Euroopan mestarit Tampereella − välipäivä vai tosissaan pelaamista?

LIIGA / Ennakko
Suomi ja Sandell saavat vastaansa tuoreen CHL:n mestarin.
Kuva © Saana Hakala
JYP kävi tiistaina kaivamassa Champions Hockey Leaguen mestaruuden itselleen, kun se kukisti Växjö Lakersin Ruotsissa pelatussa finaalissa jalkapallolukemin 2−0. Kotijoukkue Ilves koittaa saada tasaisuutta otteisiinsa, ja nousta vielä pudotuspelijunan kyytiin. Lisämielenkiintoa otteluun tarjoaa tieto siitä, että joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen heti seuraavana päivänä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella vasta kahdesti, ja molemmat ovat hoitaneet kotipelinsä tyylillä. Syyskuun lopulla JYP kaatoi Ilveksen Jyväskylässä 5−3, ja Ilves makseli kalavelkoja joulukuun alussa voittaessaan Tampereella 5−2.

Ilves pelasi edellisen ottelunsa tiistaina, kun se kävi Kuopiossa häviämässä KalPalle niukasti lukemin 2−1. Tamperelaiset hallitsivat pelitapahtumia, mutta viimeistely ontui. Kaiken lisäksi tupsukorvat menettivät ottelussa puolustaja Jarkko Parikan loppukaudeksi sairastuvalle.

JYP ei ole tällä viikolla Liigaa pelannut, mutta viime viikolla joukkue tahkosi sitä neljän ottelun edestä. Myös jyväskyläläisillä on viimeisin ottelu ollut KalPaa vastaan. Kuopiolaiset kaatuivat Jyväskylässä viime lauantaina värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3−0.

JYPin peli on ollut varsin mallikkaasti uomissaan viime aikoina, eikä pudotuspelejä ajatellen tarvitse enää kuin pientä hienosäätöä. Tiistainen Växjön kaato oli joukkueelta sen verran vahva näyttö.

Runkosarjan lopun otteluihin JYP voikin lähteä varsin hyvillä mielin. Kovakuntoinen HIFK toki nousi eilen JYPin ohi, mutta hurrikaanipaidoilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Lisäksi iskuetäisyydeltä taulukosta löytyvät ailahtelevasti pelanneet TPS ja Tappara. Runkosarjan kakkossijakin on siis vielä täysin mahdollinen.

Ilves ei ole ihan vielä menettänyt mahdollisuuksiaan pudotuspeleihin, mutta tiistainen tappio KalPalle ei suinkaan helpottanut tulevaa urakkaa. Pudotuspeliviivalle on matkaa seitsemän pistettä, ja tamperelaisilla otteluita on jäljellä yhdeksän.

JYPin maalivahti Jussi Olkinuora ei ole päästänyt maaliakaan kahteen edelliseen peliin, jos tiistainen CHL:n finaali lasketaan mukaan. On kuitenkin mahdollista, että Olkinuora on lepovuorossa perjantaina, ja maalin suulle luistelee Eetu Laurikainen.

Ilveksen koko kauden hiukan sekaisin ollut maalivahtitilanne on vihdoin alkanut näyttää selkiintymisen merkkejä. Riku Helenius on ollut torjuntavastuussa neljässä viime ottelussa, ja onkin täyttänyt tonttinsa mallikkaasti. Koska viikonloppuna pelataan peräkkäisinä päivinä, saanee myös Antti Lehtonen peliminuutteja Ilveksen maalilla.

JYPin terveystilanne on varsin hyvä. Loukkaantuneeksi on ilmoitettu ainoastaan nuori puolustaja Alex Lindroos, eikä tämä palaa ennen maaliskuuta.

Ilvekseltä sivussa ovat nuorukaiset Jarkko Parikka ja Joona Ikonen. Molempien kausi on loukkaantumisten takia jo ohi. Keskushyökkääjä Aleksi Laakso sai aivotärähdyksen viikon takaisessa Tappara -ottelussa, eikä hänen pelikunnostaan ole tietoa.

Pudotuspeliviivaa epätoivoisesti jahtaavan Ilveksen voi odottaa tulevan perjantain kohtaamiseen kovalla asenteella. Mielenkiintoisempaa on nähdä, miten JYPin jalka liikkuu. Vaarana on CHL:n finaalivoiton jälkeinen keskittymisen herpaantuminen.

On myös mahdollista, että JYP kierrättää jonkin verran miehistöään, antaen avainpelaajilleen lepoa. Tuskin kuitenkaan siinä määrin kuin viikon takaisessa HIFK –ottelussa.

Seuraa Heitä

Joe Piskula #43 | Ilves

Puolustaja

Perusvarma oman pään jenkkipakki. Ei mikään pistehirmu, mutta sitäkin luotettavampi. On viimeisen kuukauden aikana jäänyt vain yhdessä ottelussa miinukselle.

Nolan Yonkman #43 | JYP

Puolustaja

Isokokoinen, ulottuva ja fyysinen kanadalainen. JYPissä menossa kolmas kausi. Suojelee omaa päätä suurella sydämellä, mutta nopeus ei enää tahdo riittää nuorempien vauhtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Itseluottamus JYPin ase
JYP voitti tiistaina CHL-finaalin. Voiton tuoma itseluottamus kantaa myös perjantaina Ilvestä vastaan. Ilves on pelannut tuloksien valossa ailahtelevasti, mutta pystyy haastamaan myös sarjan kärkijoukkueita. Voittoon asti tupsukorvien taistelu ei riitä, mutta pistetili saattaa hyvinkin karttua.
1 2
2 3