Täysi kierros täydellä höyryllä Mestiksessä

MESTIS / Kierrosennakko
Mestiksen runkosarja lähenee loppuaan ja panokset kevään kannalta ratkaisevista sijoituksista kasvavat. Perjantai-ilta marssittaa kentille täyden kuuden ottelun otannan.
3 - 5
IPK

Viiva häämöttää kummallakin omasta vinkkelistään

Joensuussa käydään kiivas kamppailu pudotuspelitaiston kannalta, sillä kotijoukkue yrittää kynsin hampain pitää kiinni asemastaan viivan päällä. IPK puolestaan mielii nousta mukaan kevään karkeloihin.

Jokipojat lähtee kamppailuun Mestiksen seitsemänneltä tilalta ja IPK yhdeksänneltä tontilta. Iisalmelaisilla pudotuspeliviivaan on vain kolme pistettä ja ottelun joukkueiden välinen piste-erokin on vain neljä pistettä. Ottelun voittaja saa siis mainion suunnan kohti runkosarjan loppua.

Molemmat joukkueet ovat saaneet huilata peleistä lähes viikon, ja edellisestä ottelusta molemmilla on voitto vyöllä − IPK:lla toisaalta vasta voittomaalikilpailusta. Joonas Larinmaa iski joensuulaisten murskavoitossa Peliitoista kypärätempun. Myös IPK:n edellisottelusta löytyy kolmen pisteen mies, kun Aatu Hämäläinen värkkäsi K-Vantaata vastaan tehot 2+1.

Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet kulloinkin kotijoukkueena pelanneen osapuolen selvään voittoon. Nähtäväksi jää, jatkuuko orastava trendi myös perjantaina.

Kiusaajia Kokkolasta K-Vantaan riesana

Pudotuspelien kotietuun oikeuttavista sijoituksista tiukasti taisteleva K-Vantaa saa alkukauden sekoilujensa jälkeen uutta virtaa saaneen Hermeksen.

Kokkolalaisjoukkue on viiden ottelun tarkkailujakson kuntopuntarilla Mestiksen kolmanneksi eniten pisteitä kerännyt joukkue, joten 11. sarjasijoituksen ei pidä antaa hämätä. Kärkipäässä huitova K-Vantaa on sekin pelannut melko hyvin, mutta nukahdukselle ei ole Hermeksen kanssa tilaa.

Hermes hävisi edellisen ottelunsa niukasti RoKille jatkoajalla 4−3, mutta joukkue on osoittanut pystyvänsä tasaisiin otteisin peräkkäisissä otteluissa, joten sinänsä altavastaajana otteluun lähtevä vierasjoukkue tulee kentälle varmasti täynnä tarmoa.

Niko Kuiri vietti Hermeksen puolelta viime ottelussa kahden syöttöpisteen iltaa ja muutaman päivän kauemmin huilaamaan ehtineen vantaalaisjoukkueen Miro Mäkinen tekaisi tehot 1+1. Keskinäisten otteluiden pisteet ovat jakautuneet toistaiseksi K-Vantaan eduksi 3−1.

2 - 3

Käyntiin lähtemisen jalo taito

Rovaniemellä pelattavassa kamppailussa kotijoukkue yrittää ponnistaa mukaan pudotuspeleihin ja vierasjoukkueen tehtävänä on räpiköidä itsensä kohti kärkeä vaadittavaan nousukiitoon.

TUTO löytyy sarjataulukon viidenneltä tilalta, kun taas RoKin sijoitukseen täytyy laittaa tuplalukemat. Kymmenen on myös pistemäärä, joka erottaa joukkueet toisistaan tilastoissa, joten ensisijaisia kamppailukumppaneita sarjataulukollisesti poppoot eivät ole.

TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi ja RoKi kolme − vaikkakin yksi voitoista tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Keskinäisissä kohtaamisissa kotijoukkue on aina tällä kaudella ollut etevämpi. Varsinkin Turussa pelatuissa otteluissa TUTO on pöllyttänyt vastustajansa täydellisesti.

Tilastot

Loukkaantuneet

lh
4-6 viikkoa
kh
4-6 viikkoa
kh
1-2 viikkoa
p
Loppukausi

Edelliset ottelut

RoKi

06.08
RoKi - Avangard
3 - 4
04.08
RoKi - Avangard
1 - 3
28.02
Hermes - RoKi
3 - 4 VL

TUTO

Espoolaisnollaajat haastavat sarjakärjen

Sarjataulukkoa jo tovin dominoinut KeuPa saa vieraita Espoosta, kun pitkin kiekkovuotta lehtien otsikoissa viihtynyt ja talousvaikeuksiensa kanssa kamppaileva United saapuu Keuruulle.

Kaksi kauden aiempaa kohtaamista ovat molemmat olleet ääritasaisia, sillä molemmat ottelut ovat päättyneet siten, että voittajajoukkue on tehnyt kolme maalia, ja hävinnyt jengi vain yhden tai kaksi vähemmän.

Tuo hävinnyt jengi on molemmilla kerroilla ollut Espoo United, eikä joukkue ole viime otteluisssa tuntunut saavan maalijyvän päästä kiinni, vaikka kahdesti vastustajan verkko on kahdessa edellisessä mittelössä pölissyt ottelua kohden. Sitä ennen espoolaiset mättivät Peliittojen verkkoon kuusi maalia.

Edellinen ottelu oli hyökkääjä Aleksi Järvisen ja maalivahti Mika Norjan juhlaa. Järvinen teki 2−0-voitossa LeKistä joukkueen molemmat maalit ja Norja torjui kaikki 26 kohti tullutta kiekkoa.

KeuPa on suorittanut tasaisesti läpi kauden. Nyt joukkue joutuu lähtemään otteluun tappio niskassaan, kun keuruulaiset hävisivät vieraissa TUTO:lle 2−1. Joukkueen ainoan maalin viimeisteli tuossa pelissä .

Ketterä pyrkii häiritsemään Peliittojen viimeisiä valsseja

Peliittojen kausi näyttää uhkaavasti päättyvän runkosarjaan, mutta tuoreen Mestis-joukkue Ketterän taival on jatkumassa jopa pudotuspeleihin.

Peliittojen panokset hupenevat tappio tappiolta kauemmas voittamisen kiimasta, joten Ketterällä on erinomainen mahdollisuus napata itselleen tärkeät pisteet matkaan kohti taivalta pudotuspeleihn.

Peliitat on kutenkin voittanut kaksi kolmesta joukkueiden kohtaamisesta. Vaikka voitoista kumpikin on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen, kertoo tulos siitä, että heinolalaisryhmä on ollut Ketterälle kova kanto kaskessa.

Peliitat tarvitsevat erityisesti Pelicansissa Liiga-vauhtiakin maistamaan päässeiden kärkimiestensä tulospanosta, mutta myös maalivahtipelin on onnistuttava. Toisaalta niin Ketteränkään kuin Peliittojenkaan veräjänvartiointi ei ole ollut sarjan kärkipään tasolla alkuunkaan.

Pistepörssissä sen sijaan Ketterän tehomiehet kolkuttelevat aivan kärkipaikkoja − Peliittojen Severi Lahtisen kolkutellessa kymmenen kärjen tuntumassa.

4 - 6

Kuin kaksi marjaa

LeKi ja SaPKo taistelevat samoista sijoituksista ja ovat esiintyneet viime aikoina Mestis-kaukaloissa äärimmäisen samanlaisilla tuloksilla. Ottelusta on lupa odottaa tasaista vääntöä.

Sijoilla kaksi ja neljä sarjataulukossa majailevat joukkueet kohtaavat tällä kaudella vasta toista kertaa. Ensimmäisen koitoksen Savonlinassa vei LeKi numeroin 3−1. Joukkueen sankari oli tuolloin tälläkin hetkellä saukkopaitoja johdattava Antti Kangasniemi. Kokenut hyökkääjä on lempääläläisten lähes tulkoon tärkein yksittäinen pelaaja.

Kangasniemi on vähintään tärkein yksittäinen kenttäpelaaja, sillä Nuorten Leijonien ykköstorjujana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ollut Ukko-Pekka Luukkonen on pelannut pitkin kautta varmaotteisesti ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Nyt nuori torjuja saattaa kuitenkin saada enemmän töitä emoseurastaan HPK:sta, josta on lainalla LeKissä. HPK luopui kakkosmaalivahdistaan Antti Karjalaisesta, joten nyt Emil Larmin apumiehen paikka on vapaana.

SaPKolla on heittää kentälle laajalla rintamalla onnistumisia saanut pelaajisto, sillä viidessä edellisessä joukkueen maaleista on kaikissa eri viimeistelijä. Lisäksi nuori Karolus Kaarlehto on torjunut maalinsuulla esimerkillisesti.

Joukkueet ovat viiden edellisottelun kuntopuntarin perustella peräkkäisillä sijoilla, eikä joukkueen pelien tulosjakauma eroa kuin yhden jatkoaikavoiton verrattuna -tappion verran.