Kurittomat tarkkislaiset luokkaretkellä Imatralla

MESTIS / Ennakko
Peliittojen maalivahdit ovat jääneet usein ilman puolustuksen tukea.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Imatran Ketterä saa perjantaina vieraakseen Heinolan Peliitat. Joukkueet ovat toistamiseen vastakkain vajaan viikon sisään. Ketterä hakee jatkoa hyvin sujuneille kotiotteluilleen. Peliittojen valmennuksen haasteena on saada nuoret taiteilijasielut lapiohommiin.

Imatran Ketterän neljän ottelun viikko alkoi keskiviikkona Keuruulla. Vierasotteluiden voittotili jäi edelleen avaamatta. Kotona on sen sijaan kulkenut. Kolmesta kotiottelusta on kaksi jälkimmäistä päättynyt imatralaisjuhliin.

Nyt vastassa on Peliitat, jolta Ketterä onnistui pihistämään vieraspisteen viime lauantaina. Valmentaja Matias Lehtonen varoitteli Peliittojen vaarallisuudesta jo lauantain ottelun jälkeen.

− Peliitat pelaa mielestäni hyvää aktiivista kiekkoa, jos ei siinä ole hoksottimet mukana niin äkkiä ropisee omissa.

Lehtonen on ollut tyytyväinen joukkueensa neloskentän otteisiin.

− Nelonen pörrää mukavasti. Siellä nopeajalkaiset pelaajat painaa menemään. Se on iso homma ja he tekevät sitä hyvin.

Peliitat pelaa jälleen kahden ottelun viikkoa. Tällä kertaa heinolalaiset ovat tulessa viikonloppuna peräkkäisinä päivinä. Peliittojen ongelmana on hyvästä pelaamisesta ja ajoittain todella selvästäkin hallinnasta huolimatta piippuun jääneet tehot, johon on pitkälti syynä suoraviivaisuuden puute. Päävalmentaja Santeri Heiskanen luonnehtikin viime ottelun jälkeen joukkueen nuoria taitureita kurittomiksi tarkkislaisiksi.

Peliittojen hyökkäyspeli on kulkenut kieltämättä varsin näyttävästi. Nopeilla ja yllättävillä syötöillä heinolalaiset pystyvät Severi Lahtisen johdolla loihtimaan tekopaikkoja kuin tyhjästä. Hyvästäkin paikasta syöttöketjua on lähdetty vielä jatkamaan tai vetojen kanssa on viivytelty. Viime kotiottelussaan heinolalaiset nousivat Ketterää vastaan voittoon pitkälti Henri Ruotsalaisen röyhkeyden ansiosta hyökkääjän runnottua kaksi maalia sota-alueelta.

Ketterän ailahdellut puolustuspeli on vaikeuksissa, mikäli Peliitat kykenee hieman suoraviivaistamaan hyökkäyspeliään ja ylivoimapeliään. Vastaavasti Ketterällä on jälleen oiva sauma hyödyntää Peliittojen omat puolustuspään virheet, joita tulee yltiöaktiivisen hyökkäyspelin seurauksena.

Seuraa Heitä

Rudolfs Maslovskis #47 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Oli Keuruulla pirteällä pelipäällä. Latvialainen oli viime kaudella Suomi-sarjassa lähestulkoon pitelemätön. Mestiksessä alku on ollut pisteiden valossa verkkaisempaa, mutta joko pistetahti kiihtyy?

Severi Lahtinen #98 | Peliitat

Hyökkääjä

Yksi Mestis-syksyn kiinnostavimmista pelaajista. Lahtisen taitava ja arvoituksellinen pelityyli poikkeaa kaikesta tavallisesta. Valmennus pyrkii suitsemaan lahtelaista 18-vuotiasta taiteilijasielua silkkihansikkain sitomatta nuorukaista liian kaavamaiseen junailuun. Kultakypärä on tahkonnut kuuteen otteluun jo 4+5 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle