Katkeaako jälleen putki?

LIIGA / Ennakko
Edellisessä Hakametsässä pelatussa Tappara-HPK-ottelussa katkesi Hämeenlinnalaisjoukkueen voitottomien pelien putki. HPK ei ollut voittanut Tapparaa Hakametsässä liki kahteen vuoteen, mutta nappasi lopulta 2-5-voiton. Nyt HPK:lla on takana 12 perättäistä voittoa ja edellisen kerran joukkue hävisi marraskuun lopulla.

Otettaan parantaneella Tapparalla onkin elämänsä tilaisuus katkaista HPK:n voittoputki. Viime kausina tamperelaisjoukkue on onnistunut hyvin HPK:ta vastaan, ja viime aikojen hyvät otteet antavat uskoa kannattajille. Toisaalta Tappara on viime aikoina kohdannut ainoastaan pudotuspeliviivan alapuolella majailevia joukkueita, joten vastuu tulee olemaan tiistai-illan ottelussa aivan toista luokkaa.

Kerhon peli uomissaan

Alkukauden vaikeuksien jälkeen on HPK päässyt samaan lentoon kuin viime vuonna. Vauhdikkaan hyökkäyspelin lisäksi on täksi kaudeksi puolustuspeli parantunut viimevuotisesta, vaikka peräpään materiaali vaikuttikin kauden alussa heikolta. Slovakki Martin Strbak onkin ollut pätevä lisä hämeenlinnalaisten takalinjoille.

Lisävahvistuksia on joukkueeseen vielä tulossa. Jaroslav Balastik ei pelaa vielä Tapparaa vastaan, ja erityisesti Janne Laakkosella riittää halua esittää, että hänelle kuuluu paikka kakkosketjussa, vaikka uusi mies olisikin tulossa. Ketju Pardavy-Kucharcik-Laakkonen onkin ollut Kerhon paras viime otteluissa.

Kotijoukkueella taas neljä toimivaa ketjua

Tappara ei ole tällä kaudella pystynyt niin vakuuttavaan neljän ketjun peliin kuin viime kaudella. Nyt, kun Janne Ojanen on siirtynyt pelaamaan kolmosketjuun, tuntuu tulivoimaa riittävän joka ketjusta. Oman helpotuksen kotijoukkueen maalintekoon tuo varmasti Jussi Tarvaisen kuivan kauden päättyminen. Näin Barkovin ketjun maalinteko ei ole pelkästään Marko Ojasen vastuulla.

Edellisessä ottelussa myös nelosketju antoi näytteitä osaamisestaan. Vähällä peliajalla koko kauden ollut Ville Hämäläinen näytti osaamistaan ja viimeisteli tehot 1+2 Pelicansia vastaan. Nyt Marko Mäkinen tekee kuitenkin paluun kokoonpanoon, eikä Hämäläisen pelipaikka ole enää ollenkaan varma.

Tiistai-iltana nähdäänkin Hakametsässä kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen. Murskavoittoa on tuskin tulossa kumpaankaan suuntaan, sillä joukkueiden väliset ottelut ovat aikaisemminkin olleet tällä kaudella tasaisia. Ratkaisu voikin syntyä kuuluisista pienistä asioista kuuluisin pienin marginaalein.

» Lähetä palautetta toimitukselle