Mestiksessä pakit solmivat sopimuksia, Hermes-kapteeni päättää uransa

MESTIS / Uutinen
Riku Tuomola taituroi ensi kaudella Ketterässä
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Ketterä, Kiekko-Pojat ja KeuPa vahvistivat puolustuskalustojaan. RoKi solmi jatkosopimuksia ja Hermes hankki kaksi uutta hyökkääjää, minkä lisäksi kokkolalaisten kapteenina päättyneellä kaudella toiminut Henri Limma kertoi uransa päätöksestä.

Kaksi viime kautta KooKoossa pelannut Riku Tuomola siirtyy Ketterään. 20-vuotias puolustaja on pelannut Liigassa 50 runkosarjaottelua ja 15 pudotuspeliä, joissa teki yhteensä tehot 1+6.

Forssalaislähtöisen Tuomolan vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa. KooKoon U20-nuorissa puolustaja tehoili piste per peli –tahdilla.

Mestistä Tuomola on pelannut aiemmin FPS:ssa. Viidestätoista Mestis-ottelustaan Tuomolalla on tilillään tehopisteet 4+8.

Severi Savijoki ja Roope Loukasvuori Joensuuhun

Kiekko-Poikiin nuoria puolustajia siirtyy kaksin kappalein. Severi Savijoki siirtyy Joensuuhun Forssasta ja Roope Loukasvuori Oulusta.

HPK-taustainen Savijoki, 21, debytoi viime kaudella Mestiksessä. Hän pelasi runkosarjassa 45 ottelua, joissa teki tehot 3+8. Severistä tulee samalla myös toisen polven kiekkoilija Joensuussa: hänen isänsä Jarkko Savijoki muistetaan joensuulaisten tehohyökkääjänä useamman kauden ajalta 1990-luvulla.

20-vuotias Loukasvuori on pelannut koko tähänastisen uransa Oulussa. Viime kaudella puolustaja pelasi Kärppien U20-miehistössä 41 ottelua tehoin 2+6.

Mikko Lahtinen palaa Keuruulle

Varmaotteinen Mestis-konkari Mikko Lahtinen palaa KeuPaan. 26-vuotias puolustaja on erittäin tuttu mies keuruulaiselle kiekkoväelle, sillä hän on pelannut urallaan peräti 318 ottelua KeuPassa ja kuului joukkueen runkopelaajiin niin mestaruuskaudella 2017-2018 kuin myös hopeakaudella 2018-2019.

– Voidaan puhua KeuPa-legendasta, jolle soturipaidan pukeminen merkitsee todella paljon. "Talonmies" Lahtinen on todellinen johtaja niin jäällä kuin jään ulkopuolella ja hän tulee varmasti omalla esimerkillään auttamaan meidän nuoria pelaajiamme, KeuPa-koutsi Sami Ryhänen kehuu.

Viime kauden Lahtinen vietti "harharetkellä" IPK:ssa. Hän pelasi runkosarjassa 38 ottelua, joissa syötti kuusi maalia.

Hermes hankki kaksi hyökkääjää ja kiinnitti oman juniorin – kapteeni laittoi luistimet naulaan

Kokkolan Hermes jatkoi valmistautumistaan tulevaan kauteen kiinnittämällä riveihinsä kaksi uutta hyökkääjää. Mestiksessä kolmen kauden ajan pelannut Kalle Matikainen siirtyy Kokkolaan IPK:sta ja Ville-Pekka Pietilä Vaasan Sportin U20-joukkueesta.

Päättyneellä kaudella urallaan myös neljä liigaottelua pelannut Matikainen kirjautti tehot 10+22. Pietilä puolestaan tehoili nuorten Liigassa pisteet 13+34.

Lisäksi Hermes solmi sopimuksen omista junioireistaan edustuksen rinkiin nousevalle puolustaja Elliot Cederbergille. Cederberg esiintyi Mestis-joukkueen paidassa jo viime kaudella kahdeksassa ottelussa.

Lisäksi Hermes tiedotti, että joukkueen paitaa kuudella kaudella kantanut ja viime kaudella kapteenina toiminut Henri Limma on päättänyt lopettaa pelaajauransa. 26-vuotias ylivieskalaislähtöinen hyökkääjä piipahti uransa aikana kauden verran myös Puolassa kaudella 2021-2022.

RoKin joukkueenrakennus jatkui jatkosopimusuutisilla

Päättyneen kauden pronssijoukkueesta RoKin sinisessä paidassa jatkavat puolustaja Niko Sihvonen ja hyökkääjä Jaani Holopainen.

Sihvonen aloittaa jo kolmannen kautensa RoKin paidassa. Kahden edelliskauden aikana puolustaja on kirjauttanut tehot 2+15. Holopaiselle edelliskausi oli ensimmäinen Rovaniemellä. Lohjalaishyökkääjälle 42 ottelua tuottivat tehot 6+14.

Kärkipelaajia myös ulkomaille

Mestiksen parhaimmistoa siirtyy myös muille maille vierahille. Hyökkääjä Jesper Larinmaa kiekkoilee ensi kaudella Ranskassa ja puolustaja Santeri Koponen Puolassa.

Kolme kautta TUTOssa pelannut Larinmaa, 25, oli viime kaudella turkulaisten toiseksi paras pistemies. Hän teki runkosarjassa uuden piste-ennätyksensä 12+31.

25-vuotias Koponen on pelannut Mestistä yli kahdensadan ottelun verran. Koponen on kuulunut viimeiset kolme kautta Kiekko-Poikien kärkipelaajien joukkoon. Myös hän nakutti viime kaudella uransa kärkipisteet: 9+26.

Larinmaan uusi seura on Aigles de Nice, joka säilytti tänä keväänä sarjapaikkansa Ranskan liigassa karsintojen kautta. Koposen tuleva seura on puolestaan maan mestaruuden kaksi kertaa putkeen voittanut GKS Katowice. Ulkomaankomennus on kummallekin pelaajalle ensimmäinen kerta uralla.

Myös Peliitoissa uransa tehokkaimman Mestis-kauden pelannut Konsta Jaakola siirtyy ulkomaille. Hyökkääjä palaa Puolan liigassa pelaavaan KH Toruniin, jota edusti jo kaudella 2020-2021. Viime kaudella Jaakola oli heinolalaisten toiseksi paras pistemies tehoin 6+20.

» Lähetä palautetta toimitukselle