Jääkiekon MM-kisat. Herätys, Leijonat! -lähetys Pöllölaaksossa lauantaina 14. toukokuuta 2022.
Kuva © C More

C Moren MM-studioiden keskiössä ovat peli ja rehellisyys, lupaa Olli Jokinen – raudanlujan tiimin täydentää Tappara-käskijä Rikard Grönborg

Artikkeli
Mainos: Kevään MM-kotikisojen hurmosta tulkitsee ja analysoi kotikatsomoihin tänäkin vuonna MTV:n ja C Moren MM-studio raudanlujine asiantuntijoineen. Olli Jokinen povaa napakan asian lisäksi tujauksen sirkushuveja ja pilkettä silmäkulmaan.

Mainos: Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä C Moren kanssa.

Jo toiset peräkkäiset jääkiekon MM-kotikisat huipentavat kiekkokevään Nokia Arenalla. Perinteiseen tapaan C More välittää tunnelmat, analyysit ja kaikki 64 ottelua kisastudioihin ja kotikatsomoihin joka niemessä, notkossa ja saarelmassa – aina hermeettiseen MM-finaaliin ja kultajuhliin saakka.

Leijonalähetysten todellinen hermokeskus on Nokia Arenan paraatipaikalla sijaitseva MM-studio, jossa puhetta johtavat Teemu Niikko, Minna Korkka ja MM-kisatiimiin palaava Tomi Tuominen. Charmanttien hostien lisäksi studiota tähdittävät meritoituneet ja sanavalmiit asiantuntijat: Janne Pesonen, Olli Jokinen, Karri Kivi, Lasse Kukkonen, Niklas Bäckström, Sami Kapanen, Tero Lehterä sekä hiljattain kisatiimiin nimetty Ruotsin monivuotinen MM-käskijä Rikard Grönborg.

MM-lähetyksistä jo viime keväältä tuttu Jokinen painottaa, että studion fokuskeskiössä on itse peli.

– Mitä haluamme välittää katsojille, on nimenomaan se, mitä pelissä tapahtuu. Totta kai lisänä on kisafiiliksiä ja juttuja, mitä pelaajien sielunmaisemassa menee. Haetaan vähän erilaisia kulmia katsojille – teemoja niinsanotusti löydetään, Jokinen linjaa.

Jokisen mukaan juuri asiantuntijakaartin laajuus takaa, että päivänpolttavista kisa-aiheista ollaan aidosti pulssilla. Kokeneet valmentajat ja entiset pelaajat pääsevät hyödyntämään omia kattavia verkostojaan, minkä ansiosta studiossa todella tiedetään, mistä puhutaan.

– Kaikilla on kova tietämys, ja yritämme saada mahdollisimman paljon sitä tietoa, mitä siellä maiden ja joukkueiden ytimessä tapahtuu. Sitä kautta asiantuntijat käyttävät omaa verkostumaansa: kaikilla on kuitenkin tuttuja jostain, ja melkein jokaisesta joukkueesta löytyy joku kontakti, Jokinen kertoo.

Kansainvälistä väriä länsinaapurista

Mielenkiintoisia näkökulmia ja uudenlaista tulokulmaa C Moren tiimissä edustaa Tre Kronorin pitkäaikainen päävalmentaja ja tuore Tappara-käskijä, miltei kaiken nähnyt Rikard Grönborg. Hänen kanssaan työskentely saa Jokisenkin silminnähden innostumaan.

– Kiva päästä tutustumaan häneen paremmin ja myös oppimaan häneltä. Minä ainakin aion käyttää tilaisuuden niin hyvin kuin vain pystyn: nämä ovat erittäin antoisia juttuja. Grönborgilla on lisäksi kovat näytöt maajoukkuevalmentamisesta: hän tietää, mitä se voittaminen MM-kisoissa vaatii. Erittäin hyvä lisä tuohon, ja päästään lisäksi vähän englantia vääntämään – mulla ei ainakaan ruotsi suju, Jokinen nauraa.

Ennakkoasetelmat kaukalossa Jokinen lataa suoraan.

– Suomi on ennakkosuosikki. Ihan miten tahansa tuota pyöritellään, niin Suomi on ennakkosuosikki, ja kovimmat haastajat ovat Ruotsi, Tšekki ja Sveitsi – minun kirjoissani.

Pohjoisamerikkalaisten menestysmahdollisuuksiin Jokinen ei usko, vaan povaa Euroopan huippumaiden jakavan mitalit keskenään. Yhdysvaltojen ja Kanadan rosterit eivät ole Jokisen näkökulmasta olleet vuosikymmeneen niin nimettömiä kuin nyt.

– Ne, jotka enemmän jääkiekkoa seuraavat, ymmärtävät varmasti sen, että Kanadan tämänvuotiseksi kärjeksi otettujen pelaajien ei edes pitäisi olla joukkueessa, Jokinen leiskauttaa.

Katsottava ei kesken lopu

Studio-osuuksia rytmittävät Tulosruutu-ankkuri Toni Immosen luotsaamat MM-uutiset, jotka saavat tänä keväänä areenalta oman fyysisen studiopaikkansa. Ne pitävät yleisön ajan tasalla niin Tampereen kuin Riian lohkojen viimeisimmistä tapahtumista, uutisista ja käänteistä.

Jo tutuksi tulleeseen Mestareiden pöytään asiantuntijoiden jututettavaksi istuutuvat toinen toistaan valovoimaisemmat leijonavieraat. Syvälle kulisseihin sukeltaa lisäksi MM-extra, jonka juontajina vuorottelevat Liiga-lähetyksistä tuttu Siim Liivik sekä jalkapallostudioista jääkiekon pariin loikkaava Peetu Pasanen.

Turnauksen pääselostajana C Moren kanavilla toimii itseoikeutetusti Antero Mertaranta. Leijonien pelit, välierät ja finaalit näytetään myös vapaasti katsottavalla MTV3-kanavalla, jolla pääselostajana toimii Mika Saukkonen. Pelejä selostuskopista tulkitsevat lisäksi C Moren kiekkolähetyksistä tutut Jani Alkio, Aleksis Ärje, Julius Sorjonen ja Teppo Laaksonen.

Studiolähetyksiä nähdään kisojen aikana yhteensä yli kaksikymmentä. Lähetys C Morella alkaa aina 50 minuuttia ennen avauskiekon pudotusta. Tätä MM-huuman syväluotaavinta kattausta ei kannata missata, painottaa Jokinen.

– Asiantuntijoilta tulee erittäin rehellistä mielipidettä ja kommenttia nimenomaan siitä, miltä se peli näyttää; miten yksilöt siellä pelaavat. Totta kai yritetään vähän pitää myös hauskaa, pikku pilke silmäkulmassa – varmasti tulee värikkäitä lausahduksia ja hyviä studionauruja. Kyllä kai siellä vähän sirkushuvejakin löytyy, se on kuulunut C Moren tyyliin: joku kani saattaa hatusta tulla, Jokinen myhäilee.

Tilaa C More nyt - MM-kisojen kaikki 64 ottelua sekä studiot C Moressa

» Lähetä palautetta toimitukselle