Toinenkin Bruins-ikoni lopettaa − David Krejčí paketoi NHL-uransa

NHL / Uutinen
David Krejčí lopettaa mittavan uransa.
Kuva © Getty Images
15 täyttä kautta NHL:ssä Bruinsia edustanut hyökkääjä lopettaa NHL-uransa.

David Krejčí, 37, on päättänyt lopettaa mittavan NHL-uransa. Tšekkiläinen ehti pelata NHL:ssä yhteensä 15 täyttä kautta, joista jokaisella hän edusti Boston Bruinsia. Stanley Cupia hän juhli kertaalleen, vuonna 2011.

− Kun minut varattiin 2004, minulla ei ollut ajatustakaan, että saisin työskennellä näin mahtavien ja innokkaiden ihmisten parissa, jotka veivät meidät kolme kertaa Stanley Cupin finaaleihin ja kerran mestaruuteen, totesi Krejčí lausunnossaan ennen kuin siirtyi kiittämään kaikkia uraansa vaikuttaneita henkilöitä.

Krejčí pelasi 1032 NHL:n runkosarjaottelua ja teki niissä 876 pistettä. Pudotuspelien 160 ottelussa tehopisteitä kertyi komeat 128.

Maajoukkueessa keskushyökkääjä pelasi kolmet olympialaiset ja neljät aikuisten MM-kisat. Hän voitti urallaan kaksi aikuisten MM-pronssia sekä kertaalleen pronssia U18- sekä U20-ikäluokissa.

Krejčí on lyhyen ajan sisään toinen Bruins-legenda, joka ilmoitti lopettamisestaan. Niin ikään Patrice Bergeron päätti oman uransa viime kauteen.

Muokattu: 14.8.2023, kelllo 16.29: Täsmennetty, että Krejčí lopettaa NHL-uransa. Otsikkoa, ingressiä ja leipätekstiä niiltä osin muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle