Top 5−puolustajat 2021−2022: Nimekkäät paluumuuttajat raivasivat tiensä listalle

LIIGA / Artikkeli
Ohtamaa palaa Liigaan ja on Jatkoajan ennakkoarviossa koko sarjan paras puolustaja.

Jatkoajan toimittajat Sami Iilomo ja Heikki Mannonen valitsivat vuorotellen mielestään viisi alkavan sarjakauden parasta puolustajaa.

Viime syksynä listalle nousi yllätysnimi Vili Saarijärvi, joka lopulta lukeutuikin sarjan parhaisiin puolustajiin ja jatkaa kärkiviisikossa myös tällä listalla. Tälle kaudelle ennustuksissa ei ole yhtä suuria yllätyksiä. 

1. Atte Ohtamaa, Kärpät

Mannonen: Palaa Kärppiin kahden ulkomaankauden jälkeen. Maajoukkueen tukipilari jo usealta vuodelta, Gagarin Cupin voittaja, nelinkertainen arvokisamitalisti ja kaksinkertainen Suomen mestari. Tuo Kärppiin valtavasti johtajuutta, Ohtamaa onkin ansaitusti joukkueen kapteeni. Euroopan kärkipuolustajia omassa roolissaan.

2. Vili Saarijärvi, Lukko

Iilomo: Viime kauden alku oli Saarijärveltä ilmiömäinen, mutta kauden edetessä tulikuuma Robin Press otti ykköspakin valtikan. Saarijärvelle on tarjolla koko Liigan parhaan puolustajan paikka. Sulava liike yhdistettynä pelinlukutaitoon pitää raumalaisten sukat kuivana myös puolustuspäässä, vaikka Saarijärvi ei olekaan varreltaan vankin puolustaja. 

3. Veli-Matti Vittasmäki, Tappara

Mannonen: Palaa KHL:n teollisuuskaupunki Tšerepovetsista vuoden jälkeen takaisin kirvespaitaan Tampereelle. TPS:n junioripolun käynyt Vittasmäki on jo kokenut ammattilainen. Ei kerää pisteitä, mutta merkitys mitataan muissa asioissa. Varsin virheetön puolustaja omassa roolissaan ja jokaisen maalivahdin paras ystävä.

4. Ludwig Bystöm, Kärpät

Iilomo: Vaikka Libor Šuláoli viime kaudella oululaisten näyttävin puolustaja, todellinen ykköspakki oli yli 22 minuutin keskimääräisen peliajan kellottanut Ludwig Byström. Ruotsalaispakin suurin vahvuus on myös suurin este nousulle parrasvaloihin - Byströmin pelaaminen on niin eleetöntä ja helpon näköistä, että parhaiten huomaa miehen puuttumisen kentältä. 

5. Petteri Nikkilä, KooKoo

Mannonen: Ei ollut tyytyväinen Linköpingissä, josta laukoi Jatkoajallekin kovia sanoja. HPK:n mestaruuskaudella peräti 42 pistettä, viime kaudella Ruotsissa vain 12. Näyttöhalut ovat todella korkealla. Nikkilä kantaa suurta vastuuta Kouvolassa, 25 minuutin ottelukohtaiset peliminuutit tulevat olemaan arkea. Uskon vahvaan kauteen, jonka jälkeen jatkaa takaisin suurempiin ulkomaansarjoihin. .

Kommentit valinnoista yleisesti

Iilomo: Tällä listalla piti olla Kim Nousiaisen nimi. Valitettava loukkaantuminen kuitenkin pitää KalPan puolustajan useamman kuukauden telakan puolella. Loukkaantumisista puheen ollen, niistä on saanut osakseen myös HIFK:n Yohann Auvitu, joka ilman kysymysmerkkejä olisi ollut tunkemassa listalle. Omassa kärkiviisikossa olisi ollut paikka Elmeri Eroselle. 

Mannonen: Vaikea lista. Niin monta nimeä jäi ulkopuolelle. Otso Rantakari ja Axel Rindell kilpailevat puolustajien pistepörssin voitosta, mutta kokonaisvaltaisuus ei riitä vielä kärkiviisikkoon. Ville Lajunen ja Jarkko Parikka ovat myös kovia nimimiehiä listan takana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle