K-Vantaa testaamaan Peli-Karhujen kotitaikaa – IPK hakee revanssia vierastappiolle

MESTIS / Ennakko
K-Vantaa koittaa seuraavaksi katkaista IPK:n kotiputkea. Lohipaidat veivät joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 4−2.
Kuva © Jarno Hietanen
Yhä kotonaan tappioton IPK saa perjantaina Kankaan monttuun vastaansa sarjakolmosen K-Vantaan. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo kerran, ja tuolloin K-Vantaa oli maalin verran parempi.

Kaksi viikkoa sitten Vantaalla pelatussa kohtaamisessa Peli-Karhut pisti isännät ahtaalle, mutta vajaa kolme minuuttia ennen loppua syntynyt Janne Kivilahden voittomaali piti pisteet tuolloin Vantaalla.

IPK kärsi tuolloin pahasti loukkaantumisista, sillä pitkäaikaispotilaiden Henri Fominin ja Valtteri Pihlajamäen lisäksi ottelusta oli sivussa joukkueen kapteeni Otto Huttunen ja luottosentteri Juha Virtanen.

Perjantain kamppailuun karhulauma päässee pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Saku Kinnunen teki paluun KalPasta IPK-nuttuun ja toi vahvuutta ja juonikkuutta puolustuslinjaan. Kun myös Huttunen ja Virtanen ovat takaisin kokoonpanossa, ovat IPK:n asetelmat illan peliin huomattavasti parin viikon takaista suotuisammat.

IPK lähtee otteluun onnistuminen allaan, kun se keskiviikkona onnistui ottamaan ensimmäisen vierasvoittonsa jatkoajalla Hermeksestä. Joukkue oli etenkin toisessa erässä täysin omaa luokkaansa, mutta kiitos heikon viimeistelyn, Hermes vei pelin aina jatkoajalle.

Vierailijalta löytyy leveyttä

K-Vantaa on viimekauden finalistina jatkanut tällä kaudella siitä mihin viime kaudella jäi. Peli on uomissaan ja lopullisena lukkona on hyvin toimiva maalivahtikaksikko. Kun Jani Kautto on saanut veräjälle kirittäjäkseen nuoren jokerilainan Juho Ratilaisen, on lohipaitojen maalivahtipeli enemmän kuin kunnossa.

Mielenkiintoinen nimi on myös Kouvolasta Vantaalle lainasopimuksella saapunut puolustaja Veeti Vainio. Nuori NHL-varaus on ollut pitkään loukkaantuneena ja hakee nyt pelituntumaa K-Vantaasta ja Mestiksestä.

Vain yhden ottelun viidestä viimeisestä hävinnyt K-Vantaa lähtee perjantain otteluun niin ikään voitto alla. Keskiviikkona se onnistui lyömään TUTOn viimeisen erän vahvan esityksen päätteeksi. TUTO tuli vielä kolmannen erän puolessa välissä 2−2-tasoihin kahden maalin päästä Niklas Näppin kahdella maalilla. K-Vantaan voittomaalin sivalsi kuitenkin pari minuuttia myöhemmin Joona Harjama.

Odotettavissa nopeaa peliä

Perjantaina nähdään Iisalmen pienessä kaukalossa kaksi nopeasti hyökkäävää joukkuetta. K-Vantaa on ollut fyysinen ja kääntynyt hyökkäyksiin nopeasti. Samoin IPK on koittanut iskeä nopeasti vastaan, mistä keskiviikkonakin oli osoituksena Niko Putkosen avausmaali Hermeksen ränniin ampuman kiekon jälkeen.

Perjantain voittajan ratkaisee pitkälti se, pystyykö K-Vantaa pelaamaan omaa peliään myös Kankaan montun pienessä kaukalossa, missä kotijoukkue tulee ahnaasti päälle ja vie ajan ja tilan pois puolustajien avauksilta.

IPK:n leiristä hyvän erikoistilannepelaamisen lisäksi täytyisi löytää tehot viimeistelyyn myös täysin kentällisin. Keskiviikkonakin erityisesti Samu Pyykkösen luotsaama ykköskenttä loi valtavasti paikkoja, mutta tehot olivat hukassa.

Seuraa Heitä

Juuso Nevalainen #9 | IPK

Hyökkääjä

Nevalainen on ollut pirteä läpi kauden ja muodostanut toimivan tutkaparin toisen kalPa-lainan Topi Piipposen kanssa. Ruuti on kuitenkin Nevalaisella ollut vielä hieman kosteaa, eikä mies ole lukuisista paikoista huolimatta kirjauttanut kuin tehot 1+2. Potentiaalia olisi enempäänkin. Aukeaako ketsuppipullo jo perjantai-illassa?

Joonas Hyttinen #15 | K-Vantaa

Keskushyökkääjä

Seitsemästä ottelusta kirjauttanut tehopisteet 3+3. Hyökkääjä, jolla on hyvä laukaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle