Hämäläiskamppailu Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Poikkeuksellisesti maanantaina pelattavassa ottelussa kohtaavat Tappara ja HPK. Kotijoukkue Tapparan on kuuden ottelun voittoputken jälkeen palannut jälleen tappioiden teille ja tuskastelee tehottomuuden kanssa. Vierailija HPK on puolestaan saanut pelinsä viime kauden tasolle ja porskuttaa liigassa toisena ainoastaan neljän pisteen päässä sarjajohtaja Jokereista.

Nihkeästi kauden aloittanut HPK on yltynyt uskomattomaan vireeseen. Hämeenlinnalaiset ovat jääneet ilman pisteitä ainoastaan kerran viimeisen kahdenkymmenenkolmen ottelun aikana. HPK:n menestyksen salaisuutena on ollut jo tavaramerkiksi osoittautunut hyvä liike sekä kaksi erittäin vahvaa hyökkäysketjua. Lisäksi heikoksi arvioitu puolustuspää on nostanut huomattavasti tasoaan eikä Marko Tuulola luudi enää täysin yksin alakerrassa.

Kirvesrinnoilla nihkeää

Tapparan peli ei vieläkään ole asettunut oikeille uomille. Marras-joulukuun vaihteessa voittoja tuli, ja peli näytti hyvältä, mutta sen jälkeen joukkue on jatkanut tuskailua tehottomuutensa kanssa. Tapparasta puuttuu maalintekijöitä. Jussi Tarvainen on kärsinyt jo pitkään tehottomuudesta, eivätkä joukkueen muut pelaajat ole onnistuneet paikkaamaan Tarvaisen vaisuutta. Myöskään kesken kauden joukkueeseen hankittu Tom Bissett ei ole onnistunut viimeistelemään riittävän kovalla teholla.

Maalivahtiruljanssi näyttää kuitenkin päättyneen Tapparassa. Pasi Kuivalainen hankittiin Sasu Hovin tilalle, kun Mika Lehto loukkasi nivusensa. Kuivalainen tuo Tapparan maalivahtiosastolle kokemusta ja lisää kilpailua. KalPan kasvatin ensimmäinen ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta myöhemmin ottelussa Kuivalainen osoitti olevansa vielä vähintäänkin hyvää liigatasoa.

Tuleeko kaksi vuotta täyteen?

Viime kausina on Tappara hallinnut selvästi joukkueiden välisiä otteluita, vaikka edellisen Rinkelinmäellä pelatun ottelun vei nimiinsä HPK. Kuntopuntaria katsomalla HPK vaikuttaa selvältä suosikilta, mutta Kerholle Tappara on ollut vieraissa aina paha vastus, eikä tuliaisiksi ole Hakametsästä yleensä jäänyt muuta kuin paha mieli. Edellisestä Tappara-voitosta Tampereella on kolme päivää vaille kaksi vuotta, eikä sitä ennenkään Kerho juuri juhlinut kirvesrintojen isännöidessä, kun sitä edellinen voitto on kirjattu vuodella 1996.

Pelillisillä osa-alueilla suurin kysymys lienee tolppien välissä. Hannu Toivonen ei vakuuttanut Pelicansia vastaan, mutta toisaalta Joni Puurula ei ole pelannut Kerho-paidassa miesmuistiin. Puolustuksessa Vladimir Sicak on esittänyt loisto-otteita ja vasta kahden vuoden sopimuksen HPK:hon tehnyt tsekkipakki on ollut Marko Tuulolan kanssa puolustuksen runko.

Kerhon kakkosvitja jatkoi siitä mihin jäi joulutauolle mentäessä ja paukutteli mukavat tehot Pelicans-ottelussa. Voittomaalin viimeistellyt Antti Miettinen osui kahdesti lahtelaisia vastaan, mutta SMS-ketjun pörräys ei ollut aivan totutunlaista.

Mikä putki katkeaa?

Maanantain ottelusta onkin odotettavissa varsin mielenkiintoinen. Korjaavatko hämeenlinnalaiset pitkästä aikaa voiton Tapparasta Hakametsässä vai palaako Tappara takaisin voittojen tielle jälleen kerran HPK:n kustannuksella? Vedonlyöjille on vaikea antaa vinkkejä, kun tasapelikään ei vaikuta millään tavalla mahdottomalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle