Top 5−laitahyökkääjät 2021−2022: "Kärpillä on kärkiketjujen osalta Liigan paras laiturikalusto"

LIIGA / Artikkeli
Ville Leskinen johtaa Kärppien hyökkäystä alkavalla kaudella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Jatkoajan toimittajat Sami Iilomo ja Heikki Mannonen valitsivat vuorotellen mielestään viisi sarjan parasta laitahyökkääjää. Viime vuoden listauksessa keskustelua herätti Jesse Puljujärven sijoitus. 

1. Jere Innala, HIFK

Mannonen: Innalan urakehitys on ollut komeaa katsottavaa. Hän on laukonut kolmeen viime kauteen yhteensä 61 maalia ja kerännyt kassiinsa 117 tehopistettä. Viime kaudella vahva arvokisadebyytti Leijonissa, jossa Valkeakosken Kiekko-Ahmojen kasvatti nousi heti ratkaisijaksi. Ennakkoluuloton ja pienestä koostaan huolimatta vahva kaksinkamppailija. Innala aloittaa kautensa HIFK:n ykkösketjussa Eetu Koivistoisen laidalla. Nyt voi tulla iso kausi.

2. Ville Leskinen, Kärpät

Iilomo: Leskinen on pelannut neljällä viime kaudella 158 Liigassa, tehopisteitä on karttunut 155. Hyökkääjä on 27-vuotiaana parhaassa peli-iässä ja tutkapariksi Kärpissä on tarjolla vanha tuttu Saku Mäenalanen. Kaikki merkit viittaavat vähintäänkin tahdin pysymiseen samana, mutta ehjällä kaudella 60 pisteen rajapyykin rikkominenkin näyttää mahdolliselta. 

3. Saku Mäenalanen, Kärpät

Mannonen: Hieman yllättävä paluumuuttaja. Solmi kolmen vuoden mittaisen ulkomaaoption sisältävän sopimuksen Kärppien kanssa. Fysiikka on koko sarjan kärkeä, jopa kärki. Luisteluvoimainen ratkaisija on pelannut alkukauden otteluissa ykkösketjussa Ville Leskisen ja Casey Wellmanin kanssa. Mäenalainen kuului Leijonien kevään hopeamitalisteihin. 

4. Eemeli Suomi, Ilves

Iilomo: 25-vuotiaan pelimiehen jatkosopimus kasvattajaseuraansa oli monelle kiekkofanille yllätys. Monipuolinen hyökkääjä on ollut jo vuosia yksi koko Liigan tasaisimmista suorittajista. Tasaisen hyökkäyssuorittamisen lisäksi kapteeni laittaa kädet kyynärpäätä myöten saveen rouhimalla vuodesta toiseen alivoimalla huimia minuutteja. 

5. Anton Levtchi, Tappara

Mannonen: Kahtena viime kautena yhteensä 91 pistettä, mutta odotettavissa olisi voinut olla vieläkin parempaa. Peli aaltoilee edelleen hieman, iso kausi on tulossa. Yli 50 pisteen kauteen ja pistepörssin voittoon kaikki mahdollisuudet, jotka takaisivat samalla ansaitun maajoukkuedebyytin. Levtchin nimi on monen Euroopan pelaajaskoutin seurantalistalla.

Kommentit valinnoista yleisesti

Iilomo: Isoa kuvaa katsoessa Kärpillä on kärkiketjujen osalta Liigan paras laiturikalusto. Listalle mahtuneiden pelimiesten lisäksi monipuolinen Mika Pyörälä ja taiteilija Juhamatti Aaltonen olisivat monessa muussa seurassa kiistattomia ykkösnimiä, mutta Kärpissä he jäävät taustasolisteiksi.

Mannonen: Pekka Jormakan näytöt ovat kovaa luokkaa tälle tasolle, mutta onko 100% pelikunnossa ja saanut harjoitella terveenä? Päävalmentaja Jokisen saunakaveri, joka tulee saamaan paljon vastuuta Mikkelissä. Tuomas Kiiskinen, Michael Keränen ja Petrus Palmu ovat omissa listoissani tarkassa seurannassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle