Vihellyksen jälkeen: HIFK:ssa ratkaisevien päätösten aika − loppuviikolla katseet kohdistuvat kihelmöivään Tampereen paikallismatsiin

LIIGA / Artikkeli
Pestäänkö tulevana perjantaina edellisen paikalliskamppailun jälkipyykkiä?
Kuva © Saana Hakala
Maajoukkuetauko vei hetkeksi jääkiekkoajatukset pois Liigasta, mutta paluuviikkoon sisältyy rutkasti huomionarvoisia tapauksia. Vihellyksen jälkeen -podcast poimi listalleen kolme mielenkiintoisinta.

Helsingin EHT-turnaus on taputeltu, ja on aika jatkaa kotoisen Liigan tapahtumien ruotimista. Vihellyksen jälkeen -duetto Lassi Seppä ja Niko Björksten ottavat esiin sarjan paluuviikon tärkeimmät pointit.

− Vähän oli tylsä viime viikko, kun Liigaa ei pelattu. Maajoukkuepelien näkeminen sentään vähän helpotti, aprikoi Björksten.

HIFK:n maalivahtitilanne on lähellä kaoottista. Atte Engren on ollut loukkaantuneena eikä Markus Ruusu ole pystynyt vaadittuun suoritustasoon. Hätäapu Hannu Toivosta ei ole vielä tolppien väliin päästettykään.

− Toivonenhan ei ole pelannut vielä yhtään peliä, ja Ruusu on jatkanut siitä, mihin llveksessä jäi. Koppi ei ole tarttunut, eikä Engrenilläkään mene juuri paremmin.

Ässät ei tule tällä kaudella pötkimään viimeiseltä sijaltaan kovin pitkälle. Viimeaikaisten sekoilujen myötä on epäselvää, mihin koko organisaatio on menossa.

− Porilaiset tarvitsevat melkoisia Amerikantemppuja, jos aikovat itsensä tuosta pikaisesti pinnalle nostaa. Varmasti taas joskus näemme Ässät kamppailemassa niistä sijoista, joista he 10 vuotta sitten saattoivat kuvitella pelaavansa, Seppä sivaltaa.

Patapakan valmentajaruletti hakee vertaistaan Liigan historiassa. Henkilöitä on nimetty jo pitkälle tulevaisuuteen. Tämä kausi tulee olemaan joka tapauksessa vaikea.

Tamperelaisjoukkueet kohtaavat toisensa kolmannen kerran tällä kaudella ensi perjantaina. Edelliskerran tapahtumat antavat odottaa sähköistä kamppailua.

− Jos ei Ben Bloodin ja Matt Generousin välille lähdetä ihan suoraan nyrkkihippaa ennustelemaan, niin kyseessä on ainakin sellainen kaksikko, että paikallispelin tarvitsemaa sähköä on luvassa, Seppä lupailee.

Ylimääräisen maininnan ansaitsee Mestistä dominoineen ja LeKiä alkukauden edustaneen Niclas Luceniuksen paluu Liigaan ja HPK-paitaan.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo..

» Lähetä palautetta toimitukselle