William Nylander avausottelussaan Norjan kauhuna, Nico Hischier nosti Sveitsin avauserän suosta voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
William Nylander kuritti Norjaa maalilla ja kahdella syötöllä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
William Nylander ja Nico Hischier nousivat MM-kisojen iltaotteluiden hahmoiksi. Turnauksen avausotteluaan pelannut Nylander johdatti kolmella tehopisteellään Ruotsin 7−1-voittoon Norjasta. Hischier puolestaan nosti avauserässä vaikeuksissa olleen Sveitsin kahdella täysosumallaan 5−2-voittoon Ranskasta.

Ruotsin avauserä Norjaa vastaan meni hieman koneita käynnistellessä, vaikka se pelin päällä olikin. Ensimmäisen kerran kiekko lyötiin maaliin vain kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta Nils Åmanin maalinedusruuhkasta runnoma osuma hylättiin valmentajahaaston jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi.

Jacob Peterson vei Ruotsin ottelussa johtoon ottelun ensimmäisellä ylivoimalla erän puolivälissä. Norjakin sai erän jälkimmäisellä puoliskolla saumansa Ruotsin ottaessa kolme peräkkäistä rangaistusta, mutta tasoitusosuma jäi tekemättä.

Toisen erän alussa Norja otti kaksi peräkkäistä rangaistusta, joista jälkimmäisen aikana turnauksen avausotteluaan pelannut Toronto Maple Leafs -hyökkääjä William Nylander täräytti 2−0-osuman. Reilua minuuttia myöhemmin verkko heilui uudelleen, kun Peterson vei illan toisellaan Ruotsin jo kolmen maalin karkumatkalle.

Ruotsi hallitsi erää täysin ja iski kiekon vielä kahdesti Norjan verkkoon. Maalintekijöinä olivat Rasmus Asplund sekä Lucas Wallmark.

Päätöserän alkuun Tobias Fladeby iski Norjan kuparisen rikki ja toisenkin maalin Norja iski, mutta se hylättiin. Michael Hagan keskialueelta lähtenyt kuti nimittäin kimposi linjatuomarin jalan kautta maaliin.

Ruotsi kaunisteli erässä vielä voittolukemiaan kahdella osumalla, kun Max Friberg ja jo turnauksen kuudennen osumansa viimeistellyt Asplund laukoivat 7−1-loppulukemat. Asplundin maaliin syöttöpisteen keräsi Nylander, joka oli avausottelussaan tehokkaalla pelipäällä pisteillä 1+2.

Sveitsi jyräsi alkuvaikeuksien jälkeen voittoon

A-lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävän Sveitsin avauserän esitys Ranskaa vastaan oli hyvin heikko. Joukkue teki paljon virheitä ja pelaaminen oli kauttaaltaan huolimatonta. Ranskan avausmaalikin tuli virheen seurauksena, kun oman pään avaus katkesi Alexandre Texierin lapaan ja hän pääsi iskemään kiekon vapaasti sisään.

Ranska rokotti Sveitsiä vielä toistamiseen erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Valentin Claireaux napautti lähietäisyydeltä lukemat 2−0:aan. Texierillä oli tilaisuus viedä Ranska jo kolmen maalin johtoon, mutta hän ei onnistunut rangaistuslaukauksesta maalia tekemään.

Erän lopussa nähtiin tunteenpaloakin, kun sveitsiläispeluri kävi napauttamassa ranskalaisvahti Sebastian Ylöstä hanskaan maalille ajonsa jälkeen. Tämän seurauksena pelaajat ottivat mittaa toisistaan nyrkein ja molemmilta joukkueilta kaksi pelaajaa lähti rangaistusaitioon.

Sveitsi tuli toiseen erään aivan uudella ilmeellä ja Ranska jäi jalkoihin. Nico Hischier kavensi ottelun vain 25 sekunnin pelin jälkeen ja tilanteita oli runsaasti tasoituksen tekoonkin. Damien Riat ohjasi lopulta tasoituksen erän puolivälin jälkeen ja muutamaa minuuttia tasoituksen jälkeen Andres Ambühl laukoi Sveitsin jo johtoon.

Päätöserässä Sveitsin peli näytti hieman passivoituvan, mutta Ranska ei kuitenkaan kiriä saanut aikaan. Alppimaan edustajat iskivät ottelulle viimeisen niitin vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Dean Kukan tälläsi siniviivalta lukemat 4−2:een. Sveitsin hahmoksi ottelussa 2+1-tehoillaan noussut Hischier iski illan viimeisen osuman tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle