HIFK:n päävalmentaja Pikkarainen: "En ole yllättynyt, ennemminkin onnellinen"

LIIGA / Haastattelu
Pikkaraisen HIFK puolusti neljännen otteluvoiton.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen totesi joukkueen ymmärtäneen, mitä veitsi kurkulla olevan joukkueen voittaminen vaatii. HIFK:n voitto tuli henkisen puolen kautta.

– Se näkyi taisteluna ja uhrautumisena tänään. Se antoi meille sauman. Kireä pelihän tämä oli, korkeatasoinen jääkiekkopeli. Draaman kaari oli aika hieno, summasi Pikkarainen.

Pikkarainen oli iloinen joukkueensa puolesta ja ennen kaikkea siitä, miten HIFK kasvoi ottelusarjassa lähtökohtiin nähden. Tyytyväisyys paistoi Pikkaraisen naamalta.

– Tapa, millä nämä voitot tulivat, lämmittää kaikista eniten. Pystyttiin neljällä kentällä pelaamaan niin aktiivista jääkiekkoa, ettei tässä hallissa ole varmaan ihan äsken pelattu.

Tunnelma Helsingin jäähallissa olikin todella korkea läpi ottelusarjan. Kuudennen ottelun dramaattinen loppu ikäänkuin kuului käsikirjoitukseen. Lähes täysi Nordis sai herkkua koko rahan edestä.

Pikkarainen löysi heikkoden joukkueensa pelaamisesta ottelusarjassa. Maalinteon tehokkuus oli vähän huono. HIFK loi paljon paikkoja yhtä maalia kohti.

– Kuitenkin pystyttiin puolustamaan ne oikeat hetket, oikeat pelit pois. Vaikka hävittiin suurimaalisesti kaksi peliä, ja Pelicans teki selkeästi enemmän maaleja tässä sarjassa, niin silti kuitenkin 4–2 voitot. Siihen pitää olla tyytyväinen.

Pelicans lähti ottelusarjaan suosikkina. Pikkaraisen mukaan Pelicansisssa on kehitetty pelaajia kovasti ja tehty erinomaista työtä. Pikkarainen kehui lahtelaisten joukkuepelaamista ja hyviä kärkiyksilöitä.

– Voitettiin hyvä joukkue. Meillä oli erinomainen joukkue vastassa. Harmi, että kohdattiin tällainen joukkue jo tässä vaiheessa. Yhtä hyvin Pelicans olisi voinut mennä paljon pidemmälle. 

HIFK:n nousu ottelusarjan voittoon suurinumeroisen ensimmäisen ottelun tappion jälkeen ei yllättänyt Pikkaraista.

– En ole yllättynyt, ennemminkin onnellinen. Jos faktoista puhutaan, niin 7–1 turpaan runkosarjapeleissä kahden vuoden ajalta, ja vielä ensimmäinen peli 6–0. Se steppi, mikä pystyttiin siitä ottamaan, niin iso hatunnosto joukkueelle.

Pikkarainen näki joukkueensa kaivaneen pienistä marginaaleista voitot.

– Se on oma taitonsa. Kun niitä tulee riittävän monta, niin se ei ole sattumaa.

Kärppiä vastaan tarina alkaa rakentumaan keskiviikkona. Pikkarainen toteaa Kärppien saaneen pikkaisen enemmän huilia. Valmistautumista tuota ottelusarjaa varten kuudesta runkosarjaottelusta löytyy tilastofaktaa, missä HIFK on ollut hyvä ja missä pitää parantaa.

– Kärpät on Suomen paras, kovin joukkue. Erittäin kova haaste, muttei mikään mahdoton kuitenkaan.

Joukkue on kulkenut kauden aikana ylä- ja alamäkiä. Myös päävalmentaja vaihtui kesken kauden. Pikkarainen ei halua korostaa omaa rooliaan. Valmennuskokemus ja elämänkokemus ovat muokanneet Pikkaraisen näkemystä suhteestaan urheiluun.

– Urheilu on elämässä mahdollisuus. Tämä ei ole mikään pakkojuttu vaan etuoikeus tehdä, ja hienoa aikaa on ollut.

Pikkarainen miettii, että ristiriitojakin on ollut, mutta hän ei muistele vaikeita aikoja.

– Mulla on Atun [Ari-Pekka Selin] kanssa henkilösuhteet erinomaisella mallilla ja sen suhteen mulla on hyvä mieli.

» Lähetä palautetta toimitukselle