Mestis-kierros: Paikat hakusessa pudotuspeliviivalla

MESTIS / Kierrosennakko
Mestis-kierros tarjoaa perjantaina neljä ottelua, joista jokaisessa riittää panosta. Kaikissa otteluissa vähintää toinen joukkue kamppailee tällä hetkellä kiivaasti pudotuspeliviivan tuntumassa, ja jokainen piste on enemmän kuin tervetullut.
6 - 1

Tasapisteissä kalistelemaan peitsiä

Ketterä ja RoKi majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla viisi ja kuusi. Piste-eroakaan joukkueilla ei ole, joten tuloksellisesti joukkueet ovat suorittaneet pelaamansa 25 ottelua erittäin tasaisissa merkeissä.

Ketterä on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä, kun taas rovaniemeläisille on tarttunut mukaan vain yksi voitto - joskin pisteitä on sen lisäksi tarttunut yksi sieltä, toinen täältä.

Kauden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi RoKin tyylipuhtaaseen 3−0-voittoon. Tuolloin Otto Karvinen iski kaksi maalia ja Paavo Hölsä pelasi nollapelin. Joukkueiden kauden tehomiehistä Ketterän Joona Jääskeläinen löytyy aivan Mestiksen pistepörssin kärkipäästä. Vaikka RoKin pelaajista kukaan ei ole noussut aivan kirkkaimpaan tähtikaartiin, on joukkueen maalivahtiosasto kunnossa.

Joukkueet ovat ottaneet melko paljon kaksiminuuttisia kauden aikana ja RoKi on koko sarjan rangaistuin. Vierasjoukkueen sortuessa jäähyilyyn voi Ketterä päästä iskemään sarjan toiseksi eniten ylivoimamaaleja tehneen joukkueen voimallaan.

Hermes yrittää tavoittaa karkaavia, Espoo United hamuaa pudotuspeliviivaa

Hermes on jumittunut kahden huonoimman joukkueen statukseen, eikä espoolaisillakaan ole sujunut niin ruusuisesti kuin ehkä olisi saattanut olettaa.

Hermes antoi torstaina päävalmentajalleen Antti Karhulalle potkut huonosti sujuneen alkukauden takia. Kokkolalaisjoukkue onkin valahtanut Peliittojen ohella Mestiksen häntäpäähän, ja muut joukkueet uhkaavat sen näkökulmasta karata liian kauas. Pisteet niin ikään peliesitystensä kanssa takkuavalta Espoo Unitedilta tekisivät varmasti eetvarttia.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tarjosi peräti kolmetoista maalia, kun espoolaiset hakivat 8−5-voiton Kokkolasta. Molemmat joukkueet saivat ottelussa ratkaisijoita laajalta rintamalta. Tasaisena rintaman joukkueet ovat myös sisäisissä pistepörsseissään, sillä ainoastaan Hermeksen Samu Markkulalla on usemman pisteen ero seuraaviin pistenikkareihin. Hänen tehojaan joukkue kaipaa perjantaina vastustajan kukistamiseen.

Hermes ja Espoo United ovat kaksi vähiten ylivoimamaaleja tehnyttä joukkuetta, mutta eipä kumpikaan ole myöskään jäähyaition penkkiä liiemmin kuluttanut. Kamppailusta voitaneenkin odottaa tasaista − nimenomaan viisikkopelin osalta.

IPK
5 - 2

IPK:lla sauma tiivistää sarjataulukkoa − K-Vantaa kurkottaa kohti kärkeä

KeuPan johto Mestiksen sarjakärjessä on tukeva, mutta K-Vantaalla on voitolla IPK:sta mahdollisuus ilmoittautua keuruulaisten ykköshaastajaksi ohi LeKin ja SaPKon.

IPK ei ole tällä haavaa etenemässä pudotuspeleihin, ellei pisteitä ala tulla eri tahtiin kuin alkukaudella. K-Vantaa sen sijaan on yksi varteenotettava runkosarjan voittajaehdokas. Joukkueiden välinen piste-ero sarjataulukossa on 16 pistettä, sijoitusten ollessa toinen ja kymmenes.

3−1 ja 4−3 ovat kaksikon tämän kauden kohtaamisten lopputulokset − molemmat K-Vantaan eduksi. Molempien kotikaukalossa on temuttu kertaalleen. Edellisessä ottelussa K-Vantaan pisterohmu Juuso Perttilä niittasi viimeisen niitin alivoimamaalillaan kolmannessa erässä.

K-Vantaan kultakypärä Perttilä on kerännyt liki kaksi kertaa niin paljon pisteitä kuin iisalmelalaisten ykkösmies Aleksi Hämäläinen. IPK:n valttikortti piilee kuitenkin maalinsuulla, sillä kuka ikinä joukkueen maalilla on seissytkin, on veräjänvartija antanut omalla panoksellaan useimmiten mahdollisuuden voittoon.

IPK:n on oltava erityisen terävänä ylivoimallaan, sillä tilastojen valossa joukkueelle ei voi luvata liikaa onnistumisia. K-Vantaa on nimittäin päästänyt koko kaudella vain yhden maalin enemmän alivoimaisena kuin IPK on ylivoimaisena tehnyt. Toisaalta myöskään K-Vantaa ei ole tehnyt kovin paljon ylivoimaaleja, eikä IPK:n alivoimakaan ole vuotanut kuin seula.

5 - 0

TUTO hakee paikkaansa sarjataulukossa, Peliitat ei haluaisi olla tietoinen omastaan

Mestiksen jumbosijalla majaileva heinolalaisjoukkue suuntaa kulkunsa Turkuun, jossa vastaan asettuu TUTO. Joukkueiden välinen ero on 16 pistettä ja sijoituksissa on eroavaisuutta viiden pykälän verran.

TUTO on möyhentänyt Peliitat molemmissa tämän kauden kohtaamisissa. Ensimmäinen ottelu päättyi tyrmäävästi 6−0 ja seuraavakin ottelu tuotti maali-iloittelun. Tuloksena 7−4.

Peliitat on hävinnyt kymmenestä edellisottelustaan seitsemän, kun taas TUTO:lla on samassa jaksossa neljä voittoa. Turkulaisetkin haluaisivat varmasti olla sarjataulukossa korkeammalla kuin tällä hetkellä ovat, sillä joukkuetta voidaan tituleerata Mestiksen kestomenestyjäksi.

Kun tarkastelee joukkueiden erittäin tekemiä maaleja huomaa, että TUTO on tehnyt avauserissä määrällisesti huomattavasti vähemmän osumia kuin kahdessa seuraavassa. Peliitat puolestaan yltää toisten erien osalta lähellekään illan vastustajansa lukemia. Erien tasapainossa ja otteiden tasaisuudessa piileekin Peliittojen yllätyssauma, mutta koko sarjassa eniten ylivoimapusseja tehnyt TUTO lähtee kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina.

Tilastot

Loukkaantuneet

lh
4-6 viikkoa
kh
4-6 viikkoa
kh
1-2 viikkoa
p
Loppukausi

Edelliset ottelut

TUTO

Peliitat

23.03
JHT - Peliitat
1 - 6
17.03
JHT - Peliitat
0 - 8
07.03
LeKi - Peliitat
12 - 3