Huolimattomuus tuhosi Ilveksen ponnistelut − Immonen pudotteli omat ja JYPin gorillat

LIIGA / Raportti
Tuppurainen iski JYPin kolmannen maalin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Pahoissa ongelmissa avauserien kanssa ollut JYP heitti kirouksensa nopeasti romukoppaan. 5−3-lukemiin päättynyt ottelu ei tuonut Ilvekselle neljättä peräkkäistä voittoa.

Kun avauserän jälkeen taululla komeilivat 3−0-lukemat, pelin jännitysmomentti meinasi kadota hyvin nopeasti.

Ilves piristyi vielä hetkittäin yllättämään hurrikaaniryhmän housut kintuissa, mutta huolimattomuus vei pohjan voittokamppailusta. Loppulukemat kirjattiin 5−3 isäntien hyväksi.

− Kaikki merkit viittasivat hyvään päivään, mutta se mureni avauserään. Lopun piristyminen pilkahduksena, Karri Kivi kertasi.

Immoselta apina selästä

Pienoiskuva avauserästä nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Teemu Rautiainen menetti kiekon heppoisasti sillä seurauksella, että Jarkko Immonen iski kauden ensimmäisen maalinsa.

Tamperelaisten avauspelaaminen oli muutenkin varsin heikkoa, sillä jopa heikoilla ajoituksilla JYP viljeli lukuisia hyökkäysalueen riistoja, jotka mahdollistivat pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä. Tämä paljastikin Ilveksen heikkouden omalla alueella.

Tämän seurauksena Ilves otti kolme rangaistusta ja päästi vielä kaksi maalia, kun Juha-Pekka Hytönen ja Jani Tuppurainen kasvattivat jyväskyläläisten johtoa. Tuppuraisen osuman jälkeen Ilveksen maalille marssitettiin Markus Ruusu.

− Ensimmäisiä kymmenminuuttisiä on käyty joukkueen kanssa läpi. Oli hienoa huomata, millaisen korjauksen joukkue teki, Marko Virtanen iloitsi.

JYPin erää ei voi sanoa edes loistavaksi, vaikka lukemat niin ehkä antavatkin ymmärtää. Ilveksen päästessä kiekon kanssa omalta alueelta pois viisikon etäisyydet olivat suuria, mikä avasi Ilvekselle mahdollisuuden iskeä väleihin. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Kun samat ongelmat jatkuivat toisen erän alkuun, Ilves käytti saumansa hyväkseen Teemu Rautiaisen iskemällä maalilla. Tämä toi lisää uskoa tamperelaisten peliin, ja pelinhallinta kallistuikin vahvasti vierailijoiden puolelle. 

Hyvä vaihe ei kuitenkaan tuonut enempää maaleja, vaikka kiekko kertaalleen ylärimassa kävikin. Kun vahvan vaiheensa keskellä Ilves sortui turhiin jäähyihin, avaimet siirtyivät jälleen JYPin hyppysiin. Mahdollisuus karata jälleen kolmen maalin johtoon ei jäänyt käyttämättä, kun Antti Suomela maalasi lukemiksi 4−1.

Vielä kerran

Ilves tuli päätöserään sillä asenteella, että heillä ei ole mitään hävittävää. Kun samaan aikaan JYPin huolimattomuus puolustusalueella sekä kiekollisena että kiekottomana jatkui, pöytä oli katettu kirille. Hyvät askelmerkit tälle latasivat Eemeli Suomi ja Teemu Lepaus, jotka toivat nopeasti tamperelaiset maalin päähän.

Maalit ruokkivat vyörymään lähtenyttä lumipalloa, sillä JYP kadotti otteen täysin. Isännät tukkivat keskustaa kuitenkin sen verran tunnollisesti, että laadukkaat maalipaikat pelin tasoittamiseen jäivät vähiin. Täten myös pisteet jäivät Jyväskylään, kun Juuso Puustinen viimeisteli loppulukemat tyhjään maalin.

− Tiesimme, miten intohimoinen joukkue on vastassa. Joka solulla sai tehdä töitä loppuun asti, Virtanen summasi.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina. JYP isännöi tuolloin HPK:ta ja Ilves matkustaa Kärppien vieraaksi.

Juttua muokattu 21.15: Valmentajien kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle