Ville Nieminen otti tiukasti kantaa Lukon ja Tapparan välisen välieräsarjan tapahtumiin: "Nämä äijät hajottavat jääkiekon"

LIIGA / Artikkeli
Ville Nieminen ei säästellyt sanojaan välieräsarjan tuomareista.
Kuva © Juuso Koro

Peliurallaan lähes kaiken nähnyt ja sittemmin valmentajaksi siirtynyt Ville Nieminen kertoi Tapparan omassa studiolähetyksessä Kirveslivessä oman näkemyksensä välieräsarjan tapahtumista.

− Toivottavasti tämä kuunnellaan mahdollisimman monessa paikassa. Arto I. Järvelä, Jyri Rönn, Stefan Fonselius, Lassi Heikkinen ja Sampo Liusjärvi − he tulevat toivottavasti vastaamaan tuomioistaan tässä sarjassa. Ja toivottavasti työpaikoillaan, kuten pelaajat ja valmentajat. Vastuunkannon pitäisi jossain kohtaa alkaa, ettei täällä vaan päätellä tällaisia päätöksiä, jotka eivät kuulu peliin ollenkaan. Täysin käsittämätöntä, että tällaiset äijät vetävät tätä jääkiekkoa täysin väärään suuntaan, Nieminen paalutti.

Tuomarien ja tuomarijohdon päätöksistä kiihtynyt Nieminen ehdotti ratkaisuksi henkilöstövaihdoksia.

− Pihalle vaan. Tässä valmentajat ja pelaajat menettävät työpaikkojaan, joten tällaiset äijät pihalle vaan! Ihan oikeasti, samat säännöt kaikille.

"Olen todella huolissani"

Tiukasti Järvelän, Rönnin, Liusjärven, Fonseliuksen ja Heikkisen vastuun perään kuuluttanut Nieminen arveli lähetyksessä kovan kannanottonsa seurauksia.

− Silmille tulee ihan varmasti, mutta tulkoot. Nämä äijät hajottavat jääkiekon.

Tunnekuohunsa ohessa Nieminen jakoi myös kehuja sarjan voittaneen Lukon suuntaan.

− Lukko on ollut ylivoimainen koko kauden ajan ja voimasuhteet tässä sarjassa olivat 70−30 Lukon eduksi. Siinä mielessä tästä sarjasta ei jää selitettävää. Sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa Lukon tehottomuus antoi Tapparalle mahdollisuuden, Nieminen totesi.

Pian tämän jälkeen Nemo jatkoi siitä, mihin hän toisella erätauolla lähetyksessä jäi.

− Peli on itsessään epäoikeudenmukainen, joten tuomarien ja päättäjien tulisi olla oikeudenmukaisia eikä pilata näitä mahdollisuuksia. Olen todella huolissani, kun keskustelu tuomareista alkoi taas.

− Nyt kaukalossa oli Lassi Heikkinen. Hän on Suomen ykköstuomari. Mikä on Suomen tuomareiden taso, jos hän on ykköstuomari tällä hetkellä? Tuomarit haluavat kovasti tulla mukaan jääkiekkoyhteisöön, mutta millä tällaisen jälkeen heidät voi hyväksyä tähän yhteisöön, kun he ottavat Tapparalta mahdollisuuden pois. Tuomarit tietävät paremmin ja ovat oma yksikkönsä. Jos tässä ylistyssanoja halutaan, ne ovat ylimielinen ja yliarvostettu, Nieminen linjasi ja kertoi puhuvansa kuten lajin sisällä puhutaan eikä pelkästään omasta näkökulmastaan.

Päättäjät esiin 

Nieminen nosti esiin ratkaisevan välierän kuohuttavista maalintilanteista sen, ettei kumpikaan maalivahti itse nähnyt tilanteissa mitään väärää. Tämän vuoksi katseet kääntyvät syksyllä Ruotsin valmennuspestistään irtisanoutuneen Niemisen mukaan jo mainittuun viisikkoon, joita Nemo syytti piileskelystä.

− He ovat piilossa. Tulkaa esiin! C Moren studioon tai tähän studioon, vaikka minun paikalleni voi tulla. Ruotsissa on tapana, että he tulevat ja kertovat jutun auki, mutta täällä he ovat varmaan suihkussa ja lähteneet jo kotiin. Puhelimet ovat kiinni.

Samassa studiolähetyksessä istunut entinen pitkäaikainen Tappara-puolustaja Tuukka Mäntylä nosti esiin myös valmentajien roolin.

− "Videotuomarit" näkevät klipit ja soittavat vaihtoaitioon, että nyt tuossa saattoi olla pieni rike. Sitten niitä (tilanteita) katsotaan kymmenen minuuttia ja hylätään selkeitä maaleja. Mielestäni tämä systeemi on mennyt siihen, että etsimällä etsitään, millä maali voitaisiin hylätä. Sitten niitä välillä hylätään ja välillä ei hylätä. Mielestäni molemmat maalit olivat selviä maaleja, Mäntylä analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle