Taltuttaako Lukko turbulenssinsa Sportin kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
Lukko tuskailee viiden peräkkäisen tappion kanssa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Rauman Lukko saapuu perjantai-illaksi Vaasaan haastamaan Sportia. Kumpikin osapuoli on tuloksellisesti tappiokierteessä, mutta varsinkin raumalaisvieraille jokainen piste alkaa olla kullan arvoinen.

Lukko koki edellisessä kotiottelussaan shokkihoitoa Pelicansilta, kun ensimmäisen 20 minuutin jälkeen raumalaiset löysivät itsensä neljän maalin tappioasemasta. Kiri ei saanut tuulta alleen, ja Lukko saapuu Vaasaan viiden ottelun tappioputkessa. 

Vaikka raumalaisvierailla on edellisestä viidestä ottelusta vain yksi piste takataskussaan, ei Sportillakaan juuri paremmin ole mennyt. Jatkoaikavoitto Ässistä on tuonut kotkapaidoille ainoat pisteet neljästä kotiottelusta. KooKoon kanssa käyty tuplakamppailu verotti Sportin kokoonpanoja loppukaudeksi, kun Joonas Komulainen loukkaantui.

Kärpät näytti Sportille tasoeron Oulussa, vaikka koitjoukkueelta puuttui kärkipelaajia. Sport pysyi kintereillä ensimmäiseen tasoitukseen saakka, ja Charles Bertrandin osumien jälkeen loput hoiti Kärppien puolustus.

Paineet kasvavat Lukollakin

Peräkkäiset tappiot ovat horjuttaneet Lukon suoraa puolivälieräpaikkaa. KalPa, SaiPa ja Pelicans ovat vain parin pisteen päässä, joten raumalaisille jokainen piste on pidemmän kevään toivossa tärkeä. 

Jonathan Iilahti pommitettiin vaihtoon Oulussa jo ensimmäisen erän jälkeen, joten ei tule isona yllätyksenä, jos Mika Järvinen aloittaa raumalaisvieraita vastaan. Sportin riveissä jatkanevat Kärppiä vastaan kiekkoilleet Miro Lehtimäki ja Juho-Erik Laitamäki

Seuraa Heitä

Peter Tiivola #39 | Ässät

Hyökkääjä

Iski Lukon toisen maalin alivoimalla Pelicans-ottelussa, ja on päässyt pisteille aiemmissa kohtaamisissa Sportin kanssa.

Joel Kiviranta #25 | Sport

Laitahyökkääjä

Teki joukkueensa molemmat maalit Kärppiä vastaan, ja lento Ainalin ja Kalaputaan onkin ollut kauden positiivisimpia asioita kotkapaitojen keskuudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon tappioputki poikki
Lukko on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan, mutta taippioputki tulee perjantaina päätökseen. Myös Sport on tappioputkessa, lisäksi joukkue on päästänyt syömäaseitaan muihin joukkueisiin. Lisäksi joukkueelta on riveistä sivussa kaksi runkohyökkääjää. Materiaalietu on raumalaisten puolella, sillä kaksikosta selvästi vahvemmat ja ratkaisuvalmiimmat yksilöt löytyvät Lukon riveistä.
1 2
4 5