Vihellyksen jälkeen: Profiilipuolustajien loukkaantumishuolet riesana - HIFK:n tähtipelaajan talviunet venähtäneet

LIIGA / Artikkeli
Kestääkö Lankisen ja kumppaneiden huippuvire Kärppien myllyn?
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Puolivälierät on saatu päätökseen ja jäljellä on enää neljä kovinta jengiä. Ensimmäinen välieräsarja starttaa tiistaina Oulusta, jossa Kärpät saa vastaansa JYPin hieman yllättäen tiputtaneen HIFK:n. Herääkö Vili Sopanen kolostaan? Keskiviikkona Tappara matkaa Turkuun, jossa joukkue kohtaa TPS:n. Turkulaiset ovat pyyhkinyt tällä kaudella Tapparalla lattiaa.

Vihellyksen jälkeen -podcast tarraa tiukasti kiinni tuleviin välieräsarjoihin.

Alussa toimittajaduo käy kuitenkin vielä läpi puolivälieräsarjojen ennakkoanalyyseja ja niiden toteutumista. Yhden sarjan osalta ennakkoanalyysit voitiin heittää miltei suoraan roskakoriin, mutta muuten kaksikon olettamukset osuivat oikeaan.

Kuten edellisessäkin jaksossa, myös tämänkertaisessa podcastissa Seppä ja Björksten iskivät pöytään molempiin sarjoihin taisteluparin, joiden he olettavat näyttelevän ratkaisevia rooleja kamppailujen kannalta.

Tässä vielä sisällysluettelo helpottamaan navigointia giganttisessa podcast-viidakossa. Ajat ovat podcastin kestoaikoja, joiden kohdalla alkaa keskustelu kyseessä olevasta sarjasta:

Kärpät − HIFK 08:37

TPS − Tappara 21:05

Kärpät − HIFK − Puolen Suomen Kärpät niukkana ennakkosuosikkina HIFKia vastaan

Pisteet runkosarjassa Kärppien eduksi 11-7

Lähtökohdat välieräsarjaan ovat kutkuttavan tasaiset. Puolivälieräsarjojen edesottamuksissa oli kuitenkin isoja eroja.

− Kärpät teki tarvittavan Ässiä vastaan, heidän ei tarvinnut venyä viimeisilleen. Sarja ei missään nimessä ollut helppo, mutta verrattuna JYP-HIFK -sarjaan, suuri ero on siinä, miten Kärpät ovat päässeet tähän pisteeseen ja miten HIFK on päässyt samaan pisteeseen, puntaroi Björksten alkuasetelmia.

Kaksikko nostaa esiin myös Vili Sopasen mystisen kevään katoamistempun sekä molempien joukkueiden puolustuksien kiekollisten liiderien, Miika Koiviston ja Miro Heiskasen, vaikutukset yksittäisinä pelaajina koko sarjan lopputulokseen.

- Sopanen on nimenomaan sellainen kaveri, joka pystyisi ylivoimalla vaistoillaan tekemään taikoja, joita esimerkiksi Joonas Rask ja Patrik Karlsson eivät välttämättä pysty tekemään, analysoi Seppä Sopasen potentiaalia.

Taistelupari: Lasse Kukkonen - Lennart Petrell.

− Katsokaa Kukkosta ja Petrelliä kentällä. Siinä ovat aika lailla prototyypit pudotuspelipelaajista. Peli voi mennä vaikka kuudenteen jatkoerään, niin nämä herrat hyppivät kiekon eteen ja syövät kiekkoa, hienot kapteenit molemmilla joukkueilla, summaa Björksten.

Sepän veikkaus: Kärpät jatkoon voitoin 4-3

Björkstenin veikkaus: Kärpät jatkoon voitoin 4-3

TPS − Tappara − Game 7 siintää molempien asiantuntijoiden silmissä

Pisteet runkosarjassa TPS:lle 12-0

Tappara kampesi KalPan kumoon puolivälieräsarjassa, mutta Björkstenin mielestä kirvesrintojen otteet eivät olleet vielä lähimainkaan niin vakuuttavia kuin sopii olettaa.

− Tappara tylsytti KalPan. Peli ei ollut silmiä hivelevää eikä lähellekään vielä parasta Tapparaa. Mutta silti sarja päättyi 4-2 ja Tappara kirkkaasti jatkoon.

TPS kärsi puolivälieräsarjan lopussa ikävistä loukkaantumisista, kun ensin kokenut Henrik Tallinder joutui sivuun kokoonpanosta ja viimeisessä ottelussa Ilkka Heikkinen loukkaantui Cody Kunykin taklauksen seurauksena. Seppä nostaa TPS:n takalinjoilta esiin nuoren ruotsalaispuolustajan Lucas Ekeståhl-Jonssonin, mutta liikaa painetta ei hänenkään harteille voi kuitenkaan laittaa.

−  Hän (Ekeståhl-Jonsson) on sellainen kaveri, joka pystyy nousemaan jonkunasteisiin saappaisiin, mutta ei hänkään monen sadan ottelun NHL-veteraania syrjäytä.

Taistelupari: Zack Budish - Tomas Zaborsky

− Zaborsky ei ole edelleenkään mikään raketti, mitä joskus oli, mutta nyt hän on löytänyt keinon ja myös ketjukemian eri tavalla, jotta hän pystyy auttamaan joukkuetta ja tekemään pisteitä. Budish saapui Turkuun Jukureista, jossa hän pelasi jo hyvin. Mutta nyt hän on pystynyt olemaan myös TPS:ssa huippujätkä, analysoi Seppä taisteluparia.

Sepän veikkaus: TPS jatkoon voitoin 4-3

Björkstenin veikkaus: Tappara jatkoon voitoin 4-3

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

Muokattu 2.4.2018 kello 14.45: Kuva ja kuvateksti vaihdettu

» Lähetä palautetta toimitukselle