Jälleen ylitöitä luvassa?

LIIGA / Ennakko
HPK:n ja Tapparan välisen välieräsarjan neljästä ottelusta peräti kolme on saanut ratkaisunsa vasta jatkoerässä. Joukkueiden väliset tasoerot ovat marginaaliset ja lisää tasaista vääntöä on luvassa tiistain ratkaisevassa, viidennessä semifinaalissa.

Kahdesti parhaat ylityökorvaukset ovat keränneet HPK:n pelaajat, Marko Tuulola ja Jaroslav Balastik sankareinaan. Sunnuntain pelin ykkösnimi oli Tappara-puolustaja Pasi Puistola, joka onnistui ohittamaan HPK-vahti Joni Puurulan jatkoerässä. Ainoa varsinaisella peliajalla ratkennut peli päättyi sekin Tapparan niukkaan 2-1-voittoon, joten tässä semifinaalisarjassa eivät joukkueet ole juuri eroja toisiinsa saaneet.

Molemmat joukkueet tietävät toistensa pelilliset kuviot lähes ulkomuistista ja osaavat varautua niihin täysin. Pelin ratkaisu nähdäänkin henkilökohtaisella tasolla, kumman ryhmän riveistä löytyy enemmän tahtoa finaalipaikan viemiseen. Joku nousee tänään juhlituksi ratkaisijaksi ja mitä todennäköisimmin joku saa ylleen antisankarin viitan.

Sunnuntain ottelussa molemmat joukkueet kunnostautuivat ajoittain suorastaan järkyttävien henkilökohtaisten virheiden ja katastrofille haiskahtavien koomailujen esittämisessä. Väsymys painaa tietysti pelaajien jaloissa, käsissä ja pääkopassakin 11 tiheään tahtiin pelatun pudotuspeliottelun jälkeen, mutta tänään kavereilta vaaditaan kaukalossa tarkkuutta ja keskittymistä. Yksikin moka saattaa passittaa koko joukkueen miettimään perjantain pronssipeliä torstain ensimmäisen finaalin asemasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle