Hämäläisten taisto jatkuu

LIIGA / Ennakko
HPK isännöi Tapparaa perjantai-iltana täpötäyden Rinkelinmäen edessä ottelusarjan ollessa tasatilanteessa 1-1. Tunnelma on varmasti todella kuuma ja sarja jatkuu erittäin tiukkana. Molemmilla joukkueilla on kotikentältään alla niukka voitto, siivittääkö kotietu Kerhon tänäänkin voittoon?

Sekä Tapparan Mika Lehdolle että HPK:n Joni Puurulalle on sarjassa lipsahtanut pari helpohkoa osumaa selän taakseen. Kumpikin nuori vahti on kuitenkin pelannut hyvin ja varmasti, mutta vain voittoa tavoiteltaessa ei kömmähdyksiin ole varaa. Yhtään helppoa ei kummankaan ohi saa mennä tai muuten etulyöntiasema ja mahdollisuus sarjan katkaisuun luovutetaan vastustajalle.

Tappara on saanut kuumesairaansa takaisin kokoonpanoon ja jatkaa samoilla miehityksillä kuin torstain ottelussa. Sen sijaan HPK:n kohdalla on vielä kysymysmerkkejä ykkös- ja kakkosketjujen peluutuksen suhteen. Antti Miettisen Tommi Santalan rinnalla korvannut Jaroslav Balastik on ollut tulikuuma, mutta kummassakin ottelussa pelin edetessä Miettinen on löytänyt itsensä taas ykkösketjusta. Tosin Jukka Jalosen peluutus on välillä niin tarkkaa, että ketjut sinällään katoavat kokonaan ja jäälle marssitetaan vuorollaan parhaassa pelivireessä olevat pelurit.

– Ei tässä mitään poppakonsteja kaivata, hyvä palautuminen ja sitä kautta sitten hyvä draivi kotiotteluun, ketjuspekulaatioiden kohde Antti Miettinen kertoi.

Rinkelinmäki raikaa

Yllättävänkin paljon julkisuutta on saanut myös Rinkelinmäen kotiyleisö ja erityisesti katsomonosa C5, joka tuttavallisemmin myös sikakatsomon nimellä kulkee. Varsinkin ensimmäisen ottelun jälkeen Jukka Rautakorpi ei ollut tyytyväinen Markku Kruusin Tapparalle antamiin ”huutojäähyihin”.

Varmaa kuitenkin on, että ääriään myöten illansuussa täyttyvä HPK:n kotihalli ei täytä tänään Kuulonhuoltoliiton ohjesuosituksia. Meteliä riittää ja jokaisesta kontaktista tulisi yleisön mielestä viheltää vierailijalle jäähy. HPK saa myös taakseen puhurin, kun kotiyleisö osaltaan yrittää työntää joukkuettaan finaaleihin. Täytyy toivoa, että ottelun tuomaristo Reijo Ringbomin johdolla pitää päänsä kylmänä ristivedossa.

- Sikakatsomon huutelut eivät saa vaikuttaa tuomariin, muuten peli ei ole rehellisellä pohjalla. Uskon kuitenkin, että tuomarit tietävät nyt missä mennään, Rautakorpi kertoi aamun Hämeen Sanomissa.

- Onhan Hämeenlinna paha paikka mennä pelaan, mutta ei tässä vaiheessa enää helppoja paikkoja olekaan, kun hallit rupee oleen täynnä. Tietysti on lyhyt matka reissata. Kyllä ne sikakatsomon huudot kuuluisi, jos niitä rupeaisi kuuntelemaan. Sellainen yleinen älämölö siellä kuuluu, kun yleisö on niin lähellä kaukaloa. Kyllä sellainen kannustus tässä vaiheessa tuo enemmän tsemppiä, hieno siellä Rinkelinmäelläkin on pelata, eilisen voittomaalin iskenyt Pekka Saravo kertoi.

– Kotikenttä jälkimmäisessä ottelussa kyllä tietyllä tavalla auttaa, kun on pelit peräkkäisinä päivinä. Varsinkin meitä Rinkelinmäellä, siellä on varmasti paljon porukkaa meitä kannustamassa. Se varmasti vähentää meidän väsymystä ja toivottavasti lisää Tapparan väsymystä, mutta ei sen varaan voi mitään laskea. Kyllä se homma on saatava toimimaan tuolla jäällä, painotti Jukka Jalonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle