Tappara tarvitsee voiton

LIIGA / Ennakko
HPK:n ja Tapparan välisessä sarjassa HPK nappasi avausvoiton Rinkelinmäellä tiukkojen vaiheiden jälkeen. Nyt kirvesrintojen on herättävä arkeen, sillä paras viidestä sarja ei mahdollista parin ottelun uinailuja.

Tappara tarvitseekin ehdottomasti kotivoiton, jotta pysyisi sarjassa mukana. Sen saavuttamiseksi on joukkueen kyettävä parantamaan peliä. Liikettä pitää löytyä enemmän ja ottelussa pitää olla mukana alusta alkaen, vaikka HPK ei Hämeenlinnassa ensimmäisen erän painostuksesta huolimatta päässytkään tulostaululle.

Poissa jäähyaitiosta ja hyvä maalivahtipeli

Ensimmäisessä välieräottelussa Tappara joutui kuluttamaan jäähyaitiota aivan liian usein. Nyt tamperelaisten onkin pystyttävä pelaamaan tiivistä puolustuspeliä ilman jäähyjä. Vastaavasti myös oma hyökkäyspeli kaipaa piristystä, jos HPK halutaan pakottaa jäähyihin. Tiistain pelissä Tappara pääsi ainoastaan kertaalleen ylivoimalle.

Myös Mika Lehdon on onnistuttava paremmin. Helppoihin maaleihin ei tiukoissa pudotuspeliotteluissa ole varaa. Toki HPK olisi saattanut ottelun viedä ilman Lehdon lipsahdustakin, mutta jatkossa moisiin ei ole varaa.

Tapparalla jäikin siis parannettavaa kotipeliin, vaikka kirvesrinnat pitivätkin numerot tasaisina. HPK sen sijaan voi olla suhteellisen tyytyväinen otteisiinsa, vaikka maalipaikat onkin hyödynnettävä Tampereella paremmin, sillä niiden määrä tippunee kotiottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle