Vapaiden markkinoiden parhaat puolustajat: Terävimpään puolustajaeliittiin kivunnut Dougie Hamilton tavoittelee jättitarjousta

NHL / Artikkeli
Dougie Hamilton on yksi vapaiden agenttien kiinnostavimmista pelaajista.
Kuva © Getty Images

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat aukeavat keskiviikkona Suomen aikaa kello 19. Jatkoaika otti käsittelyyn markkinoiden viisi kiinnostavinta puolustajaa.

1) Dougie Hamilton

Hamilton on vapaiden agenttien markkinoilla pelipaikkansa ylivoimainen kärkinimi. Hamilton ehti nousta parissa vuodessa Carolina Hurricanesin takalinjojen tukirangaksi ja ylipäätään yhdeksi NHL:n parhaista puolustajista. Etenkin kaksi viimeisintä kautta olivat vahvaa ja tasalaatuista suorittamista, eikä taso sanottavasti kyykännyt pudotuspeleissäkään. 28-vuotias Hamilton olisi lähes jokaisessa joukkueessa ykkösparin puolustaja.

Hamilton todennäköisin uusi seura on New Jersey Devils, joka olisi kiinnostunut tekemään tehopuolustajan kanssa pitkän sopimuksen. Ryan Ellisin hankkinut Philadelphia Flyers kaipaa osaavaa puolustajaa, mutta myös jatko Hurricanesissa on mahdollinen. Shea Weberin lasarettiin menettänyt Montréal Canadiens on myös vaihtoehto.

2) Ryan Suter

Suter oli viime kaudella yksi murrosvaihetta elävän Minnesota Wildin tukipilareista, vaikka heikot tehot ja katoamistemppu pudotuspeleissä jättivät kaudesta kitkerän jälkimaun. Nuorentuva Wild jätti siniviivalleen tuhannen ottelun suuruisen aukon. 36-vuotias Suter voi kuitenkin löytää itsensä vielä voittavasta joukkueesta, mikäli mies itse tyytyy pienempään palkkaan pystiä metsästäessään.

Boston Bruins on yksi esimerkki voittavasta joukkueesta, joka kirkuu kokeneen vasemmalta laukovan puolustajan perään. Dallas Stars muodostaisi Suterin kiinnittäessään yhden liigan parhaista puolustusosastoista, ja yhdysvaltalaista onkin huhuissa viety Texasiin.

Ryan Suterin kokemus on haluttua tavaraa.
Kuva © Getty Images

3) Tyson Barrie

Barrie ehti Colorado Avalanchessa melkein hitsautua osaksi kalustoa. Nyt alla on kuitenkin kolme seuraa yhtä monen kauden aikana, ja nytkin Barriella on edessään todennäköisesti työnantajan vaihto. Tiheä muuttoliike on erikoinen tilanne pelaajalle, jonka peli on kulkenut vähintään kelvollisesti kaikissa pelaamissaan joukkueissa. Päättynyt kausi Edmonton Oilersissa oli itse asiassa pistekeskiarvolla mitattuna Barrien koko uran paras.

Barrien arvoa kuitenkin alentaa se, että puolustussuuntaan hän on varsin heikko ja viime kaudenkin pisteet olisivat olleet tiukassa monessa muussa paikassa – kiitos Connor McDavidin. Barrie on parin vuoden kiertolaisuuden jälkeen kiinnostunut pitkästä sopimuksesta, ja Adam Larssonista päästäneen Oilersin kannattaa ruuvata mahdolliseen tarjoukseensa pari riviä lisää.

4) David Savard

Parin vaikean kauden jälkeen Savard sai siirron Columbus Blue Jacketsista, ja tänä kesänä mies pääsi mestaruuden makuun kymmenen vuoden NHL-tahkoamisen jälkeen. Sopeutuminen Tampa Bay Lightningin kokoonpanoon otti aikansa, mutta Savardin otteet paranivat pudotuspelien vanhetessa. Ratkaisevissa sarjoissa New York Islandersia ja Montréal Canadiensia vastaan Savard oli elementissään.

Omalla alueella Savardin puolustuspelaaminen on hyvin laadukasta – vastustaja saa huomattavasti vähemmän vaarallisia maalipaikkoja Savardin ollessa jäällä. 30-vuotiaan Savardin ei tarvitse perustella olemassaoloaan ja mestaruuden myötä ottajia on varmasti jonoksi asti.

5) Alexander Edler

Vancouver Canucks sanoi ruotsalaiselle luottomiehelleen adjö 15 vuoden yhteistyön jälkeen. Ratkaisu on ymmärrettävä siinä mielessä, että päättynyt kausi oli Edlerin uran huonoin sekä tilastollisesti että pelillisesti. Canucks tosin alisuoritti kautta linjan.

Yhden kauden ei pitäisi hetkauttaa suuresti kokonaiskuvaa, mutta iäkkäänä pelaajana signaali uran laskussuunnasta on selvä. Uudessa ympäristössä ja huolellisemmin johdetussa joukkueessa Edler voi saada uralleen vielä uuden nosteen.

Lähellä listaa: Jake McCabe, Ryan Murray, Alex Goligoski, Brandon Montour

» Lähetä palautetta toimitukselle