Vihellyksen jälkeen: Mistä HIFK:lle puuttuva palanen? − pörssikärki kiinnostanee Liigan kärkiseuroja

LIIGA / Artikkeli
HIFK kaipaa selkeyttä sekä maalille että keskikaistalle.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kiekkovuosi 2019 käynnistyy Liigan osalta tasaisissa merkeissä. Sarjataulukon peräpäästä löytyy kuitenkin joukkueita, jotka ennakkokaavailuiden mukaan eivät sinne missään nimessä kuuluisi. Miksi esimerkiksi JYP ja HIFK kyntävät?

Vuoden vaihtumisen kunniaksi Vihellyksen jälkeen -kaksikko Niko Björksten ja Lassi Seppä perkasivat kunkin joukkueen tilanteen ja kävivät läpi seikkoja, jotka vaikuttavat − tai joiden on muututtava, mikäli kyseinen joukkue haluaa taistella menestyksestä.

Kaksiosaisen podcastin ensimmäisessä osassa käydään läpi sarjataulukon alempi puolikas, ja myöhemmin ilmestyvässä osassa hypätään tällä hetkellä komentoa pitävien joukkueiden kelkkaan.

Joukkueanalyysien alamisajat

Ässät 01:05

JYP 06:02

Jukurit 09:44

KooKoo 14:40

KalPa 20:27

Ilves 25:43

Sport 33:19

HIFK 37:58

Ässien tilanne on kaksikon mielestä lohduton, mutta toisaalta selvä. Porilaisten vaikeudet eivät ota loppuakseen, vaikka valoa tunnelin päässä on ajoittain näkynyt.

− Joukkue lepää Jarno Kärjen ja Sakari Salmisen harteille, eivätkä muut jätkät ole pystyneet pisteitä tekemään, täräyttää Seppä faktat tiskiin.

JYP on materiaaliinsa nähden ehkä syyskauden pahin alisuorittaja. Hyödyntämätöntä potentiaalia on valtavasti, ja Seppä ja Björksten uskovatkin, että JYP on se joukkue, joka tämän hetken viiden heikoimman poppoon kastista voi nousta.

− Jukurit tarvitsisivat Miika Roineen ja Mika Partasen takaa lisää tehoja. Aleksi Salonen on löytänyt uuden vaihteen silmään, mutta esimerkiksi Teemu Suhonen on itselle hienoinen pettymys, Björksten summaa mikkeliläisten syksyn.

Malte Strömwallista puhuttaessa herää kysymys, onko ruotsalainen jo joukkuettaan suurempi. Seppä ja Björksten ruotivat, onko KooKoolla Strömwallin takana riittävän tasokasta materiaalia menestymiseen. Myös Tuomas Tuokkolan ainainen oppimisprosessi saa kritiikkiä.

Denis Godla ei ole ollut sillä tasolla, millä hänen on odotettu olevan. Maalivahteja ei voi yksin syyttää, mutta hänen on pystyttävä olemaan parempi. Hyökkäyspäähän palaava Alexander Ruuttu tuo tarvittavaa tulitukea hyökkäykseen, Björksten muistuttelee Kuopion suuntaan.

Ilves on kamppaillut pitkään epävarman maalivahtipelin kanssa, mutta tamperelaisjoukkue pääsi vuodenvaihteeseen onnellisempien tähtien alla. Erikoistilanteet aiheuttavat varmasti myös vuonna 2019 Karri Kiven valmennusryhmälle päänvaivaa.

Sportin maalivahtitilanne on kovassa vireessä olevan joukkueen kompastuskivistä. Mika Järvinen ja Sami Aittokallio ovat periaatteessa hyvän tason veskareita, mutta kumpikaan ei ole toistaiseksi kannatellut joukkuetta. Vaasalaisten onneksi joukkue on tehnyt Liigassa toiseksi eniten maaleja.

− HIFK:n maalivahtitilanne on ongelma. Atte Engren tuli loukkaantuneiden listalta takaisin, mutta torjuntatyöskentely sekä hänellä että Markus Ruusulla on liian ailahtelevaa menestystä ajatellen, Seppä niittaa.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle