Kas kummaa, SaiPan ylivoima onkin ylistettyä HPK:ta tehokkaampaa

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö Rinkelinmäellä ylivoimapelin juhlaa?
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Rinkelinmäellä yhteen iskee kaksi kovaa ylivoimajoukkuetta. HPK on vienyt kauden aiemmat kohtaamiset selvästi nimiinsä, mutta ylivoimapelissä vieraat ovat viime aikaisten näyttöjen perusteella hivenen edellä.

Tuplapeliviikonlopun ensimmäinen osa HPK:n ja SaiPan välillä näytellään Hämeenlinnassa. HPK on vienyt kauden kaksi aiempaa kohtaamista nimiinsä selvin numeroin 5-1 ja 3-0.

Lappeenrantalaisten tilanne sarjataulukossa on vakaa, mutta kotijoukkueella riittää panosta. HPK:n ero viimeisestä pudotuspelipaikasta kiinni pitävään Ässiin on enää neljä pistettä. Ässät kohtaa viikonloppuna kahdesti TPS:n.

Yksi osa-alue HPK:n sensaatiomaisen nousun taustalla on ollut erinomainen ylivoimapeli. Jos tarkasteluun otetaan koko kausi, on HPK Liigan kolmanneksi tehokkain ylivoimajoukkue. Perjantai-illan vastustaja SaiPa majailee toisessa päässä samaa taulukkoa.

Tämän vuoden puolella SaiPa on kuitenkin ollut erittäin tehokas ylivoimalla. Jopa hehkutettua Kerhoa tehokkaampi. Edellisessä ottelussaan Tapparaa vastaan lappeenrantalaiset iskivät molemmat osumansa erikoistilanteesta. Ensimmäisen ylivoimalla, toisen siirretyn rangaistuksen aikana.

Perjantain otteluun lähdettäessä HPK:lla on kuitenkin takanaan kolmen ottelun ylivoimamaaliton putki, mutta tasaviisikoin pelaaminen on ollut riittävän tehokasta pisteiden haalimiseksi. Erityisesti Robert Leinon, Otto Paajasen ja Teemu Turusen muodostama kolmikko on ollut tasaviisikoin tehokas.

SaiPalta tahtipuikkoa viime aikoina ovat heilutelleet erityisesti paluumuuttaja Curtis Hamilton, Ahti Oksanen ja kultakypärä Topi Nättinen.

Seuraa Heitä

Kristian Vesalainen #93 | Kärpät

Hyökkääjä

Ei ylivoimamaaleja, mutta ratkaisi edellisen ottelun Kouvolassa kahdella yksilösuorituksella tasaviisikoin. Edelleen ilmiliekeissä.

Ahti Oksanen #17 | SaiPa

Hyökkääjä

Huippuvireisen Curtis Hamiltonin kanssa kelpaa pelata. Iski kaksi maalia Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Hämeenlinnassa tasaista
Sekä HPK että SaiPa ovat pelanneet tasaisia otteluita. HPK:n otteluissa viimeisestä viidestä voittajaa on haettu varsinaisen peliajan jälkeen kolmesti, kaksi muuta ovat päättyneet maalin sekä kahden maalin erolla. SaiPalla on puolestaan koko kauden mitalla eniten varsinaisen peliajan tasapelejä, viimeisen 20 ottelun aikana vain kahdesti ero on ollut yli kaksi maalia.
2 3
2 3