Mestis-viikko: Kiekko-Espoolla synkkä vaihe, TUTO-valmentaja Jonne Virtaselle lätkäistiin toimintakielto

MESTIS / Artikkeli
K-Espoon Morten Jürgensille tuomittiin iso rangaistus ja pelirangaistus sekä neljän ottelun pelikielto.
Kuva © Alise Harju
Iisalmen Peli-Karhut kasvatti sarjajohtoaan voittamalla kaikki kolme otteluaan. Viime kauden mestarilla Kiekko-Espoolla puolestaan on meneillään todella synkkä vaihe, sillä se hävisi kaikki kolme otteluaan. TUTOn uutisoitiin hakeneen liigalisenssiä nykyisten liigaseurojen ja K-Espoon lisäksi.

Viime Mestis-viikolla pelattiin 15 ottelua. Maajoukkuetauolle lähdetään IPK:n komennossa ja sarjan perää pitää FPS, joka tosin voitti viime viikolla ainoan ottelunsa.

Onnistujat

IPK jyrää sarjakärkenä ja voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan. Kaula toisena olevaan on seitsemän pistettä ja iisalmelaiset ovat mainiossa lennossa.

FPS puolestaan kohenteli asemiaan sarjan pohjilla. Se voitti viikon ainoassa ottelussaan RoKin 3−1 ja nousi kolmen pisteen avulla jo Hokin kantaan. Matkaa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään RoKiinkaan ei ole kuin kolme pistettä.

Myös Ketterä ja KeuPa voittivat kaikki viikon ottelunsa. Ketterä peittosi Kiekko-Espoon ja KOOVEEn ja KeuPa oli Hokkia vastaan parempi sekä koti- että vieraskentällä.

Kuva © Timo Savela

Pettymykset

Kiekko-Espoo hävisi kaikki kolme otteluaan viime viikolla, kun se taipui kotonaan Hermekselle ja vieraskaukalossa Ketterälle ja Kiekko-Pojille.

Myös Jokerit hävisi viikolla kolmesti. TUTO ja Hermes nappasivat voitot jo varsinaisella peliajalla ja KOOVEE oli narreja parempi jatkoajalla.

Pelaajien puolelta pettymykseksi voi laskea ainakin espoolaisten Morten Jürgensin. Mies sikaili itselleen ulosajon ja lopulta pelikiellon Hermes-ottelussa. Kyseessä oli umpityperä temppu ja mies ansaitsi kakkunsa.

Samassa ottelussa myös Hermeksen Veikka Kärjä törttöili. Mies pääsi tekosestaan ilman rangaistusta. Kärjälle napsahti kuitenkin jälkikäteen kolmen ottelun pelikielto.

Yllättäjät

Tiistaina TUTOn uutisoitiin hakeneen liigalisenssiä nykyisten liigaseurojen ja K-Espoon lisäksi. Lauantaina turkulaisten päävalmentaja Jonne Virtanen hölmöili itselleen pelirangaistuksen ja tuomittiin lisäksi vielä kolmen ottelun toimitsijakieltoon.

Kuva © Timo Savela

Erikoisuus

Sijoitusten ja sarjatilanteen seuraamista hankaloittaa huomattavasti erot ottelumäärissä. Esimerkiksi KeuPa on pelannut vain 12 ottelua, kun Ketterällä on kasassa jo 17 peliä.

Viime viikolla FPS pelasi yhden ottelun, kun IPK ja K-Espoo, Hermes ja TUTO urakoivat kukin kolme ottelua.

Seuraavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 15.11. viime kauden Mestis-seuraksikin valittu RoKi saa vieraakseen sarjakärki IPK:n.

Perjantaina 17.11. sivutaan mahdollisesti Mestis-ottelun yleisöennätystä taas, kun Nordiksen tulikuumassa derbyssä kohtaavat Jokerit ja K-Espoo.

Edit 7.11. klo 21.53: Korjattiin Veikka Kärjän rangaistus.

» Lähetä palautetta toimitukselle