Vihellyksen jälkeen: Liigan paras keskushyökkääjä löytyy Ilveksestä, puolustuksen mestari HIFK:sta

LIIGA / Artikkeli
Liigan tämän hetken paras keskushyökkääjä löytyy Ilveksestä.
Kuva © Jarno Hietanen
Liiga runkosarja etenee ennalta nähdyssä komennossa, mutta Kärppien kirittäjissä löytyy todellisia yllättäjiä. Pystyvätkö sensaatiojoukkueet pitämään pintansa vai palautuuko järjestys sarjataulukkoon jo ennen joulutaukoa?

− Alakanttiinhan me kuopiolaiset jälleen kerran arvioimme. Samalla kaavalla me jatkamme − en tiedä, kuka Kuopiossa on velho, mutta ei KalPan tuolla materiaalilla pitäisi olla noin korkealla, Björksten aprikoi.

Frank Gymerin ja Lasse Lappalaisen kaltaiset nimet eivät soita kelloja kansan syvissä riveissä, mutta Vihellyksen jälkeen -kaksikko tunnustaa esimerkiksi nämä herrat mainettaan paremmiksi pelaajiksi.

HPK arvioitiin ennen kauden alkua Vihellyksen jälkeen -podcasteissa sijalle 12. Emil Larmin mittaamaton tärkeys ja kärkihyökkääjien panos näkyvät hämeenlinnalaisten tuloksen takana.

Petteri Nikkilän toipuminen pelikuntoon on HPK:lle todella tärkeä juttu, toteaa Björksten arvioidessaan joukkueen peräpäätä.

HIFK nostettiin ennen kauden alkua neljänneksi, joten sija on tällä hetkellä täysin haarukassa. Lisäksi joukkueesta löytyy tällä hetkellä Liigan yksi kokonaisvaltaisesti parhaista puolustajista − Kyle Quincey.

Anton Lundell ja muut nuoret pelaajat ovat saaneet näyttöpaikkoja, ja osittain ovat pystyneet tekemään tulostakin. Kyllä he siellä kärkijätkien takana vuoroaan odottavat, Seppä lupailee HIFK-leirille.

Frans Tuohimaan piti olla ennen kautta tehtyjen väitteiden perusteella Liigan paras maalivahti. Veini Vehviläinen ja Jakub Skarek ovat ehkä tilastollisesti edellä, mutta on SaiPa-veskarikin korkealla.

− Onko Lappeenrannassa reikäinen puolustus? Nimilista ei ole vakuuttava − kuka esimerkiksi on Erik Autio? Jos pelaat noin isoja minuutteja SaiPan alakerrassa, et ole ihan turha kaveri, Björksten kehaisee.

Oula Palve tulee olemaan korkealla pistepörssissä − erityisesti ylivoimalla, väitti Vihellyksen jälkeen -podcast ennen runkosarjan alkua.

− Maalipörssin kärkisija taitaa irrota tuolla kahdeksalla täysosumalla. Ei ole (Malte) Strömwallkaan tehnyt niin montaa maalia, Björksten tietää.

Seppä muistuttaa, että TPS-sentteri kärsi kahden ottelun pelikiellonkin alkukaudella. Lisäksi esiin nousee kysymysmerkkinä kauteen lähtenyt maalivahtikaksikko.

Ilveksellä on tällä hetkellä Kärppien jälkeen toiseksi eniten voittoja ja eniten tehtyjä maaleja (38). Björksten ei usko, että kukaan Suomessa osasi arvata tätä etukäteen.

Arttu Ruotsalaisen tilastot ja Ilveksen joukkuemenestys pönkittävät sitä väitettä, että Ruotsalainen on Liigan paras keskushyökkääjä, toteavat Seppä ja Björksten.

Kärpät johtaa tällä hetkellä melko ylivoimaisesti sarjataulukkoa. Tämä nähtiin tietenkin jo Vihellyksen jälkeen -kaudenalusennustuksissa.

− Kärpät on päästänyt 12 ottelussa vain 14 maalia. Se on käsittämätön saldo. Joukkue on pelannut yhteensä viisi nollapeliä Veini Vehviläisen ja Jussi Rynnäksen johdolla, toimittajakaksikko äimistelee.

Ville Leskisellä sen sijaan on vielä jonkin verran matkaa Sepän asettamaan 30 maalin ennusteeseen, eikä Lasse Kukkonenkaan välttämättä tule tekemään 10 maalia maalin edestä − vaikka edelleen, ilman C-kirjaintakin mieletön taistelija onkin.

KalPa 00:25

HPK 5.52

HIFK 14:05

SaiPa 20.48

TPS 26:25

Ilves 31:35

Kärpät 40:32

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle