Epätavalliset lähtökohdat värittävät Kärppien ja Jukurien kohtaamista

LIIGA / Ennakko
Liigan maalipörssin johtaja Charles Bertrand saavutti tiistaina 30 maalin rajapyykin.
Kuva © Sami Kemppainen
Mikkelin Jukurit saapuu Ouluun torstai-illan rökäletappio niskassaan. Samaan aikaan Kärppien päävalmentaja sekä kolme kärkipelaajaa ovat matkalla olympialaisiin.

Torstai-illan ainoassa liigaottelussa Helsingin IFK antoi todellisen selkäsaunan Jukureille. Mikkeliläiset tuskin nukkuivat kovin hyvin 8−0 päättyneen vierasottelun jälkeen. Ilman kunnon sisuuntumista ja skarppaamista lunta tulee tupaan Oulussakin. Tämän kauden kohtaamisista Kärpät on voittanut kaikki, joskin ensimmäinen ratkesi voittolaukausten kautta.

Kärpät voitti tiistaina edellisessä pelissään sarjajumbo Vaasan Sportin 4−2. Pelin kohokohdaksi jäi Kärppien maalitykki Charles Bertrandin kaksi maalia, joilla ranskalainen sai 30 maalia täyteen. Miestä ei hidastanut edes Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan puuttuminen kokoonpanosta.

Olympialaiset heikentävät Kärppiä

Ruohomaa palaa kokoonpanoon yhden ottelun pelikiellon kärsittyään. Junttila jatkaa poissaoloaan liityttyään Lauri Marjamäen olympiajoukkueeseen, jossa myös Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on mukana apuvalmentajana. Samaan koneeseen Junttilan ja Mannerin kanssa nousivat myös puolustajat Miika Koivisto sekä Leijonienkin kapteeniksi nimetty Lasse Kukkonen.

Erikoistilannepelaamisessa huomionarvoista on joukkueiden alivoima viimeisten kierrosten ajalta. Kärppien alivoima on toiminut huomattavasti Jukureita heikommin. Lisäksi Kukkosen poissaolo heikentää kotijoukkueen alivoimaa entisestään.

Panoksettomuus ei tee ottelusta tylsää

Ottelussa kummallakaan joukkueella ei ole mitään panosta. Kärpät johtaa sarjaa ylivoimaisesti, kun taas Jukurit on pudonnut pudotuspelikelkasta. Torstaisen nöyryytyksen jälkeen on kuitenkin kumma, jos Jukureiden asenne ei ole kaukalossa kohdillaan. Joukkueen vastuuvalmentaja Ville Nieminen on varmasti antanut joukkueen kuulla kunniansa.

Kärppien rutiinia rikkovat pelaajien poissaolot ja Mannerin uupuminen penkin takaa ja pukukopista. Tähän saumaan Jukureiden on iskettävä. Kotijoukkueen taso on kuitenkin niin korkealla, ettei Jukureille jää suuria mahdollisuuksia. Kärpät näytti viime viikolla myös henkisen kovuutensa nousemalla kaksi kertaa voittoon usean maalin takaa-ajoasemasta. Lähtökohdat eivät ole ihanteelliset kummallekaan joukkueelle, mutta juuri se tekee ottelusta mielenkiintoisen.

Seuraa Heitä

Sami Rajaniemi #30 | Jukurit

Maalivahti

Jukurien ykkösvahti säästyi torstaina HIFK:n pommitukselta, sillä Juhana Aho pelasi joukkueen maalivahtina. Rajaniemen henkiset ja fyysiset voimavarat voivat kannatella kovia kokenutta joukkuetta.

Taneli Ronkainen #22 | Kärpät

Puolustaja

Koiviston ja Kukkosen poissaollessa Ronkainen nousee ylöspäin puolustajien hierarkiassa. Ronkaisen läpimurtoa on odotettu jo kauan. Nyt nuorella pakilla olisi hyvä näytön paikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät ei anna armoa
Jukurit jäi täydellisesti jyrän alle Helsingissä HIFK:n vieraana torstaina. Mikkeliläisten valmennusjohto kyseenalaisti ottelun jälkeen joukkueen tahtotilaa. Edes parempi valmistautuminen ei auta mikkeliläisiä Oulussa. Kärpät on sarjan tulivoimaisin joukkue, vaikka riveistä puuttuvatkin olympiamatkaajat. Kärpät ei anna armoa, vaan marssii selvämaaliseen voittoon.
4 5
0 1