HIFK hakee revanssia Lahdesta – Jatkuuko voittoputki?

LIIGA / Ennakko
Joonas Rask on pelannut erinomaisesti sairastuvalta palattuaan.
Pelicans ja HIFK yrittävät molemmat jatkaa voittoputkiaan, kun joukkueet kohtaavat neljättä ja viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa. Aiemmissa kamppailuissa lahtelaisjoukkue on ollut parempi voittaen kaksi peliä kolmesta.

Pelicans katkaisi lauantaina viiden ottelun tappioputkensa kotonaan SaiPaa vastaan. Tiistain kierroksella lahtelaiset hakivat pisteet Raumalta hurjan ensimmäisen eränsä turvin. Pisteet juuri SaiPaa ja Lukkoa vastaan olivat elintärkeät Pelicansille, sillä kaikki kolme joukkuetta taistelevat tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta. Kun runkosarjaa on kotijoukkueen osalta jäljellä kymmenen peliä, ei pistemenetyksiin juurikaan ole varaa, mikäli kotijoukkue haluaa runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon.

Hermeksestä lainalla oleva Aku Kestilä on esiintynyt hyvin kahdessa pelaamassaan ottelussa pussinokkapaidassa. Loukkaantumissumaa helpottamaan hankittu Kestilä syötti kaksi maalia Pelicans-debyytissään ja jatkoi hyviä otteitaan tekemällä maalin tiistaina Raumalla. Kestilän yhteispeli laiturikaksikko Jesse Saarisen ja Jesse Mankisen kanssa on toiminut erinomaisesti edelliskierroksilla. Mankinen on tehnyt viidessä edellisessä pelissään pisteitä ja helmikuun kolmen pelin yhteispisteet ovat 3+2. Saarinen on myös viiden ottelun pisteputkessa. Puolustuksessa Mikko Kousan helmikuu on myös alkanut hyvin, viisi tehopistettä kolmesta ottelusta.

Alkukaudesta Pelicans-maalilla nähtiin tiukkaa kamppailua peliajasta, mutta joulu-tammikuussa Janne Juvonen on ottanut yliotteen Joona Voutilaisesta. Juvonen aloittanee maalissa myös tänään, sillä edelliskierrosten otteet ovat olleet vakuuttavia.

HIFK hakee kahdeksatta peräkkäistä voittoa

Pelicans saa valmistautua kamppailuun hyvin levänneenä, sillä joukkueen edellinen peli oli tiistaina. HIFK sen sijaan murskasi eilen illalla kotihallissaan Jukurit peräti 8-0. Tosin torstain peli ratkesi käytännössä jo hyvissä ajoin, eikä helsinkiläisten tarvinnut kuormittaa liikaa avainpelaajiaan. Ryan O'Connor oli kenttäpelaajista ainoa yli kaksikymmentä minuuttia pelannut punapaita.

HIFK on voittanut seitsemän edellistä otteluaan ennen perjantaita ja on noussut sarjataulukossa neljänneksi ohi kaksi peliä vähemmän pelanneen JYPin. Erityisten ilahduttavaa helsinkiläisten kannalta näissä kamppailuissa on ollut puolustuspeli, sillä vastustaja on jäänyt peräti neljä kertaa ilman maalia. Edellisessä neljässä ottelussa HIFK on nollannut vastustajansa kolme kertaa. HIFK on onnistunut pitämään vastustajansa poissa vetopaikoilta, torstaina Jukurit sai maalia kohti ainoastaan 14 laukausta. Eilen pelannut Atte Engren saanee tänään lepovuoron ja Kevin Lankinen yrittää pysäyttää lahtelaisten hyökkäyspelin.

HIFK:n ylivoimapeli on ollut erinomaista ja punapaidat ovat nousseet koko Liigan tehokkaimmaksi ylivoimajoukkueeksi. Osansa tähän on myös loukkaantumistuvalta palanneella Joonas Raskilla, joka on paluunsa jälkeen tehnyt kuudessa ottelussa yhdeksän tehopistettä. Teemu Eronen puolestaan pelasi eilen ensimmäisen ottelunsa lokakuun jälkeen ja oli mukana kolmessa helsinkiläismaalissa tehden itse yhden ja syöttäen kaksi osumaa. Miro Heiskasen olympiakomennuksen aikana kiekollisesti varma Eronen on kaivattu lisä HIFK:n puolustukseen ja ylivoimapeliin.

HIFK:lla on kalavelat maksettavana, sillä tapaninpäivänä Pelicans haki nöyryyttävän 1-6-vierasvoiton helsinkiläisten kotihallista. Jos HIFK onnistuu pelaamaan samalla tasolla kuin edelliskierroksilla, on vierasvoitto enemmän kuin lähellä.

Ennen Pelicans-HIFK -ottelua katsojilla on mahdollisuus päästä katsomaan alumniottelua, jossa kohtaavat molempien joukkueiden entisiä pelaajia. Pelicansin alumnimiehistöön kuuluvat muun muassa Erik Kakko, Toni Koivunen ja Marko Jantunen, helsinkiläisten alumnijoukkueessa puolestaan Tony Salmelainen, Mika Kortelainen ja Iiro Järvi. Hannu Aravirta on Pelicansin alumnijoukkueen valmentajana ja Pentti Matikainen vastaavasti toimii HIFK:n alumnien valmentajana.

Seuraa Heitä

Teemu Eronen #42 | HIFK

Puolustaja

Eilen ensimmäisen pelinsä lokakuun jälkeen pelanneella Erosella on suuri rooli HIFK:n puolustuksessa erityisesti Miro Heiskasen olympiakomennuksen aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK ei väsy
HIFK on viime aikojen kuumin joukkue. Pelin jokainen osa-alue rullaa näyttävästi. Viime otteluissa vähiten päästettyjä maaleja, eniten tehtyjä maaleja ja erikoistilannepelaaminen toimii. Edes väsymys tuskin painaa tasaisesti peluutettavaa joukkuetta, vaikka edellinen ottelu olikin torstai-iltana. Pelicans on voittanut kaksi edellistä otteluaan, mutta vastassa ovat olleet selvästi HIFK:ta heikommassa vireessä olevat joukkueet.
1 2
3 4