Vapaiden markkinoiden parhaat hyökkääjät: Phillip Danault'n puolustusosaamiselle riittää kysyntää – millä tavalla mestaruudet vaikuttavat Blake Colemanin arvoon?

NHL / Artikkeli
Gabriel Landeskogin ja Aleksandr Ovetškinin jatkosopimusten jälkeen Phillip Danault on kovin hyökkääjänimi markkinoilla.
Kuva © Getty Images

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat aukeavat keskiviikkona Suomen aikaa kello 19. Jatkoaika otti käsittelyyn markkinoiden viisi kiinnostavinta hyökkääjää.

1) Phillip Danault

Eliittiluokan puolustava keskushyökkääjä Danault saanee todennäköisesti huomattavan suuria sopimustarjouksia, johon vaikuttaa vahvasti viime kauden pudotuspelimenestys. Danault oli hyvin keskeisessä roolissa, kun Canadiens onnistui pimentämään Maple Leafsin, Jetsin ja Golden Knightsin tähtihyökkääjät.

Canadiensissa Danault pelasi pitkälti ykkösketjun keskellä, mikä oli ehkä hivenen suuri rooli hänen pelityyliinsä peilaten. Vahvasta puolustusosaamisestaan huolimatta Danault ei ole erityisen kova takomaan tehopisteitä.

Danault olisi kuitenkin todella kovan luokan vahvistus erityisesti monen joukkueen alivoimapeliin. Danault'n kiinnostavuutta nostanee myös se, että vapailla markkinoilla ei ole juurikaan tarjolla huippuluokan puhtaita keskushyökkääjiä. Vahvimmin Danault'n uudeksi osoitteeksi on huhuiltu Los Angeles Kingsiä.

2) Blake Coleman

New York Rangersiin kuuden vuoden sopimuksen tehnyt Barclay Goodrow saattaa toimia esimerkkinä siitä, millaisen sopimuksen niin ikään tuore kaksinkertainen Stanley Cup -mestari Coleman saattaa saada.

Coleman on hyvin monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassa. Lisäksi viime kausina texasilaisen suoritusvarmuus on ollut kovalla tasolla ja tehojakin on syntynyt kiitettävästi.

Kahden mestaruuden myötä Colemanin markkina-arvo lienee huomattavasti korkeampi kuin hänen perustasonsa antaisi olettaa. Vielä alle 30-vuotiaana Colemanilla on hyviä pelivuosia edessä, joten tuleva sopimus voi hyvin olla vähintään viiden vuoden pituinen.

Zach Hymanin uusi osoite löytynee Edmontonista.
Kuva © Getty Images

3) Zach Hyman

29-vuotias laitahyökkääjä on ollut Toronto Maple Leafsissa kirkkaimpien tähtien varjossa useamman kauden ajan, mutta Hyman on kuitenkin saanut arvostusta laadukkaasta kahden suunnan pelaamisestaan.

Hyvien puolustustaitojensa lisäksi Hyman on parin viimeisen kauden aikana tehnyt tehoja tahdilla, jolla yltäisi 82 ottelun runkosarjassa noin 60 tehopisteen tienoille. Kyseessä on siis pelaaja, joka pystyy täyttämään myös kärkiketjujen tulosroolin.

Hyman on yhdistetty vahvasti Edmonton Oilersiin, jonka kanssa hän on käynyt neuvotteluita markkinoiden aukeamisen kynnyksellä.

4) Jaden Schwartz

Kokenut Schwartz on mielenkiintoinen nimi vapaiden hyökkääjien listalla. Viime kausi oli kanadalaiselle heikompi tehojen osalta, mutta aiemmilta kausilta annetut näytöt toimivat hyvänä osoituksena laadukkaasta perustasosta.

Schwartzin kohdalla kysymyksiä herättää viime kausien loukkaantumishistoria, mikä on osaltaan saattanut viedä pelaamisesta parhaimman terän. Tästä huolimatta Schwartz on varsin ihanteellinen kakkosketjun pelaaja NHL:ään.

Huhuissa Schwartz on yhdistetty vahvasti tulokasjoukkue Seattle Krakeniin, joka ei tosin poiminut hyökkääjää laajennusvaraustilaisuudessa.

5) David Krejci

Boston Bruinsin monivuotinen luottohyökkääjä ei todennäköisesti halua jatkaa NHL-uraansa muualla kuin Bruinsissa, jossa hän on pelannut jo kaudesta 2006–07 lähtien. Vaikka tšekkisentteri saavutti jo 35 vuoden ikämiesrajan viime keväänä, pelitaidot ovat yhä kovaa luokkaa.

Viime kaudella Krejci teki 51 otteluun komeat 44 tehopistettä, ja hän on hyvin pitkään hoitanut Bruinsin kakkosketjun johtajan roolia tasaisen laadukkain tuloksin. Bruinsilla pitäisi olla palkkakatossaan riittävästi tilaa Krejcin jatkosopimukselle, joten jatko tutussa seurassa on melko todennäköistä.

Lähellä listaa: Tomas Tatar, Mikael Granlund, Kyle Palmieri, Brandon Saad, Alexander Wennberg, Mike Hoffman

» Lähetä palautetta toimitukselle