Mestis-kierros: Kevään pudotuspelit kolkuttavat nurkan takana - ketkä vankistavat paikkaansa kahdeksan parhaan joukossa?

MESTIS / Kierrosennakko
Lauantain Mestis-kierroksella pelataan yhteensä neljä kamppailua. Jokainen kamppailu sisältää jännitystä, sillä taistelu kahdeksan joukkoon pääsystä tiivistyy entisestään. Kierroksella nähdään muun muassa viime keväinen pudotuspeliuusinta, yksi revanssiottelu sekä muita varsin jännittäviä kamppailuja.

Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy kovaa vauhtia, sillä runkosarjaa on jäljellä enää hiukan yli kymmenen kierrosta. Monella joukkueella on edelleen mahdollisuudet nousta kahdeksan parhaan joukkoon, mutta myös vastaavasti jäädä niiden ulkopuolelle. Varmasti mielenkiintoisin ottelu nähdään Savonlinnassa, kun sarjakakkosena oleva SaPKo saa vieraakseen seitsemäntenä majailevan Jokipojat.

Mukana on myös Espoo Unitedin ja Kokkolan Hermeksen välinen uusinta viime kevään pudotuspeleistä. Näiden kahden joukkueiden kohtaamisissa onkin nähty paljon maaleja, joten saa nähdä, alkaako lauantai-ilta samanlaisena ilotulituksena.

Viikonlopun aikana kaksi kertaa toisensa kohtaavat Ketterä ja Peliitat jatkavat lauantain kierroksella Imatralla. Heinolassa nähtiin suuria tunteita sekä useita tunteiden purkauksia. Jatkuuko lauantain ottelu suurella tunnelatauksella, vai tasoittuuko se pelaajien keskittyessä olennaiseen?

Seuraa Heitä

Aleksi Autio #31 | IPK

Maalivahti

Edellisessä ottelussa vahvaan vireeseen äitynyt Autio takasi IPK:lle voiton. Torjui perjantain kierroksella nollapelin. Jatkaako Autio viikonloppuna vahvaa esitystään?

Espoossa ei mässätä maaleilla - puolustuspelaaminen avainasemassa

Lauantain Mestis-kierroksella kotijoukkue United saa vieraakseen Hermeksen. Illan kohtaaminen on kauden kolmas ja kahdesta aiemmasta kohtaamisesta voittajaksi on selviytyneet espoolaiset. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat joulukuun alussa Kokkolassa, missä espoolaiset korjasivat potin lopulta luvuin 8−5. Toinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin Espoossa joulukuun puolivälissä. Espoolaiset ottivat ottelussa isännän lailla voiton suvereenisti luvuin 7−0.

Espoolaisten kausi on ollut varsinaista vuoristorataa. Välillä on ollut varsin pitkiä voitto- ja tappioputkia, kun joukkueen tekemisestä ja pelaamisesta puuttuu tasaisuus. Kuluvalla viikolla kuultiin varsin ikäviä uutisia, kun espoolaisten konkaripuolustaja Jimi Santala jätti Unitedin ja siirtyi Saksaan loppukaudeksi. 

Edellisen kerran espoolaiset pelasivat perjantaina, kun se kohtasi vieraskaukalossa sarjakärki KeuPan. Ottelusta ei jäänyt hirveästi kerrottavaa jälkipolville ainakaan Unitedin osalta, sillä se hävisi kamppailun lukemin 1−5. Unitedin ainoasta maalista vastasi Espoon oma kasvatti puolustaja Victor Westermarck.

Maalivahtipeluutus on mennyt kuluvan kauden aikana varsin tasaisesti, kun torjuntavastuun espoolaisjoukkueessa ovat jakaneet nuori Nico Vikstén ja kokenut maalivahti Mika Norja. Kumpikaan heistä ei ole kuitenkaan pystynyt ottamaan täysin ykköskassarin paikkaa joukkueessa. Saa nähdä, kumpi maalivahti luistelee maalin suulle illan ottelussa.

Vierasjoukkue Hermes puolestaan kohtasi edellisellä kierroksella Kiekko-Vantaan, jonka se murskasi varsin puhtaasti lukemin 5−0. Ottelun käännekohtana oli varsin hyvin pelattu alivoima, sillä Hermes joutui kamppailussa kahden miehen alivoimalle. Kokkolalaisten maalin suulla torjui Samuel Jukuri. Jukurin nollapeliin tarvittiin yhteensä 26 koppia. 

Revanssiottelun hegemoniaa

Imatran Ketterä ja Heinolan Peliitat kohtasivat ensin perjantaina Heinolassa, kun Ketterä saapui Peliittojen vieraaksi. Lauantaina Peliitat vuorostaan matkaa Imatralle Ketterän kotihalliin.

Perjantain kierroksella joukkueiden välillä nähtiin muutama salamamaali, ja lopulta ottelu kehkeytyi varsinaiseksi trilleriksi. Ottelussa molemmilla joukkueilla oli tunteet pelissä, eikä räiskymisiltä myöskään tällä kertaa vältytty. 

Ketterän kultakypärä Jesse Juntheikki tienasi ottelussa itselleen ulosajon, sillä hän joutui heinolalaisryhmän provosoinnin kohteeksi. Vaikka imatralaisilla ei ollut paras pelipäivä, ei se horjunut useista takaiskuista huolimatta. 

Heinolalaisten ongelmana ottelussa oli pitkälti passiivinen pelaaminen sekä useat kiekonmenetykset. Peliittojen esittämä kiekollinen pelaaminen ei saanut juurikaan kehuja. 

Ottelussa Juntheikin rangaistuksen lisäksi Ketterän Samuel Salonen tienasi itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen, ja imatralaisryhmän Santeri Vuotille tuomittiin Salosen tapaan 2+10 minuutin rangaistus.

IPK
3 - 2

Vahvat joukkueet vastakkain - jatkuvatko iisalmelaisten huolelliset otteet?

Iisalmessa lauantain Mestis-kierroksella kotijoukkue IPK saa vieraita Turusta. Ottelusta on odotettavissa tasainen. Saa nähdä, jatkaako IPK edelleen varsin huolellista pelaamistaan ja pystyykö se pitämään pakan kasassa vai sortuuko kotijoukkueen peli TUTO-painostuksen alla. On myöskin mielenkiintoista nähdä, jatkaako IPK:n maalivahti edelleen kuumia otteitaan perjantain tapaan.

Iisalmelaiset esittivät perjantaina varsin vauhdikasta ja huolellista peliä. IPK hallitsikin varsin pitkälti kenttätapahtumia, ja maalilla torjunut Aleksi Autio oli ottelussa varsin vahvassa vireessä. Vaikka joensuulaisilla olikin muutama huippupaikka, Aution räpylään tarttuivat lähes kaikki kiekot. 

IPK:lle tuomittiin perjantain kierroksella ainoastaan yksi kahden minuutin rangaistus. Iisalmelaisten pakka on tällä hetkellä varsin hyvin kasassa, eikä se anna vastustajalle mahdollisuuksia päästä pyörittämään ylivoimaa. 

TUTO kohtasi edellisellä kierroksella RoKin vierasjäällä, ja se voitti jatkoajalle venyneen ottelun lopulta maalein 3−2. Turkulaiset tulivat otteluun varsin hitaalla jalalla, mutta pikku hiljaa myös turkulaiset saivat ottelun edetessä bensaa liekkeihin ja sitä kautta luotua RoKin kenttäpäätyyn vaarallisia pelitilanteita. 

Kun turkulaisjoukkue pääsee pyörittämään omaa hyökkäystään, tekee TUTO sen varsin hyvin, mutta Niclas Luceniuksen puuttuminen ainakin osittain vaikuttaa TUTOn kykyyn tehdä maaleja. 

Huomioitavaa on, että turkulaiset operoivat ainakin tällä hetkellä vajaalla hyökkäyskalustolla. Sillä on ainoastaan jalkeilla 11 hyökkääjää ja kuusi puolustajaa, toisin sanoen kahden pelurin vajaus. 

Rikkovatko savonlinnalaiset Jokipoikien voittoputken?

Savonlinnassa kohtaa lauantaina kaksi joukkuetta, jotka voittivat edellisellä kierroksella. Molemmat joukkueet intoutuivat omissa otteluissaan maali-iloitteluun. On siis mahdollista, että Savonlinnassa nähdään useamman maalin ilta.

SaPKo kohtasi edellisessä pelissään LeKin, jonka kapellimestarina se toimi. Näytti varsin pitkään, että savonlinnalaiset olivat LeKiä aina pari askelta edellä. Lempäälässä nähtiinkin varsinainen maali-iloittelu, sillä joukkueet iskivät yhteensä kymmenen maalia. SaPKo vei lopulta ottelun nimiinsä varsin isännän lailla luvuin 6−4.

Kupletin juoni ottelussa olikin, että savonlinnalaiset rokottivat varsin rankalla kädellä LeKin tekemistä virheistä. Se teki osan maaleista silloin, kun lempääläisseura ei sitä osannut juurikaan odottaa. 

Jokipojat lähtee lauantain kierrokselle neljän ottelun voittoputkessa. Joensuulaiset siis näyttävät juuri oikeaan aikaan piristymistä ennen kevään tärkeiden pelien alkamista. 

Perjantain ottelussa Jokipoikien ongelmana oli puolustuspään virheet sekä huolimattomuus. Positiivisin asia joensuulaisten otteissa oli alivoima, sillä he kestivät yhteensä kolme alivoimaa kahden pelaajan vajeella.