11 maalia ja yli ottelun verran jäähyminuutteja - Lukolle helpottava voitto

LIIGA / Raportti
Hellävaraisuutta ei kummaltakaan osapuolelta herunut.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Sportin ja Lukon kohtaamisesta Kuparisaaressa ei puuttunut maaleja, jäähyjä eikä tunteita. Vaiherikas ottelu kääntyi toisessa erässä raumalaisvieraiden puolelle, eikä Sport enää kyennyt nousemaan Lukon rinnalle. 11 maalin ja 63 rangaistusminuutin ilta päättyi Lukolle lukemin 7−4.

Lähes koko ottelu oli maalivahdeille erittäin vaikea. Mika Järvinen venyi koko ottelussa kiekon eteen vain 13 kertaa, ja raumalaisten virkaveli Kaapo Kähkönen 24 kertaa. Erityisesti toinen erä oli Järviselle painajainen, kun Sport-veskari torjui pikkumustan vain kolmesti ja joutui kaivamaan kiekon maalista kolmesti.

Sport opetti erikoistilannepelaamista Lukolle ensimmäisessä erässä. Ari Gröndahl avasi maalihanat kahden miehen ylivoimalla, ja Joel Kiviranta rokotti vieraita alivoimalla tasoittaen pelin 2−2:een.

− Monenlaista tapahtumaa. Riittää varmasti ihmettelemistä. Tyytyväinen tappioputken katkaisemiseen. Ottelun tärkeys näkyi meidän otteissa. Halua on, mutta on myös kärsimättömyyttä. Tänään onnistuimme riittävästi maalipaikoilla, ja huomenna jatketaan, Lukko-valmentaja Pekka Virta kommentoi.

Lukon konkarit heräsivät - tunteet myös

Toisessa erässä Lukon kokeneimmat ja tehokkaimmat kiekkoilijat osoittivat taitonsa ja veivät hyökkäyspelaamisellaan Sportin useasti solmuun. Onneakin oli matkassa, kun Sportin Mikko Laine laittoi vahingossa kiekon omaan maaliin.

− Puolustimme vähän huonosti, ja Lukko rokotti meitä. Sitä kautta hävisimme ottelun. Hyökkäsimme ennen kuin kiekko oli täysin hallussa, ja fysiikan laitkin tulivat vastaan, tuumi Tomek Valtonen.

Pelaajien kuppi meni nurin ottelun lopulla, kun lähes joka katkolla tuomareilla oli kädet täynnä pelaajien erottelussa. Joni Tuulolan 4−5-kavennus jäi laihaksi lohduksi, kun Ville Vahalahti ja Arttu Ilomäki maksoivat takaisin korkojen kera. Jesse Paukun kavennus viimeisellä minuutilla hylättiin pitkähkön tarkistuksen jälkeen korkeana mailana.

Tuomariston otteet herättivät yleisössä ja pelaajissa mielipiteitä, mutta valmentajat eivät juurikaan kommentoineet asiaa.

− En ota kantaa, kun niistä pitää olla hissun kissun. Tuomarit ansaitsivat palkkansa tänä iltana, Virta vastasi.

− Jokainen yrittää parhaansa, lisäsi Valtonen.

Lukko jätti tappioputkensa viiden ottelun mittaiseksi ja kasvatti Sportin putken samaan määrään. Joukkueet kohtaavat Raumalla seuraavana päivänä lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle