Ilveksen hurmoslätkä kantoi vain avauskympin - "Alku näytti liian hyvältä"

LIIGA / Raportti
Mikko Kalteva vastasi joukkueensa viidennestä maalista.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Ilves tarjosivat varsin viihdyttävän ja vauhdikkaan kiekko-ottelun loppuunmyydylle Hippokselle. Voittajasta ei lopulta juuri epäilystä ollut, sillä loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 5−1.

JYP ja Ilves taistelivat kuluvana viikonloppuna kuudesta sarjapisteestä. Perjantaina Ilves oli joka osa-alueella edellä, mutta lauantaina asetelmat kääntyivät.

Ilveksen ennakkoluuloton alku kantoi lopulta vain ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen, jonka jälkeen JYP nappasi ottelun haltuunsa. Kahden erän jälkeen peli oli jo 5−1, mikä ei päätöserään tuloksellista jännitettävää jättänyt. 

− Edellinen ottelu antoi itseluottamusta. Alku näytti meidän kannalta liiankin hyvältä, Karri Kivi mietti.

Ilves vakuutti alussa

Ilves voitti perjantaina erityisesti kovan luisteluvoimansa turvin. Nopeat pelinkäännöt olivat jälleen alkupuolella isännille myrkkyä, kun ennakkoluulottomat nuorukaiset rynnivät vauhdilla JYP-päätyyn.

Vahva alku palkittiinkin reilun seitsemän minuutin pein jälkeen, kun Juhani Tamminen pääsi runnomaan kiekon verkkoon. Pian tämän jälkeen Tamminen loukkasi kättään, eikä palannut enää otteluun.

− Eilen ei oltu valmiita tekemään, eikä alku tässäkään ollut helppo, Marko Virtanen kertasi.

Jälkimmäisellä kympillä JYP pääsi paremmin kiinni hallintakapulaan, mikä käänsi virtauksen isäntien eduksi. Terävä riistopelaaminen ja pitkä hyökkäyspelaaminen olivatkin myrkkyä vieraille, jotka poistuivat lopulta ensimmäiselle erätauolle tappioasemassa.

Karkeiden virheiden jälkeen JYPin maaleista vastasivat Joonas Nättinen ja Robert Rooba.

− Ainoat asiat, mihin halusimme kiinnittää huomiota toteutuivat ikävästi näissä maaleissa, Kivi harmitteli.

Toisessa erässä kova tempo pysyi yllä, kun suuntaa pyrittiin vaihtamaan mahdollisimman nopeasti molempien joukkueiden leirissä. Tällöin korostunut kiekollinen huolellisuus ja hyvä rytmi olivat enemmän JYPin heiniä.

Keltapaidat alkoivat jälleen sortua virheisiin paineen alla, mikä piti painopistettä voimakkaasti JYPin hyökkäysalueella. Hahmoihin kuului erän kolmesta maalista kaksi syöttänyt Antti Suomela. Näyttävimmästä maalista vastasi Henri Kanninen ylivoimalla, kun vieraiden neliö sahattiin palasiksi.

− Pelin edetessä saimme omasta tekemisestämme kiinni, Virtanen pyöritteli.

JYP ei hätääntynyt

Päätöserässä pelissä ei enää suurta panosta ollut. Ilves pyrki ainakin näennäisesti puskemaan päälle, ja saikin aikaiseksi muutamia tilanteita Jussi Olkinuoran maalille. 

JYPin maalineduspuolustus ei ollut loistavalla tasolla, mutta Olkinuora paikkaili puolustajien virheitä. Tämän vuoksi Ilves ei saanut kirinsä aikana yhtään maalia aikaiseksi.

Pelin jälkeen Virtasen puheet ohjautuivat vielä CHL-voittoon.

− Viiri on katossa ja toinen sarja ohi. Toivottavasti keskittyminen pysyy jatkossa ainoassa kesken olevassa sarjassa, Virtanen saneli.

Molemmilla joukkueilla on seuraavaksi vuorossa kotiottelu. JYP isännöi tiistaina Kärppiä, kun taas keskiviikkona HIFK:n suunnaksi valikoituu Hakametsä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle