Perjantain nahistelua, uran avausmaaleja sekä kypärätemppu

Hermeksen Joonas Sammalmaa iski ottelussa kypärätempun.
Kokkolan Hermes kohtasi viimeisen kerran runkosarjassa Espoo Unitedin. Espoolaiset ovat voittaneet kaikki aikaisemmat kohtaamiset. Erittäin vauhdikkaassa ottelussa nähtiin paljon tunteita, Mestis-uran avausmaaleja sekä yksi kypärätemppu. Maalirikkaassa kamppailussa kotijoukkue Hermes otti ensimmäisen voittonsa Espoo Unitedista runkosarjassa maalein 8-5.

Pudotuspelit ovat ovella ja maalivahtipelaaminen nousee entistä isompaan rooliin jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa. Illan ottelussa maalivahtipelaaminen ei ollut kummankaan joukkueen osalta kaikista parhaimmalla tasolla, sillä molemmat maalivahdit päästivät erittäin helpohkoja osumia.

Jos ottelussa nähdään yhteensä 13 maalia, on voittaminen silloin erittäin haastavaa. Espoolaisten maalissa torjui ykköskassarin viitan varastanut itselleen nuori Nico Vikstén, ja puolestaan kotijoukkueen maalin suulla torjui Samuel Jukuri.

Espoo United aloitti pohjoisen peliviikonloppunsa Hermeksen vieraana. Ottelun ensiminuuteista lähtien tempo oli todella vauhdikas, ja maalintekopaikkoja syntyi tiuhalla tahdilla molempiin kenttäpäätyihin vuorotellen. Kotijoukkue aloitti ensimmäisessä erässä maalinteon, kun Hermeksen Matias Kinnunen avasi maalisarakkeensa Mestis-uransa osalta.

Espoolaisryhmä sai Hermeksen maalista hieman meininkiä päälle ja rynnisti usealla rintamalla kohti kotijoukkueen päätyä ja maalia. Se sai pidemmän pyörityksen aikaiseksi, ja muutaman kerran tasoitusmaali kävi jo varsin lähellä. Vain vajaa pari minuuttia myöhemmin Espoo United tuli lopulta tasoihin ehkä hieman ansaitustikin. Espoolaisten tasoitusosuman iski Joonas Toivanen

Kokkolalaisyleisö sai aihetta riemuun, kun pelikello pysähtyi aikaan 14.56 merkiksi, että kiekko oli jälleen päätynyt espoolaiskassarin selän taakse. Hermeksen toisesta maalista vastasi Aleksi Nikko.

Maali-iloittelua maalivahtien kustannuksella

Toiseen erään espoolaisjoukkue sai aivan täydellisen alun kuin vain voi toivoa. United tuli ottelussa jälleen tasoihin Aleksi Rutasen maalilla. Espoolaiset eivät kuitenkaan voineet juhlia tasoitusosumaansa kovinkaan pitkään, sillä Hermes siirtyi 3−2-johtoon heti seuraavassa vaihdossa. Kotijoukkueen kolmannesta maalista vastasi Niki Blomberg. Blombergin osuma tarkistettiin lopulta videolta.

Ottelun tempo ei laskenut ollenkaan ensimmäisestä erästä, vain päinvastoin. Kumpaankin kenttäpäätyyn syntyi maalintekopaikkoja lähes liukuhihnalta. Vierasjoukkueella oli toisessa perässä pienoinen hallinta, mutta kuitenkin Hermes onnistui jälleen maalinteossa.

Erässä oli juuri ylittynyt puoliväli, kun kiekko löytyi neljännen kerran Viksténin maalista. Tällä kertaa kokkolalaisten maalista vastasi Joonas Sammalmaa. Sammalmaan osuman jälkeen toisessa erässä ei syntynyt enempää maaleja.

Espoolaisryhmä sai kolmannen erän alkuun ylivoiman, kun kotijoukkueen Saku Kivinen komennettiin kahden minuutin istunnolle. United sai ylivoimansa aikana pitkän pyörityksen ja lopulta kiekko päätyi kolmannen kerran Jukurin selän taakse espoolaisten toimittamana. Espoolaisten 3−4-kavennusosumasta vastasi joukkueen kapteeni Jiri Veistola.

United ei saanut taaskaan juhlia kavennusmaaliaan kuin minuutin verran. Hermes käänsi nopeasti vastahyökkäykseen ja toimitti kiekon aina perille asti maaliin. Hermeksen viidennestä maalista vastasi jo illan toisella osumallaan Sammalmaa.

Sammalmaan toisen osuman jälkeen Espoo United sai pienen sisupuuskan aikaiseksi ja iski seuraavat kaksi maalia illan ottelussa. Ensin vierasjoukkueen maalin päähän toi myöskin toisen osumansa illan ottelussa iskenyt Rutanen. Jälkimmäisen osuman ylivoimalla iski hienon hyökkäyksen päätteeksi vasta 17-vuotias häkkipää Lenni Killinen, jolle osuma oli Mestis-uran ensimmäinen.

Kotijoukkue ei hätkähtänyt espoolaisten pienestä rynnistyksestä, vaan jatkoi omaa nopeatempoista hyökkäyspeliään, joka tuotti myös tulosta. Ensin kuudennen kokkolaisjoukkueen maalin iski Kivinen, ja noin minuuttia myöhemmin kiekko oli seitsemännen kerran Viksténin selän takana Janne Pälveen iskemänä.

Loppulukemat 8−5 Hermes kaunisteli vain viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Illan kolmannen osumansa ja samalla kypärätempun iski Sammalmaa toimittamalla kiekon tyhjään rysään.