Ketterä jäätävään voittoon Heinolan tuhatpäisen yleisön edessä - päätöserän tappelu käänsi ottelun

MESTIS / Raportti
Ketterällä oli syytä heittää ylävitosia lauantainakin. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
Peliittojen Niko Kivelän ja Ketterän Mikko Kettusen nyrkkihipat ja sitä seuranneet suihkukomennukset ottivat isoa roolia lauantaina joukkueiden vuoden viimeisessä ja äärimmäisen kiihkeässä Mestiksen pelissä Heinolassa.

Kun isäntien kasetti ei jopa noin 1 300 katsojan edessä kestänyt vieraiden pitäessä samalla jäät hatussa, lähti pistepotti Imatralle numeroin 1−3.

− Hieno oli tunnelma hallissa. Hienoa, että meiltäkin oli tullut Imatralta hyvin äänekäs väkijoukko. Se oli todella mukavaa. Eilen oli hyvä porukka ja tänään täällä - kummassakin yli 1 000 (katsojaa). Hieno asia Mestikselle, Ketterän luotsi Matias Lehtonen kiitteli.

Pelin kannalta ratkaisevaa päätöserän tappelua edelsi Kettusen kova taklaus, jossa Niko Kivelä jäi jyrän alle. Kettusen haastaneelta Peliittojen hyökkääjältä lensi kuitenkin telkkä pöntöstä varsin ymmärrettävästi, ja lopulta tappelun takia kumpikaan ei päässyt ylivoimalle. Ilman nyrkkihippasia Peliitat olisi siis saanut Kettusen töötin takia ylivoiman ja mahdollisuuden nousta tasoihin 1−2-tilanteessa.

Tasoitus jäi kuitenkin haaveeksi, ja lopulta kahdesti maalannut Joona Jääskeläinen kuritti isäntiä oikein urakalla iskemällä seuraavalla ylivoimalla Ketterän 3−1-osuman. Peliitoilla oli saumansa, mutta kun tasoitusta ei tullut, joutui joukkueen kärsivällisyys taas todelliseen testiin.

Ketterä oppinut Mestiksen salat

Lauantai-illan valssi kertoi pelistä paljon, sillä laidat paukkuivat taklausten myötä ja pelissä riitti tunnetta, lisäksi imatralaispoppoo oli äärimmäisen tyly. Rutiinivoitossa joukkueen kokoonpanosta ei löytynyt valehtelematta yhtään heikkoa lenkkiä maalivahti Santeri Lipiäisen toimiessa viimeisenä lukkona.

− Hyvä, kiihkeä matsi. Peliitat on todella raikas ja hyvin pelaava jääkiekkojoukkue. Oltiin välillä lirissä, mutta pystyttin puolustusvoittoisesti hakemaan pisteet. Ei hienouksia, voittavaa peliä. Lipiäinen viimeisenä lukkona, joukkueensa Mestiksen tavoille loistavasti luotsannut Lehtonen pohti.

Ketterän tyly ja rutiniinomainen esitys masensi Peliitat. Joukkue ei varsinaisesti ollut huono, mutta nyt mikään ei tunnu riittävän kotivoittoon - sarjajumbo ei ottanut syyskaudella yhtään täyttä pottia Heinolassa.

− Ihan en ole tyytyväinen. Liikaa otettiin jäähyjä, ei voi paikkaa toisen jälkeen ylivoimalla antaa. Siinä ryssittiin. Kolmas erä jäi ikävä kyllä vähän piippuun, isäntien luotsi Santeri Heiskanen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle