Onnistuttiin kääntämään vähämaaliset pelit voitoksemme.

Salminen koki, että ottelusarjassa oli tunnetta mukana alusta saakka. Pudotuspeleihin kuuluvia vääntöjä löytyi. Samojen joukkueiden kohdatessa toisensa useita kertoja peräkkäin se on luonnollista.

– Pelicansilla on hienoja pelaajia, jotka halusivat voittaa ja meillä on Lennu [Lennart Petrell] ja Markus Kankaanperä vähän kokeneempia playoff-jyriä. Otettiin hyvin taistelupareja.

Ottelusarjan ratkaissut voittomaali lämmitti Salmisen mieltä. Maali syntyi ajassa 57.40.

– En ole voittanut juuri mitään. Sen suhteen voittomaali oli henkilökohtaisesti tärkeä, mutta se oli myös joukkueelle iso maali, joka varmisti meille voiton tänään.

HIFK valmistautuu kohtaamaan ensi viikolla alkavassa välieräsarjassa runkosarjan piste-ennätyksen tehneen Kärpät. Salminen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin, muttei vielä ollut ajatellut Kärppiä lainkaan.

– Katsotaan maanantaina, mitä heikkouksia sieltä löytyy, jos löytyy. On selvää, kun peli kovenee, niin meidän pitää nostaa edelleen tasoamme, jos haluamme mennä siitäkin ottelusarjasta jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle