Vihellyksen jälkeen: Väärä mies kerää kehut Tapparassa − mistä korvaaja Larmille?

LIIGA / Artikkeli
Blood pelaa kenties elämänsä kautta, mutta silti Tappara tarvitsee muiden miesten esiinmarssia.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan kärjessä Kärpät pelaa monelta osin mykistävää kautta. HPK:lla saattoi kohdata koko kauden mittakaavassa järisyttävän takaiskun. Miksi Tapparan hurja hyökkäyskalusto ei kerää mainetta ja kunniaa?

Vihellyksen jälkeen -duetto Niko Björksten ja Lassi Seppä jatkavat Liiga-joukkueiden ihmeellisen maailman seikkailuja kiiveten sarjataulukossa sija toisensa perään kohti huippua.

Aiemmin ilmestyneessä uuden vuoden teesejä käsittelevässä podcastissa käytiin läpi sijat 15.−8. ja nyt on jäljellä olevien seitsemän vuoro.

Joukkueanalyysien alkamisajat

SaiPa 00:30

HPK 07:35.

Pelicans 13:30

Tappara 21:00

Lukko 28:28

TPS 33:05

Kärpät 38:05

− Muistan kiinnittäneeni alkukaudella huomiota, että Tyler Morley tuli aikamoisella ryminällä mukaan. Hän teki ensimmäisen kuukauden aikana likimain yhtä paljon pisteitä kuin syyskuussa yhteensä. Joukkueesta puuttuu tasaisuus, Seppä aprikoi.

HPK koki juuri ennen vuodenvaihdetta valtavan takaiskun, kun joukkueen ykkösveskari Emil Larmi loukkaantui. Podcastin äänityksen jälkeen joukkue ilmoitti Larmin olevan kaksi kuukautta poissa.

− Tuleeko mieleen sellaista kolmikkoa, johon Casimir Jürgensin, Oliwer Kasken ja Mikko Kousan voisi vaihtaa muista Liiga-jengeistä? Lisäksi Hynek Zohorna ja Jesse Saarinen ovat löytäneet hyvän yhteyden. En kuitenkaan tiedä, kuka ottaa kanin hatusta tiukassa paikassa, Björksten kysyy.

Ben Blood on tullut Tapparaan pelaamaan jääkiekkoa. Miehen otteet ovat keränneet kehuja harva se ilta, mutta Vihellyksen jälkeen -toimittajien mielestä ongelma on juuri siinä. Kirvesrinnoilla on lukuisia muita pelaajia, joiden pitäisi kerätä lehtien otsikot nimiinsä.

Raumalta tulee syksyn isoin yllättäjä, sillä Lukon yhdeksän ottelun voittoputki katkesi vasta juuri ennen vuodenvaihdetta. Maalivahtiosasto on Lassi Lehtisen ja Oskari Setäsen myötä kunnossa, sekä ulkomaalaisvahvistukset tekevät kovaa tulosta.

− Turussa on aika selvä kahtiajako. Kaksi kärkiketjua tekevät tulosta, ja alemmissa ketjuissa nuoret saavat, toisin kuin Tapparassa, vastuuta. TPS:n kokoonpanon balanssi on hyvä, sillä nuoretkin jätkät ovat kokeneitä Palloseuran miehiä, Vihellyksen jälkeen -kaksikko toteaa.

Kärppien molempien maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvo on alle 1,50. Oululaisten tärkein tehtävä on olla luomatta itselleen ongelmia. Sarjaykkösen ylivoima on kuitenkin vasta neljänneksi huonointa. On siis lähes pöyristyttävää, että hallitsevalla mestarilla on vielä jotain, missä parantaa.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle