Heinolassa luvassa runsasmaalinen kanuunankuularalli

MESTIS / Ennakko
Viime kaudella Peliittoja edustanut Jere Laine palaa Heinolaan Ketterän pelitamineissa.
Kuva © Antti Varonen
Peliittojen ja sarjanousija Ketterän kohtaamisesta odotetaan kehkeytyvän viihdyttävä ja vauhdikas maalintekokilpailu, jossa mennään kaasu pohjassa eikä jarruja tunneta.

Viime vuodet Heinolan Vierumäellä A-nuoria paimentanut Matias "Maso" Lehtonen sai keväällä uransa ensimmäisen miesten päävalmentajapestin Imatralta Suomi-sarjasta. Tuolloin Lehtonen haaveili vielä joskus olevansa Mestis-joukkueen valmentajana Heinolassa. Haave toteutui nopeammin kuin mies osasi aavistaakaan, kun Ketterälle myönnettiin Hokilta vapaaksi jäänyt sarjapaikka Mestiksestä.

Lehtoselle paluu Heinolaan tulee olemaan merkityksellinen, joten miehistönsä valmentaja tulee lataamaan parhaaseen mahdolliseen iskuun. Ketterälle peli on jo viikon kolmas, kun heinolalaisten peliviikko on taas vain kahden ottelun mittainen. Edellisen ottelunsa Peliitat pelasi keskiviikkona, joten lepoetu on kotijoukkueen puolella.

Ketterä taipui keskiviikkona Joensuussa Jokipojille, mutta otti perjantaina Imatralla kauden toisen voittonsa kaatamalla LeKin 6−5. Imatralaisilla on ollut vaikeuksia pelata ehjää 60-minuuttista. Huolimattomuus ja merkkausvirheet ovat olleet haasteena, mutta sarjanousijan innolla on tullut myös kosolti onnistumisia.

Peliittojen niukat maalin tappiot saivat jatkoa keskiviikkona Espoossa, missä kuolinisku tuli kirvelevästi ottelun loppuminuuteilla. Peliitat kaatui Espoossa omiin turhiin jäähyihinsä, eikä peli ollut muutenkaan parhaassa vormussaan. Jalkoihin jäivät niin pelaajat kuin syötötkin. Sen sijaan alkukaudesta ailahdellut maalivahtipeli oli kuosissa Sami Väliharjun ottaessa 40 torjuntaa.

Peliittojen hyökkäyskaartista löytyy useita kiekollisesti taitavia ja hyvin liikkuvia hyökkääjiä. Aivan paras potentiaali antaa vielä odottaa itseään. Etenkin ylivoimapeliin käsiä riittää, mutta laukaukset ja laadukas viivapelaaminen vielä ontuu.

Kummallakin joukkueella riittää kosolti nälkää ottelun voittamiseen. Peliitat haluaa palavasti ottaa kauden ensimmäisen kotivoiton. Vastaavasti sarjanousija Ketterän voittotili on avaamatta vierasjäillä. Peliittojen Santeri Heiskasen ja Ketterän Lehtosen valmennusaatteisiin ei peruuttelu kuulu, joten odotettavissa on todellista kaahailua kaukalon päästä päähän talla pohjassa. 

Seuraa Heitä

Eetu Elo #23 | TUTO

Hyökkääjä

Valmennus odottaa lahtelaisesta Mestiksen tämän kauden maalihaukkaa. Vastustajan maaliverkko on heilahtanut viidessä ottelussa kahdesti. Kasvaako maalitili kotiyleisön edessä?

Jere Laine #91 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Laineen viime kausi ei ottanut kulkeakseen sen paremmin Espoossa kuin Heinolassakaan. Laine lähti kauden päätteeksi hakemaan vauhtia Suomi-sarjaan valmistautuneesta Ketterästä, mutta kuuluu nyt yllättäen Mestikseen nousseen joukkueen runkohyökkääjiin. Kauden saldo 3+3 viiteen otteluun on puolet koko viime kauden pistesaaliista.

» Lähetä palautetta toimitukselle