Jokipoikien loppuvuosi lässähti – ”Olimme maalin verran huonompia”

MESTIS / Raportti
SaPKo päätti vuoden 2017 voittoon. Arkistokuva.
Kuva © Antti Varonen
Mehtimäen lauantai-illassa toisistaan mittaa ottivat perjantaina tappiot kärsineet Jokipojat ja SaPKo. Perjantain pelistä paremmin oli toipunut SaPKo, joka kaappasi vuoden 2017 viimeisestä pelistä täydet kolme pistettä.

Ennen joulua piristymisen merkkejä näyttänyt Jokipojat lähti illan kamppailuun vauhdikkaalla jalalla, mutta pelin edetessä SaPKo otti ärjypaidat kiinni ja meni lopulta ohikin. Toisen erän sulaminen ja savonlinnalaisylivoima koituivat lopulta joensuulaisten kohtaloksi.

− Lähdimme eilistä peliä purkamaan niin, että puolustaisimme tänään paremmin. Onnistuimme siinä ja pelistä alkoi löytyä uusia elementtejä: söimme kiekkoa ja vartioimme omaa maalia, analysoi SaPKo-käskijä Pasi Räsänen ottelun päätyttyä.

Oikeastaan koko avauserä meni Jokipoikien tahdissa. Vauhdikkaat ja vaaralliset hyökkäykset tuottivat tulosta kuitenkin vasta kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Mika Koivisto avasi isäntien maalihanat 1−0-ylivoimaosumallaan.

Avauserässä isäntäjoukkueella oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon toisen ylivoimansa aikana, mutta tämä ei osoittautunut yhtä tehokkaaksi kuin aikaisempi: ylivoiman vaihduttua neljällä neljää vastaan -peliksi SaPKo alkoi pikkuhiljaa hivuttautua kuskin paikalle.

− Avauserässä olimme kuskin paikalla, mutta toinen erä oli vaikea, kun SaPKo tuli ensin rinnalle ja sitten ohi, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertasi.

Jokipojat heräsi liian myöhään

Ja heti toisen erän alkuun SaPKo ottikin ohjat käsiinsä. Savonlinnalaisten laadukas ylivoimapeli toi ottelun tasoihin William Mäkisen osumalla, ja vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Kasper Piitulaisen maali käänsi tilanteen pässipaitojen hyväksi.

− Kaksi viimeistä erää pelasimme erittäin hyvää hyökkäyspeliä. Loimme paljon tilanteita ja sitä kautta varmasti ansaittiin pisteet, Räsänen tuumasi.

Heti toisen maalinsa jälkeen SaPKolle avautui toinen ylivoimatilaisuus, joka pyöri hyvin vaarallisena joensuulaispäädyssä. Tästä päänvaivaa aiheuttaneesta ylivoimasta ärjypaidat kuitenkin selvisivät.

Vieraiden ylivoiman tehottomuuden tuoma helpotus ei kuitenkaan pitkään kestänyt. Kuten toisessa erässä, myös päätöserässä SaPKo siirtyi nopealla pelillä tuntuvampaan 3−1-johtoon. Jokipoikien ote oli alkanut lipsua jo toisessa erässä, mutta päätöserässä ote lipesi kokonaan, kun hermostuneisuus sai otteen joensuulaisten pelistä.

Jokipoikien onnistui kuitenkin pitää peli jännittävänä loppuun asti. Kaksi joensuulaisylivoimaa eivät tuottaneet tulosta SaPKon pelatessa varsin laadukasta ylivoimaa, mutta viisi minuuttia ennen ottelun loppua Joel Olkkonen, hieman jopa yllättäen, kavensi lukemat 2−3:een.

− Kolmannessa erässä maali antoi lisävirtaa, mutta vastustaja vain puolusti paremmin. Olimme maalin verran huonompia, Varis totesi.

Näin joensuulaispoppoo sinnitteli pelissä mukana viimeiset minuutit hakien kavennusta myös kuudella kenttäpelaajalla. Taisteluhenki syttyi joensuulaisiin kuitenkin hieman liian myöhään ja SaPKon onnistui pitää johtonsa ja sitä kautta kolme pistettä.

− Hyvän startin saimme, mutta nyt voin sanoa, että kopissa on aika pettynyt joukkue, harmitteli Varis.

» Lähetä palautetta toimitukselle