Lukko marssi finaaliin Petmanin maalilla – videotarkistukset puhuttivat

LIIGA / Raportti
Lukon maanantai päättyi riemukkaisiin tunnelmiin.
Kuva © Juuso Koro

Veitsi kurkulla illan koitokseen lähtenyt Tappara tuli ottelun alkuun terävämpänä ja valmiimpana kuin eilen sunnuntaina, joka näkyi muun muassa syöttöjen tarkkuudessa ja kamppailupelaamisessa. Kotijoukkue sai heti erän alkuun myös ylivoiman, mutta ei kaipaamaansa tulosta, sillä valmiina oli myös vastustaja Lukko.

Ryhdikkäämmästä peli-ilmeestä huolimatta Tappara tarjosi Lukolle erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta vierailijat eivät saaneet pakkopeliään parhaalla mahdollisella tavalla toimimaan. Tehtävää vaikeutti myös Tapparan alivoima, joka oli hyvin tehtäviensä tasalla.

Tasaisessa avauserässä laadukkaat maalipaikat olivat molemmissa päissä kortilla. Erä jäi lopulta maalittomaksi ja samalla myös Lukko jäi ensimmäistä kertaa maaleitta avauserässä kuluvan kevään pudotuspeleissä.

Tapparalle tarjoutuu mahdollisuus

Toisen erän alussa Lukon vahva liike aiheutti Tappara-puolustukselle jälleen päänvaivaa. Hyvä pyöritys päättyi kuitenkin vaihtovirheeseen ja Tapparalle tarjoutui ylivoimatilaisuus. Ylivoiman paras paikka siunaantui Kristian Tanukselle, mutta Lassi Lehtinen otti sivuttaisliikkeestä huolimatta varman torjunnan.

Pian erikoistilanteen jälkeen Lukon Aleksi Saarelalla oli loistava tilaisuus viimeistellä illan avausmaali, mutta Tappara-vahti Christian Heljanko nappasi kiekon näyttävästi hanskaansa. Heljangolla riitti töitä myös erän edetessä, kun kotijoukkueen puolustus oli jälleen pahoissa vaikeuksissa nopeiden raumalaishyökkääjien kanssa.

Vaikeudet johtivat hieman odotetustikin Tapparan jäähyyn, mutta Lukon ylivoima yskähteli jälleen. Pian tämän jälkeen vierailijoiden kapteeni Heikki Liedes syyllistyi polvitaklaukseen keskialueella ja sai tilanteesta pelirangaistuksen, joka vahvistettiin videotarkistuksella. Tapparan onneksi Santtu Kinnunen ei tilanteessa loukkaantunut.

Aivan erän lopussa Tappara sai lopulta kiekon verkkoon, kun Valtteri Kemiläisen laukaus pomppi maaliin Lukko-puolustuksen ja Tanuksen kautta. Lukko kuitenkin haastoi osuman, joka lopulta hylättiin maalivahdin häirintänä, koska tilanteessa Patrik Virta osui maskia tehdessään maalivahti Lehtisen mailaan. 

Lukko kestää

Tappara sai päätöserän alussa jatkuneella ylivoimallaan luotua pari huippupaikkaa, mutta ruuti oli märkää niin Kinnusen kuin Anton Levtchinkin vedoissa.

Lukon osumatarkkuus oli sen sijaan parempi. Tilanteessa Mikko Petman pääsi tuikkaamaan Heljangon torjuman paluukiekon maaliin, mutta tälläkin kertaa tuomarit menivät tarkistamaan tilanteen videonauhoilta. Myös Lukon maalia edelsi kontakti maalivahtiin, mutta tällä kertaa hylkäykselle ei nähty perustetta.

Maalin jälkeen Lukko jatkoi vahvaa liikettään ja oli jatkuvasti potkun edellä vastustajaansa. Samalla se puolusti omaa aluettaan tiiviisti jättäen Tapparan vaille mahdollisuuksia. Maalintekijä Petman oli lähellä onnistua toistamiseenkin, mutta Michal Moravcikin rike ratkaisevalla hetkellä esti maalin syntymisen.

Tilanteesta tuomittiin kuitenkin rangaistuslaukaus, jota asettui laukomaan Robin Press. Yritys pysähtyi kuitenkin loistavan ottelun pelanneeseen Heljankoon.

Tappara sai ottelun viime minuuteilla siirrettyä paineen Lukon päätyyn, mutta huippupaikat olivat edelleen tiukassa. Paras paikka siunaantui kultakypärä Levtchille, joka ei tälläkään kertaa onnistunut. Tappara yritti lopussa kaikkensa, mutta maalivahti Lehtinen ja Lukon puolustus olivat tällä kertaa ohittamattomia.

Näin ollen Lukko varmisti paikkansa finaaleissa ja pääsee jahtaamaan mestaruutta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1963.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo