Pelicans katkaisi HIFK:n voittoputken - Juhani Tyrväinen kolmannessa erässä suihkun puolelle

LIIGA / Raportti
Libor Sulak teki ottelun voittomaalin.
Kuva © Jussi Puuri
Perjantai-iltana Lahdessa yhteen ottivat Pelicans ja HIFK. Ottelu oli varsin tasainen, mutta lahtelaiset olivat maalipaikoissaan terävämämpi. Lopulta Pelicans otti voiton lukemin

HIFK:lla oli kolmannen erän puolivälissä saamassa kiriään käyntiin, kun Teemu Eronen joutui ottamaan jäähyn. Alivoiman aikana Juhani Tyrväinen ajettiin suihkun puolelle korkeasta mailasta, kun hän huitaisi Pelicans-pelaajaa kasvoihin. Tähän loppui vierasjoukkueen kiri. 

Ensimmäinen erä oli pelillisesti varsin tasainen, jossa molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä. HIFK:lla oli heti alkuminuuteilla laadukas maalipaikka mennä johtoon, mutta Teemu Tallbergin puolittaisen läpiajon pysäytti kotijoukkueen maalilla torjunut Janne Juvonen. 

Tallbergin maalipaikan jälkeen Pelicans otti hiljalleen ottelua hienoisesti hallintaanssa. Sen paineistus alkoi tuottamaan tulosta kiekonriistojen muodossa ja samalla HIFK:n avauspelaaminen joutui hieman vaikeuksiin. Pelicansilla oli myös laadukas maalipaikka läpiajosta, kun Joonas Alanne pääsi Saku Salmelalta karkuun. HIFK:n ja Salmelan onneksi Alanteen laukaus suuntautui suoraan Kevin Lankisen räpylään. 

Erän puolen välin korvilla Jesse Mankinen pääsi puolittaiseen läpiajoon ja vei kotijoukkueen 1−0- johtoon. Maalin jälkeen Pelicans jatkoi omaa vyörytystään. Se pystyi luomaan pitkiä pyörityksiä, mutta maalipaikat uupuivat. Samalla HIFK:n oma hyökkäyspelaaminen alkoi hieman yskähtelemään.

Maalin jälkeen ottelun luonne muuttui taklausten muodossa. Niitä alkoi satelemaan molempien joukkueiden toimesta rutkasti enemmän. Pelicans meni kahden maalin johtoon, kun Libor Sulakin laukaus siniviivalta viuhui Lankisen ohi verkon perukoille. 

Toisen maalin jälkeen HIFK nosti muutaman napsun karvauspelaamistaan ja pyrki riistoihin hyökkäysalueella. Se pääsi ylivoimallekin, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta erätauolle mentiin Pelicansin johdossa.

Toisessa erässä HIFK maalin päähän, kolmannessa erässä kiri loppui jäähyihin

HIFK aloitti toisen erän vahvasti, kun Erik Thorell toi vierailijat maalin paäähän. HIFK oli muutenkin toisen erän alkuminuutit hieman kuskin paikalla, kun muun muassa Patrik Carlssonilla oli laadukas maalipaikka tuoda vierasjoukkueen tasoihin, mutta Juvonen torjui varmasti.

HIFK pääsi myös ylivoimallekin, mutta sen aikana Pelicansilla oli vaarallisin maalipaikka. Alanne pääsi jo toisen kerran tässä ottelussa läpiajoon, mutta Lankinen vei jälleen pidemmän korren. 

Jäähyjen jälkeen ottelun kuva muuttui hieman seesteisemmäksi. Molemmat laskivat hieman karvauspelaamistaan, joten kaukaloon syntyi lisää aikaa ja tilaa. HIFK varsinkin pyrki käyttämään tämän hyödykseen. Kiekkokontrollin avulla se rytmitti peliä, ja pääsikin hyökkäysalueelle kiekon kanssa. 

Erän lopussa vielä Pelicansin Jesse Saarisella oli mainio paikka lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Lankinen jatkoi vahvaa virettään.

Kolmannen erän alussa Saarisella oli jälleen mainio paikka tehdä maali, mutta Lankinen piti edelleen joukkuettaan pystyssä. Erän alkuminuuteilla HIFK ei oikein meinannut pystyä murtamaan hyökkäyssiniviivaa, joten se joutui heittämään varsin paljon päätykiekkoja. 

Erän puolivälin jälkeen helsinkiläisjoukkue kuitenkin sai hyökkäyspelaamisestaan kiinni ja pystyi luomaan muutamia laadukkaita maalipaikkoja. Kiri kuitenkin loppui Erosen ja Tyrväisen jäähyihin. Pelicansin Aleksi Mustonen viimeisteli vielä kaksi maalia tyhjään maaliin, joten loppulukemiksi merkattiin lopulta 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle