HPK yrittää Tapparan kaatoa

LIIGA / Ennakko
Jo yli kuukauden asti HPK ei ole joutunut poistumaan kaukalosta kertaakaan pisteittä. Putki ei kuitenkaan ole kovin tahraton, sillä mukaan mahtuu enemmän yhden pisteen pelejä kuin voitto-otteluita. Mukava pistetahti on parantanut Kerhon sijoitusta sarjataulukossa, mutta torstaina vastaan asettuu Tappara, joka on ollut hämeenlinnalaisille lähes ylitsepääsemätön este.

Tappara pääsi maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin jo tiistaina, tuloksena yksi piste IFK:n voitettua jatkoajalla. Tamperelaisten maalinsuulla debyyttinsä teki uusi maalivahti Alfie Michaud. Kanukin ensimmäinen liigaottelu ei sujunut kovinkaan hyvin, joten toiseen heikkoon suoritukseen ei olisi varaa. Varmaa kuitenkin on, että HPK:n vauhdikas hyökkäyspeli ei paljon Michaudille armoa anna.

Hämeenlinnassa huomio on viime viikkoina kiinnittynyt enemmän yhteen mieheen kuin joukkueen otteisiin liigapeleissä. Vladimir Vujtekin paluuta odotetaan kuin kuuta nousevaa, mutta torstain pelissä Rinkelinmäen maestro ei missään nimessä vielä nähdä. Onko Vujtekin ympärillä pyörinyt hullunmylly löytänyt tiensä myös HPK:n pukukoppiin? Jos tauolla ollaan keskitytty harjoitteluun eikä Pittsburghin sanomalehtien lukuun, niin HPK on vahvoilla.

Molemmat joukkueet pääsevät illan otteluun lähes parhailla kokoonpanoillaan. Ainoat kysymysmerkit ovat Suomen ja Tsekin paidassa loukkaantuneiden Tuukka Mäntylän ja Tomas Kucharcikin kohdalla. HPK:n maajoukkuekentällinen esitti Karjala-turnauksessa erittäin hyviä otteita ja sopii toivoa, että tuo itseluottamus seuraa myös liigapeleihin.

Illan ottelusta on odotettavissa hyvin mielenkiintoinen kiekkonäytelmä. Edellinen joukkueiden kohtaaminen Rinkelinmäellä oli molempien valmentajien mielestä kauden parasta kiekkoa kumpaiseltakin joukkueelta. HPK yrittää jatkaa pisteputkeaan ja katkaista taasen masentavan näköisen saldonsa Tapparaa vastaan. Hieman alavireinen Tappara taas lähtee otteluun joka tapauksessa pienen henkisen yliotteen saattelemana – manselaiset ovat kaataneet Kerhon lähes poikkeuksetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle