Varsinaisen peliajan tasatulos jätti spekulaatiot vähemmälle

MESTIS / Raportti
Jani Kautto torjui Kiekko-Vantaalle voiton.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Viimeiseen kierrokseen lähdettäessä Espoo United oli kiinni pudotuspelipaikassa, mutta tilanne muuttui oleellisesti jo ottelun kestäessä siitäkin huolimatta, että United johti ottelua pitkään. Vierailija Kiekko-Vantaa onnistui lopulta voittamaan ottelun 3−2 voittomaalikilpailussa, ja nappasi näin kotiedun.

Kun kierroksella vietettiin toista erätaukoa, Espoo United johti Kiekko-Vantaata vastaan 1−0 ja samaan aikaan Lempäälässä LeKi oli jo 10−1-johdossa. Näin seitsemän maalin takaa-ajoasemasta lähtenyt LeKi oli kääntänyt tilanteen edukseen.

− Puhelimesta seurattiin koko ajan, mikä siellä on tilanne. Kyllä joukkueen ote vähän kirposi, kun selvisi LeKin selvä johto, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila myönsi.

− Turha kuitenkin tarttua yhteen otteluun. Tässä oli 50 ottelua aikaa, ja emme pystyneet pitämään vaadittua tasoa läpi kauden. Päävalmentajana kannan siitä vastuun, Marttila kommentoi.

K-Vantaan onnistuttua kahdesti maalinteossa päätöserässä ja Unitedin tehtyä yhden osuman, maalieroilla ei tarvinnut sen enempää spekuloida, vaan LeKi vei viimeisen pudotuspelipaikan jo pisteiden turvin. Espoo United onnistui 2−2-tasoituksessa ilman maalivahtia ja yritti sen jälkeen myös kolmen pisteen voittoa kuudella pelaajalla, mutta kunnon yrityksiä lyhyt jakso ei tuonut.

K-Vantaa korjasi lopulta voiton voittomaalikilpailussa, kun Juha Tarkkanen oli ainoa onnistuja. Puolustaja laukoi kiekon ohi viime kauden lopun seuratoverinsa Nico Viksténin. Samalla lohipaidat nappasivat puolivälieriin kotiedun TUTOa vastaan.

− Kaksi pistettä oli vähimmäistavoite, ja se saatiin, kommentoi vantaalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen.

− Alku oli meiltä vähän unelias, mutta toiseen erään paransimme peliä, Arvonen sanoi.

Alkupuoli Unitedin heiniä

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa avauserässä, mutta pääosin mentiin Espoo Unitedin komennossa. Erän aikana Nico Vikstén torjui neljä kertaa, Jani Kautto oli kiekon tiellä kymmenen kertaa. Maalinteossa onnistui vain kotijoukkue Espoo United, kun Juuso Forsström ehti ensimmäisenä päätykiekkoon ja löysi maalilta Aleksi Rutasen.

Waltteri Hopposelle näytti avautuvan tilaisuus läpiajoon erän lopulla, mutta Kiekko-Vantaan puolustus onnistui saamaan hänet kiinni ja Hopponen päätyikin hakemaan osumaa syöttökuviolla, joka ei kuitenkaan onnistunut.

Toisessa erässä K-Vantaa pystyi kääntämään peliä enemmän edukseen, mutta maalinteko tuotti sille tuskaa. Samanaikaisesti Espoo United onnistui puolustamaan jäähyttömästi. Vierasjoukkueen Ville Virtanen otti pelin toisen rangaistuksensa, mutta tälläkään kertaa United ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

Kolmannessakin erässä nähtiin hyviä maalitilanteita. Espoo United sai melkoisen ruuhkan vieraiden maalille, mutta maalia tilanteesta ei syntynyt. Kiekko-Vantaan Janne Kivilahti pääsi hyvin Joona Harjaman laukauksen paluukiekkoon onnistumatta.

Seuraavan aloituksen jälkeen vieraat tulivat kuitenkin tasoihin, kun Juha Tarkkasen syöttö tavoitti maalin edestä Juuso Perttilän, joka siirsi kiekon ohi Viksténin.

Vantaalaisten paine jatkui, ja Espoo United oli pakotettu ottamaan aikalisän pitkän kiekon jälkeen. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan edellisessä osumassa kunnostautuneet miehet olivat jälleen asialla. Tällä kertaa Perttilä syötti ja ensimmäisen maalin toinen syöttäjä Sakari Turtiainen latasi kiekon maaliin.

Espoo United otti aikaisessa vaiheessa maalivahtinsa pois, tarvitsihan se varsinaisen peliajan voittoa. Victor Westermarckin siniviivalaukaus toi kotijoukkueen tasoihin, mutta kun enempää maaleja varsinaisella peliajalla ei tehty, kariutuivat Unitedin pudotuspelitoiveet.

» Lähetä palautetta toimitukselle